شناسهٔ خبر: 41856580 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

ادامه روند کاهشی فوتی‌های کرونا

۴۱۴۸ نفر در وضعیت شدید بیماری کووید-19 هستند

صاحب‌خبر -

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۱۲۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری گفت: از پنج شنبه تا دیروز( ۱۸ مرداد ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱۲۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۰۴۹ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۲۴  هزار و ۶۹۲ نفر رسید.
لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۲۶۴ نفر رسید.
وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون ۲۸۲  هزار و ۱۲۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۴۱۴۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری گفت: تا کنون دو میلیون و ۶۶۱ هزار و ۹۶۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی درباره استان‌های در وضعیت قرمز بیماری گفت: استان های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری همچنین درباره استان‌های در وضعیت هشدار گفت: استان های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با ارائه توضیحاتی در مورد وضعیت شیوع کرونا در ایلام از مردم خواست که صله رحم عید غدیر به صورت مجازی انجام دهند. 
لاری با اشاره به وضعیت هشدار کرونا در ایلام گفت: در استان ایلام از ابتدای شیوع کرونا تاخرداد سه خیز متوسط بیماری را در ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت  داشتیم اما از از ابتدای خردادماه شاهد خیز شدیدتری بودیم به طوری که در نیمه اول تیرماه تعداد موارد بستری در این استان به بیشترین میزان خود رسید.
وی ادامه داد: از حدود یک ماه گذشته با همکاری مردم ایلام شاهد شیب نزولی هستیم و در حال حاضر سه شهر دروضعیت قرمز و سه شهر در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند.  موارد ابتلا و بستری نیز در شهرهای ایلام، مهران، دهلران، آبدانانان و دره شهر شدت بیشتری دارد. 
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت طی این مدت ۱۲هزار و ۲۴۱ مورد نظارت بر اجرای پروتکل ها در این استان انجام شده است که در جریان آن ۴۵۲ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت پروتکل ها تعطیل و ۲۶۴ مورد به مراجع مربوطه معرفی شدند. 
وی میانگین استفاده از ماسک در این استان را ۷۸.۱ درصد اعلام کرد و گفت: میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در صنوف و اماکن نیز ۷۷.۸۹  درصد است.
لاری ادامه داد: درمورد استفاده از ماسک بیشترین آن با ۸۹ درصد مربوط به چرداول و کمتر آن با ۵۸ درصد مربوط به ملکشاهی است. کمترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی نیز مربوط به ایوان با ۵۷.۷ درصد است.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: امیدوارم با همراهی ایلامی‌های عزیز با رعایت توصیه های بهداشتی ضمن تداوم روند نزولی در موارد ابتلا و .. شاهد خروج این استان از وضعیت هشدار باشیم. 
وی با اشاره به فرارسیدن ایام عیدغدیر نیز گفت: یکی از آداب عید غدیر صله رحم است اما باتوجه به شیوع کووید ۱۹ و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی از عزیزان می‌خواهیم از طریق شبکه های مجازی این کار را انجام دهند. 
لاری ادامه داد: یک ماه است که کمپین من ماسک میزنم آغاز شده است و در این مدت شاهد کاهش آمار ابتلا و بستری و فوت در کشور هستیم. با ادامه این روند درهفته های آتی شاهد روند کاهشی ابتلا به ویروس کرونا در کشور خواهیم بود. 
وی از شهروندان خواست که از سفر به استان های مازندران، خراسان رضوی، گیلان و گلستان پرهیز کنند و اصول سه گانه شست و شو، رعایت فاصله فیریکی و استفاده از ماسک را هم فراموش نکنند.
تازه‌ترین به‌روزرسانی از وضعیت تولید واکسن‌ کرونا در جهان
مسابقه برای یافتن واکسن کووید-۱۹ بین تعدادی از کشورها همچنان ادامه دارد و تاکنون تحقیقات با سرعت چشمگیری انجام شده است و به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) در مجموع ۲۶ واکسن در حال حاضر در مرحله ارزیابی بالینی قرار دارند.
به گزارش ایسنا، روند کشف و تولید واکسن معمولا ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد اما این بار دولت‌ها و شرکت‌های پیشروی داروساز طی همکاری با یکدیگر امیدوارند واکسن این بیماری و راهی برای پایان دادن به این بیماری عالم‌گیر را تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۰) ارائه کنند.
از ۲۶ واکسنی که در حال آزمایش روی انسان است، تنها تعداد اندکی از آن‌ها وارد مرحله سوم آزمایش شدند، یعنی آخرین مرحله پیش از آن‌که مجوزهای لازم را گرفته یا درخواستش رد شود.
این تلاش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که چندی پیش تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به این‌که تعدادی واکسن در مرحله سوم آزمایش بالینی هستند و امید است که به‌زودی تعدادی واکسن مؤثر که به پیشگیری از ابتلا به ویروس کمک می‌کند در اختیار قرار گیرد، تأکید کرد: در حال حاضر هیچ راه حل جادویی وجود ندارد و ممکن است واکسن ویروس کرونا هرگز به دست نیاید و مسیر عادی‌سازی زندگی طولانی باشد. به همین خاطر کشورها باید به دستورالعمل‌های سلامت پایبند باشند و انتقال ویروس از طریق اجتماعات را محدود کنند.
بنابر گزارش اخیر روزنامه ایندیپندنت،‌ گرچه هنوز خیلی زود است که بگوییم کدام یک از این واکسن‌ها موفقیت‌آمیز خواهند بود اما در ادامه نگاهی به واکسن‌های پیشرو می‌اندازیم و خواهیم دید هر یک در چه مرحله‌ای قرار دارند و طی ماه‌های آینده کی می‌توانیم منتظر عرضه آن‌ها در بازار باشیم؟
دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا
واکسن دانشگاه آکسفورد یک ویروس تضعیف شده حامل این بیماری است و با مهندسی ژنتیکی ویروسی که باعث ابتلای شامپانزه‌ها به سرماخوردگی معمولی می‌شود خلق شده است. این ویروس تضعیف شده به قطع باعث بروز هیچ بیماری در انسان نشده است و به گونه‌ای دستکاری شده تا شاخک‌های پروتئینی، مانند آنچه در ویروس سارس-کوو-۲ موجود است، داشته باشد که ابزار حمله این ویروس برای هدف قرار دادن سلول‌های بدن انسان است.
به گفته پروفسور اندرو پولارد، رئیس این تحقیقات، وقتی این ماده ژنتیکی وارد بدن انسان می‌شود به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا ویروس سارس-کوو-۲ را تشخیص دهد.
در تحقیقی که ماه گذشته در نشریه علمی‌«لانست» منتشر شد دانشمندان گفتند این واکسن واکنش مصون دوگانه‌ای در ۱۰۷۷ داوطلب ۱۸ تا ۵۵ ساله که آن را دریافت کرده بودند ایجاد کرد و ظرف ۱۴ روز پس از دریافت، واکنش تولید لنفوسیت‌ تی در سیستم ایمنی بدن را برانگیخته و ۲۸ روز پس از تزریق باعث ایجاد پادتن ویروس کرونا در بدن می‌شود.
به آزمایش‌های بیشتری نیاز است تا مشخص شود این مصونیت چقدر در بدن فرد باقی می‌ماند. همچنین هنوز مشخص نیست آیا این واکسن می‌تواند جلوی بیمار شدن افراد را بگیرد یا فقط باعث تضعیف علائم کووید-۱۹ می‌شود. مراحل دوم و سومِ آزمایشِ تاثیر این واکسن به خارج از بریتانیا و به کشورهای آفریقای جنوبی، برزیل و ایالات متحده توسعه یافته است چرا که در این کشورها نرخ ابتلا هنوز بالا است و به محققان اجازه می‌دهد تشخیص دهند آیا این واکسن می‌تواند جلوی شیوع این بیماری در جمعیت‌های بزرگ را گرفته یا آن را محدود کند؟
دانشگاه آکسفورد با شرکت داروساز آسترازنکا در همکاری است تا این واکسن را در مقیاس جهانی تولید کنند. شرکت داروساز وعده داده است به محض تایید تاثیر این واکسن، دو میلیارد دوز آن را تولید خواهد کرد.
سینواک (Sinovac)
شرکت داروساز چینی واکسن غیرفعالی تولید کرده است که به جای ویروس مسری از نسخه غیرمسری آن استفاده می‌کند تا واکنش سیستم ایمنی بدن را برانگیزد.
واکسن این شرکت داروساز که در پکن مستقر است و CoronaVac نام دارد، بالای ۹۰ درصد از پادتن‌های این ویروس را ۱۴ روز بعد از دریافت دو واکسن (با فاصله دو هفته از یکدیگر) در بدن افراد مورد آزمایش ایجاد کرد. هیچ عوارض جانبی برای این واکسن گزارش نشده است.
نتایج اولیه از آزمایش مرحله سوم روی ۶۰۰ بیمار گرفته شده که بعضی از آن‌ها صرفا گروه کنترل پلاسبو بودند.
سینواک نیز در ماه گذشته وارد مرحله سوم آزمایش‌ها در برزیل شد و قرار است ۹۰۰۰ کارمند نظام درمانی در سراسر این کشور را در این مرحله به کار گیرد.
به گفته دانشمندان تشخیص این که آیا واکسنی باعث برانگیختن سیستم ایمنی بدن می‌شود نیاز به آزمایش روی ۲۰ تا ۴۰ هزار نفر دارد که به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شده‌اند و وضعیت آنان باید برای ماه‌ها از نزدیک زیر نظر قرار بگیرد. به همین خاطر پرسش‌هایی وجود دارد که مبنی بر اینکه آیا آزمایش‌های سینواک می‌تواند اطلاعات کافی را گردآوری کند و انجام این آزمایش روی کارمندان نظام پزشکی می‌تواند نتیجه موثر داشته باشد؟
مدرنا
شرکت زیست‌فناوری آمریکایی مدرنا یکی از معدود شرکت‌هایی است که سعی دارد یک واکسن آران‌ای برای این ویروس پیدا کند. گرچه در روش‌های سنتی تولید واکسن نسخه ضعیف‌شده یا غیرفعال ویروس سارس-کوو-۲ وارد بدن انسان می‌شود، در روش آران‌ای ماده ژنتیکی به سلول انسان وارد می‌شود که باعث شده سیستم ایمنی بدن «شاخک‌های» پروتئینی سطح ویروس کرونا را تشخیص دهد.
بعد از تزریق واکسن سیستم ایمنی بدن با این شاخک‌های پروتئینی به نحوی برخورد می‌کند که گویا به بیماری مبتلا شده است. این مساله باعث برانگیختن زنجیره‌ای از اتفاقات شده که طی آن پادتن‌های این بیماری و دیگر روش‌های دفاعی در بدن ایجاد 
می‌شود.
تاکنون هیچ واکسن آران‌ایی برای هیچ بیماری مسری تایید نشده است و شرکت مدرنا نیز هرگز چنین محصولی را وارد بازار نکرده است. اما مدافعان این واکسن می‌گویند تولید عمده آن آسان‌تر و سریع‌تر خواهد بود چرا که تنها مقادیر کمی‌از این ویروس و ترکیب ژنتیکی آن برای آزمایش واکسن استفاده شده است.
واکسن آزمایشی مدرنا در مرحله اول آزمایش در تمام ۴۵ داوطلب سالمی‌که آن را دریافت کردند واکنش سیستم ایمنی بدن را برانگیخت. با این حال، چهار هفته بعد از تزریق اول، نیاز به دریافت واکسن دومی‌بود تا بدن بتواند واکنش ایمنی قوی‌تری از خود نشان دهد.
هیچ یک از داوطلبان این آزمایش عوارض جانبی جدی تجربه نکردند اما بیش از نیمی‌آن‌ها علائمی‌خفیف یا ملایم نظیر سرگیجه، سردرد، لرز، درد ماهیچه یا درد در محل دریافت واکسن داشتند.
مرحله سوم آزمایش مدرنا اواخر ماه گذشته میلادی کلید خورد و حدود ۳۰ هزار داوطلب در ۸۹ منطقه که در ۳۰ ایالت و شهر واشینگتن‌دی‌سی پخش هستند، در آن شرکت خواهند کرد. هدف آزمایش این است که تشخیص دهد آیا دریافت دو دوز از واکسن آران‌ای جلوی ابتلای افراد به کووید-۱۹ را می‌گیرد یا خیر، از مرگ افراد مبتلا جلوگیری می‌کند یا هر دوی این تاثیرات را خواهد داشت.
دکتر آنتونی فاوچی، مشاور ارشد کاخ سفید برای ویروس کرونا، ماه گذشته گفت نتایج این آزمایش احتمالا تا ماه نوامبر آماده خواهد شد.
فایزر و بایون‌تک
فایزر، شرکت داروساز آمریکایی و بایون‌تک، شرکت زیست‌فناوری آلمانی نیز مشغول همکاری برای تهیه واکسن آران‌ایی هستند که از همان فناوری استفاده شده در واکسن مدرنا بهره می‌جوید.
در اوایل ماه گذشته میلادی، شرکت بایون‌تک گفت آزمایش دو دوز از این واکسن روی ۲۴ داوطلب سالم نشان داد بعد از ۲۴ روز آن‌ها نسبت به افرادی که به این بیماری مبتلا شده‌اند سطوح بیشتری از پادتن کووید-۱۹ را در بدن خود تولید کرده‌اند.
فایزر و بایون‌تک در ماه گذشته میلادی مرحله سوم آزمایش خود را با جذب ۳۰ هزار داوطلب در ۳۹ ایالت آمریکا و کشورهای برزیل، آرژانتین و آلمان آغاز کردند.
دولت ایالات متحده در ماه ژوئیه اعلام کرد طی قراردادی با فایزر قرار است اگر واکسن این شرکت موثر و ایمن باشد تا پایان سال جاری میلادی ۱۰۰ میلیون دوز آن را به قیمت ۱.۹۵ میلیارد دلار خریداری کند. با شروع سال ۲۰۲۱ نیز ۱۲۰ میلیون دوز این واکسن به ژاپن تحویل داده خواهد شد.- کان‌سینو بیولوژیکس (CanSino Biologics): این شرکت داروساز چینی هنوز در مرحله دوم آزمایش‌های خود به سر می‌برد ولی در ماه ژوئن مجوزی محدود از دولت دریافت کرد تا واکسن خود را برای تنها یک سال روی نیروهای نظامی‌آزمایش کند.
- سینوفارم (Sinopharm): این شرکت داروساز چینی که تحت اداره دولت است ماه گذشته میلادی مرحله سوم آزمایش خود روی ۱۵ هزار داوطلب ۱۸ تا ۶۰ ساله بدون هیچ مشکل جدی پزشکی در امارات متحده عربی کلید زد.
- موسسه تحقیقات کودکان مرداک: این شرکت تحقیقات پزشکی امور کودکان که در ملبورن مستقر است در حال انجام مرحله سوم آزمایش خود روی واکسن بیماری سل است که حدودا ۱۰۰ سال قدمت دارد. گرچه سازمان جهانی بهداشت می‌گوید هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این واکسن می‌تواند از افراد در برابر کووید-۱۹ محافظت کند اما گفته می‌شود این واکسن می‌تواند باعث تقویت کلی واکنش سیستم ایمنی بدن شود.
- موسسه تحقیقات علمی‌اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی «گامالیا»(Gamaleya): وزیر بهداشت روسیه نیز به تازگی اعلام کرده است که  موسسه تحقیقات علمی‌اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی «گامالیا»(Gamaleya) آزمایش‌های بالینی یک واکسن آدنوویروس علیه کرونا را تکمیل کرده است و برای ثبت دارو کارهایی در دست اقدام است.
به گزارش ایسنا، روسیه امیدوار است واکسن کرونا تا ماه اکتبر (مهر ماه) به صورت انبوه ارائه شود.
«میخائیل موراشکو» وزیر بهداشت روسیه با بیان اینکه پزشکان و معلمان اولین کسانی خواهند بود که واکسن را دریافت می‌کنند افزود، ۸۰۰ نفر در مرحله سوم کارآزمایی شرکت می‌کنند و در همان زمان تولید آغاز می‌شود که نتیجه آن تولید و بکارگیری واکسن به میزان انبوه خواهد بود.

برچسب‌ها:

نظر شما