به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر مخالفت با پیش نویس آمریکا در حدی است که آمریکا احتمالا نخواهد توانست 9 رای لازم را به دست بیاورد تا روسیه و چین را مجبور به استفاده از حق وتو کند.
برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دستکم 9 کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچیک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.
روز چهارشنبه هفته گذشته رسانههای آمریکایی گزارش دادند، واشنگتن پیش نویس قطعنامهای را در بین اعضای شورای امنیت پخش کرده که در آن خواسته شده تا فروش تسلیحات به ایران متوقف شود و از ارائه هرگونه «خدمات یا منابع مالی، آموزشی و فنی، توصیه، سایر خدمات و کمکهای مرتبط با تأمین، فروش، انتقال، تولید، نگهداری و یا استفاده از تسلیحات» به ایران خودداری شود.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک دیپلمات نوشته است که پیش نویس آمریکا «موضع حداکثری» را در قبال ایران دارد و همچنین یک دیپلمات دیگر نیز گفته پیشنویس آمریکا فراتر از تحریمهای فعلی علیه ایران است.
بر اساس این گزارش، منابع دیپلماتیک گفتهاند پیش نویس پیشنهادی آمریکا، توافق هستهای ایران را تهدید میکند و تمرکز ما باید روی حفظ برجام باشد.
روسیه و چین صریحا تاکید کردهاند که با پیش نویس آمریکا مخالفت خواهند کرد. «وانگ ون بین» یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین پنج شنبه اعلام کرد: «ما با فشار آمریکا برای گسترش تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت مخالف هستیم.»
پایگاه اینترنتی شبکه خبری فاکس نیوز با اشاره به مخالفت صریح چین با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، نوشت که تلاشهای مایک پامپئو در این خصوص علنا به پایان خود رسیده است.
سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) نیز اعلام کردهاند از تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران حمایت نمیکنند.
انتهای پیام/