شناسهٔ خبر: 41847204 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

خاورمیانه

ترامپ: ۳ هواپیما حاوی تجهیزات پزشکی به لبنان ارسال کردیم/ شرکت موزامبیکی: نیترات آمونیوم در بندر بیروت متعلق به ما بود

دونالد ترامپ با میشل عون در مورد انفجار بیروت صحبت کرد و از ارسال کمک های آمریکا به لبنان خبر داد.

صاحب‌خبر -

رییس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با همتای لبنانی خود، کشته شدن شمار زيادي از مردم لبنان در حادثه انفجار بندر بیروت را تسلیت گفت.

به گزارش تسنیم به نقل از المیادین، «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا دیشب با «میشل عون» رئیس جمهور لبنان تماس تلفنی برقرار کرد.

ترامپ در این تماس تلفنی ضمن تسلیت به همتای لبنانی خود به مناسبت کشته شدن بیش از ۱۵۰ نفر از مردم لبنان در انفجار بندر بیروت، بر حمایت خود از لبنان برای عبور از این بحران تأکید کرد.

او با تأکید بر این که کمک های فوري از کشورش به لبنان ارسال خواهد شد، اظهار کرد: من برای حمایت از لبنان در کنفرانس پاریس که ماکرون خواستار برگزاری آن شده، شرکت می کنم.

از سوی دیگر، رییس جمهور لبنان به ترامپ گفته که امیدوار است آمریکا برای پایان پرونده ترسیم مرزهای دریایی کمک کند.

میشل عون اظهار کرد: برای حمایت از ثبات امنیتی و اجتماعی لبنان و مقابله واقعی با فساد و مجازات مفسدان به همکاري با یکدیگر نیاز داریم.

ترامپ: ۳ هواپیمای محتوی تجهیزات پزشکی به لبنان ارسال کردیم

«دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا بامداد شنبه مدعی شد «میشل عون»، همتای لبنانی خودش را از ارسال ۳ هواپیمای محتوی تجهیزات پزشکی برای لبنان مطلع کرده است.

ترامپ در توئیتر نوشت: «ما روز یک شنبه یک کنفرانس تلفنی با رییس جمهور ماکرون، سران لبنان و سران کشورهای مختلف دنیا خواهیم داشت. همه می خواهند کمک کنند.»

گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ و میشل عون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

رییس جمهور آمریکا در پیامی دیگر نوشت: «ساعت ۳ بعدازظهر امروز با رئیس جمهور لبنان، عون صحبت کردم تا به اطلاعش برسانم سه هواپیمای بزرگ پر از تجهیزات پزشکی، غذا و آب هستند در راه [لبنان] هستند. علاوه‌براین، نیروهای امداد، تکنسین، پزشک و پرستارها هم در راه هستند.»

احتمال افزایش شمار قربانیان انفجار بیروت؛ ۱۵۴ کشته و ۶ هزار زخمی/ حکم بازداشت مدیرکل گمرک لبنان صادر شد

وزارت بهداشت لبنان گفت با توجه به اینکه شمار زیادی هنوز مفقود هستند و وضعیت برخی از مصدومان انفجار بندر بیروت وخیم است، احتمال دارد شمار قربانیان بیشتر شود.

معاون وزیر بهداشت لبنان شامگاه جمعه به رسانه‌ها گفت که وضعیت ۱۲۰ تن از شش هزار مصدوم وخیم است و انتظار می‌رود در کنار مفقود شدن تعدادی دیگر شمار فوتی‌ها افزایش یابد.

به گفته این مسئول لبنانی، شمار قربانیان انفجار سه‌شنبه بیروت به ۱۵۴ نفر رسیده است. همچنان ۴۰ نفر نیز مفقود هستند که تلاش‌ها برای یافتن آن‌ها ادامه دارد.

خبرگزاری رسمی لبنان نیز گزارش داد که در راستای پیگیری عاملان و مسببان انفجار اخیر، دستگاه قضاء با بازداشت «شفیق مرعی»، مدیرکل  سابق اداره گمرک لبنان موافقت کرده است که با بازداشت این فرد، شمار بازداشتی‌ها به ۲۰ تن رسید.

مرعی زمانی که کشتی مولداوی حامی مواد نیترات آمونیوم وارد بندر بیروت شده و توقیف شده بود، مسئولیت نظارت بر بندر را برعهده داشت.

گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ و میشل عون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

سال ۲۰۱۴ بود که کشتی «رسوس» با ۲۷۰۰ تن نیترات از مبدأ گرجستان به مقصد موزامبیک در بندر بیروت توقیف شد و مقامات وقت بندر بعد از سه سال از بیم غرق کشتی در بندر تصمیم به تخلیه بار آن و انتقال آن به یکی از انبارهای بندر می‌گیرند و سه‌شنبه این هفته بر اثر آتش‌سوزی، این مواد منفجر می‌شود و فاجعه تخریب بندر و شهر بیروت را رقم می‌زند.

حکم بازداشت مدیرکل گمرک لبنان صادر شد

منابع خبری جمعه شب گزارش دادند، «بدری ضاهر» مدیرکل کنونی و «شفیق مرعی» مدیرکل سابق گمرک لبنان به دستور قاضی پرونده انفجار بندر بیروت بازداشت شدند.

بر اساس این گزارش، «مرعی» مدیرکل پیشین گمرک لبنان در سال ۲۰۱۳ و «حسن قریطم» مدیر بندر بیروت بازداشت شدند.

پیش‌تر «منال عبدالصمد» وزیر اطلاع رسانی لبنان از افزایش شمار مسوولان بازداشتی در ارتباط با انفجار روز سه‌شنبه بندر بیروت به ۱۹ تن و احتمال استعفایش خبر داد.

شرکت موزامبیکی: نیترات آمونیوم توقیف شده در بندر بیروت متعلق به ما بود

سخنگوی یک شرکت ویژه ساخت مواد منفجره در کشور موزامبیک اعلام کرد: بار نیترات آمونیومی که منجر به انفجار در بندر بیروت بود، مربوط به شرکت ما بود که از گرجستان به سمت موزامبیک می‌آمد اما این بار نرسید.

وی به شبکه «سی ان ان» عربی گفت: این بار ویژه ساخت مواد منفجره برای شرکت‌های معدن در موزامبیک بود که حدود هفت سال پیش در بندر بیروت مصادره و توقیف شد.

وی در ادامه از مدت نگهداری این بار در بندر بیروت ابراز تعجب کرد و گفت: این ماده‌ای نیست که بتوان بدون هیچ استفاده از آن، آن را نگه داشت. ماده مذکور بسیار خطرناک است و انتقال آن باید بر اساس استاندارهای دقیق حمل و نقل انجام شود. این ماده‌ای بسیاری خطرناک و اکسیده شونده است که برای تولید مواد منفجره از آن استفاده می‌شود. مانند باروت نیست... باروت پایدارتر از این ماده است.

اینترپل تیم متخصص به لبنان می‌فرستد

اینترپل اعلام کرد قرار است به درخواست مقامات لبنانی، یک تیم متخصص از تیم پاسخگویی سریع پس از انفجار بیروت به این کشور اعزام شود که در نتیجه آن ۱۷۰ تن کشته شدند و مساحت زیادی از این شهر تخریب شد.

اینترپل همچنین اعلام کرد: تیم بین‌الملل شامل کارشناسانی است که در تعیین هویت قربانیان این حادثه کمک خواهد کرد و می‌تواند تجربه اینترپل کمک ارزشمندی برای مقامات کشور داشته باشد و ما به ارائه هر کمکی به لبنان که لازم باشد، ادامه خواهیم داد.

نظر شما