شناسهٔ خبر: 41628727 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بازگشت با دستان خالی؛ نگاهی به اهداف آمریکا از ترک پایگاه‌های نظامی در افغانستان و عراق

خبرگزاری میزان- آمریکا در حال ترک پایگاه‌های نظامی خود در افغانستان و عراق است اما باید دید دلیل این تصمیم واشنگتن پس از جنگ چند دهه‌ای در این کشور‌ها چیست.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان – خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌های این کشور در کشور‌های عراق و افغانستان پس از سال‌ها حضور ماجراجویانه و کشتار و قتل عام غیرنظامیان در این کشورها، نشان می‌دهد که استراتژی ۵ دهه‌ای نظامی واشنگتن گذشته از بی حاصل بودن برای آمریکا، پیامد‌های هولناکی برای کشور‌های میزبان دارد.

به گزارش «نِیشن و ژئوپلتیک»، استراتژی نظامی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم موسوم به «جنگ به جلو» که توجیه کننده حضور نظامیان آمریکایی در «سرزمین‌های دشمن» یا در نزدیکی «سرزمین‌های دشمن» بود، سبب شد تا این کشور پایگاه‌های نظامی متعددی در مناطق و کشور‌های مختلف جهان داشته باشد.

اما اکنون و پس از گذشت حدود ۵ دهه از آغاز اتخاذ این استراتژی، واشنگتن بنا به دلایل متعددی در حال ترک پایگاه‌های نظامی خود در کشور‌های مختلف است.
 
گذشته از دلایلی مانند کشته شدن نظامیان آمریکایی در کشور‌های مختلف و هزینه بالای این پایگاه ها، واشنگتن در ماه‌های اخیر بنا به دلایلی جدید اقدام به خروج از پایگاه‌های خود در سایر کشور‌ها کرده است.

دلیل نخست، شیوع بیماری «کرونا» در کشور‌های میزبان است.
 
عراق و افغانستان دو کشور مواجه با چالش کرونا که از کمبود امکانات و زیرساخت‌های درمانی و پزشکی رنج می‌برند، می‌توانند کانون مهمی برای شیوع کرونا باشند از این رو، می‌توان از این عامل به عنوان یکی از دلایل مهم خروج نظامیان آمریکایی از این دو کشور یاد کرد.
دو، افزایش احساسات ضد آمریکایی در میان مردم و گروه‌های مختلف در کشور‌های افغانستان و عراق و اقدام‌های قانونی برای اخراج آنان، به عنوان مثال تصویب قانون اخراج نظامیان آمریکایی در پارلمان عراق، سبب شده تا واشنگتن با دستاویز قرار دادن بهانه‌های متعددی مانند دستیابی به توافق اقدام به خروج نیرو‌های خود کند.

سه، ناتوانی از تامین امنیت نظامیان آمریکایی مستقر در عراق و افغانستان در مقابل گروه‌های تروریستی که ارتش آمریکا به بهانه مقابله با آنها در کشور‌های مذکور مستقر است، باید یکی از دلایل مهم اقدام واشنگتن درتسریع روند خروج نظامیانش از پایگاه‌های نظامی این کشور در عراق و آمریکا دانست؛
 
و در نهایت چهار، استفاده از این اقدام با هدف تبلیغاتی برای اخذ رای مخالفان حضور نظامیان آمریکا در پایگاه‌های کشور‌های خارجی.

این دلایل در مجموع دست به دست هم داده اند تا در هفته‌های اخیر آمریکا از ۷ پایگاه نظامی خود در افغانستان و یک پایگاه نظامی خود در عراق خارج شده و نظامیانش را به کشور بازگرداند.

انتهای پیام/

نظر شما