شناسهٔ خبر: 41837300 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

عمادی: آمریکا به دنبال روی کار آمدن کسی در لبنان است که اعتقادی به مقاومت نداشته باشد

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: آمریکا می‌خواهد کسی قدرت را در لبنان در اختیار بگیرد که در درجه اول از ائتلاف مقاومت نباشد، ثانیا به مثلث مقاومت، ملت و ارتش اعتقادی نداشته باشد و در وهله سوم به سمت خلع سلاح حزب‌الله برود.

صاحب‌خبر -
سیدرضی عمادی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره فشار آمریکا و رد پای فرانسه که منجر به استعفای وزیر خارجه لبنان شد، گفت: مشکل غرب با کابینه فعلی لبنان به تحولات اواخر سال ۲۰۱۹ برمی گردد از اکتبر ۲۰۱۹ تظاهرات در لبنان آغاز و به استعفای حریری انجامید. بعد از این روند حریری تلاش کرد تا اقداماتی انجام دهد که به واسطه آن‌ها به قدرت برگردد اما نتیجه‌ای نداشت.

وی ادامه داد: بعد از این اتفاق هم کشور‌های غربی و هم جریان‌های غرب گرا در لبنان تلاش کردند تا پروسه تشکیل کابینه در این کشور با مشکل روبرو شود، اما از آنجا که ائتلاف مقاومت در پارلمان ۶۸ درصد کرسی‌ها را در اختیار دارد نهایتا موفق به تشکیل کابینه جدید با معرفی دیاب و کابینه منتسب به او شد.

عمادی با اشاره به اینکه در همان زمان احزابی مانند جریان المستقبل که غرب گرا هستند اساسا در پارلمان شرکت نکردند، گفت: با این ترتیب کابینه بدون حضور آن‌ها تشکیل شد و از همان ابتدا هم مشخص بود که دیاب کار ساده‌ای ندارد، چون مخالفین قوی داشت و مخالفین او نیز حامیان قوی خارجی داشتند. لذا این تعارض حکومتی که سبب قدرت گرفتن مقاومت در لبنان شد در ادامه فشار‌هایی برای فروپاشی زودهنگام کابینه دیاب به دنبال داشت.

وی با اشاره به اعتراضات سال گذشته در لبنان گفت: علائم این فروپاشی زودهنگام خود را به زودی نشان داد و مصداق آن اعتراضاتی بود که در لبنان علیه دولت این کشور به بهانه مشکلات معیشتی رخ داد.

عمادی افزود: دولتی که تازه دو سه ماه از روی کار آمدن آن بیشتر نمی‌گذرد، نمی‌توان از آن انتظار داشت که چالش‌های به وجود آمده طی سه دهه اخیر در لبنان را رفع کند از این رو و در چنین شرایطی نیازمند زمان است و وقتی به دولت زمان داده نمی‌شود نشان دهنده آن است که توطئه‌ای در راه است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان بخشی از سخنان دیاب مبنی بر اینکه بوی توطئه در لبنان می‌آید، گفت: وی در همان ابتدا به دست گیری کابینه صراحتا عنوان کرد برخی نفوذی‌ها تلاش می‌کنند تا به دولت ضربه بزنند و در این خصوص مشخصا از رئیس بانک مرکزی لبنان اسم آورد که در زمین دشمن بازی می‌کند و عمدا ارز را از این کشور خارج می‌کند.

وی تصریح کرد: مجموع این روند حکایت از آن دارد که برای فروپاشی دولت در لبنان برنامه ریزی صورت گرفته و زمانی که این برنامه ریزی به نتیجه نرسید اکنون به گزینه‌هایی روی آوردند که از جمله آن‌ها خروج افرادی از دولت دیاب می‌باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به وزیر خارجه لبنان اشاره کرد.

عمادی افزود: براساس این فشار‌ها نهایتا وزیر خارجه لبنان تحت فشار‌های آمریکا و فرانسه استعفا داد و نکته جالب آن است که در بیانیه استعفای خود علت این اقدام را ناکارآمدی دولت معرفی کرده که این نشان دهنده یک فرآیند سازماندهی شده در لبنان علیه دولت دیاب است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا و غرب به دنبال برگرداندن حریری به مسند قدرت در لبنان هستند یا خیر گفت: ممکن است شخص حریری مدنظر آن‌ها نباشد اما مهم این است که کسی قدرت را در لبنان در اختیار بگیرد که در درجه اول از ائتلاف مقاومت نباشد، ثانیا به مثلث مقاومت، ملت و ارتش اعتقادی نداشته باشد و در وهله سوم به سمت خلع سلاح حزب الله برود و قدرت حزب الله را در داخل حاکمیت لبنان مهار کند. حال این فرد می‌تواند حریری باشد یا شخصی از جنس حریری مهم این است که گزینه انتخاب شده گزینه مقاومت یا موافق با او نباشد.
 

نظر شما