شناسهٔ خبر: 41574549 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

توافق کردن با آمریکا آسان‌تر از اجرایی کردن آن است/ باید در برجام تضمین‌های بیشتری می‌گرفتیم

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با اشاره به خلف وعده آمریکا در قراردادهایش، با بیان اینکه توافق کردن با آمریکا آسان‌تر از عملیاتی و اجرایی کردن آن است، تصریح کرد: ایران باید در برجام تضمین‌های بیشتری می‌گرفت.

صاحب‌خبر -

قدس آنلاین: "حمیدرضا آصفی"، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه برجام یک ضرورت بود و نظام در پشت آن قرار داشت و کسی با انعقاد آن مخالفتی نداشت، گفت: البته از همان ابتدا بدبینی‌هایی به آمریکا و اروپا وجود داشت که این بدبینی‌ها نیز به حق بود.

وی با بیان اینکه برجام یک مدتی توانست فرصت‌های خوبی را برای کشور به وجود آورد ولی آنچه که انتظار داشتیم، محقق نشد و حتی خسارت‌هایی نیز در این چارچوب به کشور وارد شد، تاکید کرد: من مذاکره در مورد برجام را دو سر سود می‌دانستم و همیشه گفته‌ام توافق کردن با آمریکا آسان‌تر از عملیاتی و اجرایی کردن آن است.

این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه آمریکایی‌ها در طول این سال‌ها نشان داده‌اند، مذاکره و توافق می‌کنند ولی در اجرای تعهداتشان دبه می‌کنند، افزود: بیانیه «الجزایر» را با آمریکا به امضا رسانده‌ایم ولی آنها اجرایش نکردند، در مورد افغانستان با آنها مذاکره کردیم ولی دولت واشنگتن در اجرای تعهدات خود دبه درآورد در ارتباط با موضوع برجام نیز با توجه به تجربیات پیشین، باید تضمین‌های بیشتری می‌گرفتیم و پیچ‌های آن را سفت‌تر می‌بستیم.

 آصفی تصریح کرد: برجام این درس را برای ما داشت که به آمریکا و اروپا نباید اعتماد کنیم و نقطه قوت ما در داخل کشور است.

وی در پاسخ به این سوال که در اتفاقات سال گذشته بعد از سقوط هواپیمای اوکراین شاهد دخالت سفیر انگلیس در امور داخلی ایران بودیم و آیا به نظر شما نباید سفیر انگلیس در همان مقطع از کشور اخراج می‌شد، گفت: اخراج می‌توانست یکی از اقدامات باشد، ولی در برابر این گونه اقدامات می توان راهکارهای دیگری را نیز در پیش گرفت از جمله این که سفیر را احضار کرد، به صورت مکتوب به او اخطار دارد و یا اینکه سفیر را محدود کرد.

دیپلمات پیشین ایران افزود: محدود کردن یک سفیر به مراتب سخت‌تر از اخراج کردن آن است چنان که می‌توانیم یک سفیر متخلف را چنان محدود کنیم که از حیز انتفاع بیفتد و به نظر من محدود کردن یک سفیر اثرش بیش از اخراج کردن آن است.

وی در پاسخ به این سوال که به کدام یک از اقدامات ایران در عرصه دیپلماتیک نمره بالایی ها می‌دهد، تصریح کرد: جواب دادن به این سوال سخت است ما در عرصه مقاومت و در کشورهایی همچون سوریه، لبنان و عراق خوب عمل کردیم البته در چند سال اخیر با توجه به اولویت‌های ناخواسته‌ای که به کشور و وزارت خارجه تحمیل شده است کمی نسبت به همسایگان غفلت شده است.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه کشورمان اظهار کرد: دستگاه دیپلماسی کشور در این سال ها شرایط سختی را پشت سر گذرانده است و برخی اوقات وزارت خارجه باید کارهایی را انجام دهد که در قبال آن مسئولیتی ندارد، ولی انتظارها در ارتباط با انجام آن اقدامات، متوجه وزارت امور خارجه است.