چهارشنبه آخر سال با تمام شیرینی و تلخی هایش بار دیگر فرا رسید و خانواده ها و مسوولان را هراس وقوع حادثه ای نا خوشایند فرا گرفت.
سالهاست که از زمان تبلیغ رسانه ها و تلاش مسوولان برای آگاه سازی مردم به ویژه نوجوانان و جوانان نسبت به خطر استفاده از مواد محترقه می گذرد.
اما کشف چهار میلیون و 246 هزار قطعه انواع مواد محترقه توسط پلیس زنجان نشان می دهد که هنوز آنگونه که باید و شاید مردم نسبت به خطرات این موضوع آگاه نشده اند.
چهارشنبه سوری آداب و آیین سنتی خود را دارد و اجرای درست همین آیین ها بر شیرینی این شب به یاد ماندی اضافه می کند.
اما آمیخته شدن صدای انفجار انواع مواد محترقه و وقوع حادثه طی دهه های گذشته از این شب خاطرات تلخی در خاطر خانواده ها ثبت کرده است.
اکنون برای چهارشنبه آخر سال 93 مسوولان نیروی انتظامی، اورژانس و آتش نشانی در آماده باش کامل به سر می برند تا در صورت وقوع حادثه بتوانند در اسرع وقت خدمات مورد نیاز را ارایه کنند.
رییس اورژانس استان زنجان از آماده باش 275 نیروی اورژانس بیمارستانی خبر داد و گفت: با توجه به ارزیابی آمار صدمات چهارشنبه آخر سال سال های گذشته، اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان زنجان در آماده باش هستند.
سید رضا موسوی زاده افزود: زمان آماده باش این نیروها از ساعت 12 امروز سه شنبه آغاز شده است و تا ساعت 12 ظهر فردا چهارشنبه ادامه دارد.
وی یادآورشد: این نیروهای امداد رسان در سطح 38 پایگاه اورژانس و نزدیک به 12 خودروی آمبولانس در میادین و محلات شهرهای استان زنجان مستقر و آماده امداد رسانی هستند.
موسوی زاده اظهار کرد: امشب تمام مراکز اورژانس بیمارستانی با حضور متخصصان مربوطه از جمله چشم، جراحی و ارتوپدی آماده امداد رسانی به مصدومان احتمالی هستند.
رییس اورژانس استان زنجان به افزایش آگاهی مردم در زمینه کمک به مصدومان و تماس با اورژانس اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود، امسال تعداد تماسهای گرفته شده با این نهاد نسبت به گذشته افزایش یابد.
آگاه سازی مردم نسبت به کمک گرفتن از خدمات اورژانس موجب شده است تا در هنگام وقوع حادثه به سرعت نیروهای امداد رسان را آگاه و از خود درمانی خودداری کنند.
وی به تعداد مصدومان چهارشنبه سوری سال 92 اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته 108 نفر مصدوم به بیمارستان منتقل شدند که از این تعداد فقط 18 مورد بر اثر شدت جراحت نیاز به بستری شدن داشتند.
موسوی زاده خاطر نشان کرد: پارسال بیش از 200 ماموریت توسط اورژانس انجام شد که اغلب مصدومان در سر صحنه درمان شدند و نیاز به انتقال به بیمارستان نداشتند.
** آتش نشانی گوش به زنگ صدای تلفن
مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی شهر زنجان نیز از آماده باش بودن نیروهای این سازمان خبر داد و گفت: امسال نیز همچون سال گذشته 93 نفر در 10 اکیپ خودرویی در 10 نقطه از سطح شهر آماده خدمت رسانی هستند.
حمید توکلی افزود: 84 نیروی عملیاتی و 9 نیروی ستادی آتش نشانی زنجان در آخرین چهارشنبه سال آماده خدمات رسانی هستند.
وی اظهار کرد: این نیروها در 10 نقطه از سطح شهر زنجان با 10 دستگاه خودروی سبک، نیمه سنگین و سنگین برای پوشش کامل شهر مستقر هستند.
توکلی به حوادث رخ داده در سال گذشته اشاره و تاکید کرد: حوادث رخ داده در چهارشنبه سوری پارسال خسارت زیادی بر جای نگذاشت و در حد آتش سوزی خیابانی بود.
مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی شهر زنجان گفت: دو مغازه نیز بر اثر اصابت ترقه و مواد محترقه آتش گرفته بودند که با حضور به موقع نیروهای آتش نشان از گسترش آتش سوزی در آنها جلوگیری شد.
** تمام نیروهای پلیس در آماده باش کامل
معاون عملیات فرمانده انتظامی استان زنجان به حضور تمام نیروهای انتظامی استان زنجان برای خدمت رسانی در چهارشنبه آخر سال اشاره کرد و گفت: نیروهای پلیس برای حفظ امنیت و نظم حضور دارند و در تلاش هستند تا مردم با امنیت خاطر بیشتری مراسم امشب را برگزار کنند.
اسماعیل اسماعیلی اظهار کرد: طی سه سال گذشته مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال با کاهش چشم گیری مواجه بود.
وی یادآورشد: 'قبل از این سه سال، تخریب خانه، قطع عضو و فوتی، مهمترین اتفاقاتی بود که شیرینی این شب را به تلخی بدل کرد'.
اسماعیلی خواستار خودداری مردم از برگزاری مراسم به صورت گروهی شد و بر لزوم همراهی خانواده با فرزندان خود در زمان برگزاری مراسم تاکید کرد.
معاون عملیات فرمانده انتظامی استان زنجان گفت: در اغلب مواقع با برگزاری گروهی جشن، انفجار مواد محترقه موجب آسیب رسیدن به افرادی که فقط تماشاچی بوده اند شده است.
اسماعیلی خاطر نشان کرد: پلیس با کسانی که قصد ایجاد مزاحمت و یا آلودگی صوتی با استفاده از خودروی خود را دارند و اقدام به انفجار مواد محترقه دست ساز می کنند، برخورد کرده و در کنار توقیف خودرو تا 15 فروردین اخلالگران نظم و امنیت را در حبس نگاه می دارد.
3001/6085
آماده باش زنجان برای استقبال از چهارشنبه آخر سال
زنجان - ایرنا - نهادهای انتظامی و امداد رسان زنجان برای جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار در چهارشنبه آخر سال در حالت آماده باش کامل قرار گرفتند.
صاحبخبر -