به گزارش برنا از اراک، دکتر اصغر جانبابایی در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی، افزود: برای کاهش مرگ و میر باید تیمسازیها و برنامههای پیشگیرانه از خانه و محله آغاز شود و تمام تلاش مسئولان بر این قرار گیرد که به تعداد بیماران و مبتلایان کرونا اضافه نشود.
وی گفت: مرگ و میرهای زیادی در آسایشگاههای سالمندان کشورهای اروپایی اتفاق افتاد که بههیچ عنوان گزارش نشد اما در ایران اسلامی فرهنگ نگهداری سالمندان در خانه بهعنوان سرمایه زندگی، باعث شد که در این حوزه تلفات چندانی نداشته باشیم و این فرهنگ نیز باید در کشورمان تقویت شود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: استان مرکزی جزو بهترین استانهای کشور در مقابله با شیوع ویروس کرونا بود و با وجود شرایط نامناسب کرونایی استانهای همجوار، اجرای برنامههای کاربردی و مشارکت همگانی باعث شد که استان مرکزی در این فرآیند خوش بدرخشد.
دکتر جانبابایی اظهار داشت: ویروس کرونا خاص و مخرب است و هم بهصورت مستقیم و هم از طریق سیستم ایمنی بافتهای مختلف بدن را تخریب میکند و با وجود مطالعات بسیاری در این خصوص در تمام نقاط جهان درمان اختصاصی و قطعی برای این ویروس کشف نشده است.
وی با بیان اینکه مهمترین راه درمان ویروس کرونا، مراقبت درست از بیمار توسط نیروی انسانی است، عنوان کرد: هر کشوری که در مقابله باشیوع ویروس کرونا موفق عمل کرده و تلفات کمتری داده است تنها به دلیل توانمندی نیروی انسانی بوده است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: شیوع ویروس کرونا در آمریکا با وجود اینکه از بیشترین و بهترین زیرساختهای پزشکی برخوردار است، تبدیل به شورش خیابانی شد و هنوز نتوانستند این ویروس و مشکلات ناشی از آن را کنترل کنند.
دکتر جان بابایی بیان کرد: اینکه موج اول ویروس کرونا در کشور ایران مدیریت شد بهدلیل این بود که از شخص مقام معظم رهبری، دولت و تمامی ارکان نظام وارد میدان شدند بهعنوان پشتیبان وزارت بهداشت در مقابل با این ویروس نقشآفرینی کردند و در صورت تداوم این شرایط میتوانیم موفقیتهای بسیاری در این خضوض بدست آوریم.
جان بابایی بیان کرد: بهعنوان عضوی ازوزارت بهداشت دست تمامی افرادی که در این جریان کنار وزارت بهداشت بودند را میبوسم چرا که این همدلی و همسویی باعث حفظ وزارت بهداشت و نظام اسلامی شد.
وی گفت: با وجود موفقیتهای بسیار نمیتوان گفت شرایط کشورمان از لحاظ ویروس کرونا مطلوب است چرا که روزهای آینده قابل پیشبینی نیست و بعد از اینکه شیوع کرونا در کشورمان مطرح شد بسیاری از کشورها مراودات خود را با ما قطع کردند اما اکنون آمار مبتلایان همان کشورها از کشور ما بالاتر رفته و این به دلیل ناشناخته بودن جزئیات این ویروس است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به ازای هر یکهزار نفر در ایران کمتر از یک و هفت دهم تخت بیمارستانی و در بخش دولتی یک و ۲ دهم تخت وجود دارد اما در برخی از کشورهای اروپایی به ازای هر یکهزار نفر ۶ تا هفت تخت وجود دارد و با وجود برخورداری از این امکانات باالقوه مشکلات کمبود تخت در بیمارستانهای این کشورها مشکلساز شده است.
جان بابایی اظهار داشت: هنوز خطر شیوع کرونا استان مرکزی را تهدید میکند و بههمین دلیل دستگاههای مربوطه باید یک ارزیابی کلی از این استان انجام و نقاط ضعف و قوت آن به خوبی آشکار و برای مقابله گستردهتر با برنامه اقدام کنند.
وی اضافه کرد: عاملی که باعث کنترل ویروس کرونا در ایران شد، نیروی انسانی تحصیل کرده و کارآمد بود، بنابراین تقویت دانشگاههای علوم پزشکی استان مرکزی باید یکی از اولویتهای اصلی مدیران ارشد این استان قرار گیرد، چرا که تمام دنیا امروز به این نتیجه رسیدهاند که هر چه نیروی کارآمد بیشتری در حوزه سلامت داشته باشند کمترین خسارت را متحمل میشوند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دهیاران، بهورزان، شوراهای روستایی، بسیج، بسیج محلات و اقشار در زمره سرمایههای ارزشمند کشورمان در مقابله هدفمند و موفق با کرونا محسوب میشوند و تقویت این گروهها و حمایت از آنها میتواند در کاهش تولید بیمار کرونایی موثر باشند که باید در دستور کار قرار گیرد.
جان بابایی بیان کرد: تمام مجموعه استان مرکزی باید تلاش خود را در راستای جلوگیری از دامن زدن به چرخه بیماری کرونا بهکار بگیرند چرا که در غیر این صورت هر چه امکانات پزشکی و تخت بیمارستانی در نظر گرفته باشید در مدت زمانی کوتاه اشغال میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه استان مرکزی از قطبهای صنعتی کشور محسوب میشود، فضای کارخانهها باید تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی باشد چرا که ابتلای یک بیمار میتواند تولید بیمار را به صورت فزآیندهای افزایش دهد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: یکی از مشکلات ویروس کرونا این است که هر چه امکانات بهکار گرفته شود نمیتوان میزان مرگ و میر ناشی از آن را به صفر رساند، بنابراین تنها راه کاهش مرگ و میر، جلوگیری از تولید بیمار است که این مهم باید در تمامی لایههای مختلف جامعه فرهنگسازی شود.
جان بابایی اضافه کرد: ایجاد دانشگاه علوم پزشکی، تقویت شبکه بهداشت، وجود ۱۸ هزار خانه بهداشت، بیش از پنج هزار مرکز بهداشت و درمان از دستاوردهیا انقلاب اسلامی است که با تقویت آنها میتوان میزان تولید بیمار را کاهش داد.
وی بیان کرد: بیماریابی، تشخیص زودرس و مراقبت از بیماران کرونایی وظیفه اصلی مراکز بهداشت و درمان است اما بیمار کرونایی باید در بیمارستان بزرگ همراه با تجهیزات پزشکی و تیمهای متخصص درمان شود و دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی باید از نگهداری بیمار کرونایی در شهرهای کوچک استان پرهیز و در اسرع وقت به بیمارستانهای مجهز مرکز استان منتقل شوند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر شهرستانی که کمیته علمی و تخصصی و تجهیزات پیشرفته بود مرگ و میر پایین تری اتفاق افتاد، بنابراین ظرفیت استان برای مقابله همه جانبه با ویروس کرونا در حوزه ایجاد تختهای بیمارستانی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
جان بابایی تاکید کرد: بیماری کرونا یک بیماری بزرگ و مرگآور است و درمان و مقابله آن باید به دست آدمهای بزرگ و باتجربه قرار گیرد و به صورت تیمهای تخصصی همراه با تجهیزات پیشرفته نسبت به ریشه کن کردن آن اقدام شود.
نظر شما