شناسهٔ خبر: 41863792 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

بهاروند: شاهد ریاکاری اروپایی‌ها در مورد تروریسم هستیم

معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران درباره ادعا آلمان درباره بازداشت شارمهد گفت: دولت آلمان یا هر دولت دیگری به‌جای درخواست توضیحات از ما ابتدا خود باید پاسخگوی ما باشند که چرا به رغم همه هشدارهای ما، برای چنین افراد و گروه‌هایی جای امن ایجاد می‌کنند، آنها را میزبانی کرده و از آنها از طریق اعطای تابعیت، پناهندگی و اقامت میزبانی می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از اعتماد، روز ۱۲ مرداد وزارت اطلاعات در اطلاعیه‌ای از بازداشت جمشید شارمهد، سرکرده گروه تروریستی تندر خبر داد و انتشار این خبر بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت. وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی او را «مورد حمایت جدی دو سرویس اطلاعاتی امریکا و اسراییل» معرفی کرد اما برخی رسانه‌ها در خارج از کشور، طی گفت‌وگوهایی با اعضای خانواده او، تلاش کردند تا شارمهد را یک شهروند عادی معرفی کنند؛ ادعایی که با اظهارات این فرد در برنامه‌های تلویزیونی‌اش در تناقض بود. «اعتماد» در گفت‌وگو با محسن بهاروند، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران به بررسی این موضوع پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر بود و ابتدا نیاز است توضیح کوتاهی در مورد گروه تروریستی تندر یا انجمن پادشاهی ایران، عرض کنم. این گروه که گروه کوچکی هم بود چند ویژگی داشت. در میان گروه‌های معاند و مخالف جمهوری اسلامی ایران متأسفانه این‌ها از معدود گروه‌هایی بودند که معتقد به حداکثر‌کشی بودند. ما به خاطر فرهنگ خاص ایرانیان اعم از موافق یا مخالف کمتر چنین طرز فکری را شاهد هستیم. این طرز فکر بیشتر در میان گروه‌های تروریستی غیرایرانی مثل داعش و القاعده قابل مشاهده است. دومین ویژگی این گروه این بود که ابایی از بیان و ترویج این طرز فکر به‌صورت عمومی چه از طریق وب‌سایت خودشان و چه از طریق کانال تلویزیونی که در اختیار آنها بود نداشتند. حتی در تبلیغات خود ابایی نداشتند که از عباراتی مثل انجام عملیات تروریستی یا خونریزی و عبارات خشونت‌آمیز مشابه استفاده کنند. در عمل هم همین طرز فکر را در انفجار حسینیه شیراز و طرح‌ریزی اقداماتی که قرار بود انجام دهند نشان دادند. همانطور که اکنون همه ما می‌دانیم این‌ها قصد داشتند چند بمب کوچک را که متصل به کپسول‌های پر از سیانور بوده در هنگام شلوغی نمایشگاه بین‌المللی کتاب منفجر کنند که می‌توانست هزاران نفر را در اثر استنشاق سیانور از بین ببرد. یا قصد داشتند سد سیوند در استان فارس را منفجر کنند که در صورت موفقیت میلیون‌ها نفر در پایین دست سد می‌توانستند جان خود را از دست بدهند. این گروه به دنبال عملیاتی بودند که بتوانند حداکثر قربانی را از مردم بگیرند. هنوز هم این مطالب در وب‌سایت این گروه قابل مشاهده است. ما در سال‌های گذشته چندین مرتبه به دولت امریکا به خاطر میزبانی این گروه و در اختیار گذاشتن ابزار ارتباطی و لجستیکی اعتراض کرده بودیم. مکتوب یادداشت‌های ما و صورت‌جلسه مذاکراتی که با سفیر محترم سوییس به عنوان حافظ منافع امریکا در آرشیو وزارت امور خارجه موجود است. حتی از طریق اینترپل بین‌الملل در سپتامبر ۲۰۰۸ به پلیس همه کشورها از جمله امریکا، آلمان و غیره اطلاع داده بودیم که این فرد و سایر اعضای گروه آنها در تأمین مالی تروریسم و مشارکت در اقدامات تروریستی نقش داشته‌اند ولی همه درخواست‌های ما با بی‌اعتنایی روبه‌رو شد. جرایمی مثل جرایم تروریستی، فسادهای کلان اقتصادی و اختلاس، قاچاق مواد مخدر و... جرایمی هستند که بین‌المللی محسوب شده و در واقع جرم علیه همه انسان‌ها هستند. این‌ها ممکن است به همان کشورهای میزبان هم ضربه بزنند و بی‌اعتنایی به هشدارهای ایران باعث مسوولیت بین‌المللی این کشورها است و باعث تضعیف مبارزه جهانی علیه جرایم بین‌المللی است.

نظر شما