شناسهٔ خبر: 4152690 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

علی لاریجانی:

مذاکرات هسته‌ای تحت اشراف رهبر معظم انقلاب پیش می‌رود

گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود اظهار کرد: در موضوع مذاکرات هسته‌ای بین دولت و مجلس هماهنگی وجود دارد و این مسائل تحت اشراف رهبر معظم انقلاب پیش می‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز، دوشنبه، 25 اسفندماه با حضور در نشست خبری به سؤالات نمایندگان جمعی از رسانه‌های داخلی و خارجی پاسخ داد.
لاریجانی در ابتدای این نشست، با اشاره به سه قانونی که مجلس طی ماه‌های گذشته بررسی و تصویب کرده بود، اظهار کرد: یکی از این موارد، قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بود که بخش مهمی از وضعیت بودجه سال‌های آینده را مشخص می‌کرد که برای تنظیم آن شرایط کشور و مسئله اقتصادی مورد توجه قرار گرفت.
وی همچنین در مورد قانون خروج از رکود اشاره کرد و گفت: این قانون نیز امروز از سوی شورای نگهبان تعیین تکلیف شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سومین قانونی که طی ماه‌های گذشته مورد بررسی قرار گرفت، قانون بودجه بود که در شورای نگهبان تأیید شد و به زودی به دولت ابلاغ خواهد شد.
وی با تشکر از دولت به دلیل تقدیم به موقع لایحه بودجه گفت: برای این لایحه کمیسیون‌های تخصصی و کمیسیون تلفیق وقت زیادی گذاشتند تا در روزهای پایانی سال به نتیجه برسد که از اول سال آینده اجرایی خواهد شد.
لاریجانی در مورد ویژگی‌های قانون بودجه 1394 کل کشور اظهار کرد: در این قانون نقش نفت به حدود 25 درصد کاهش پیدا کرده بود در حالی‌که طی 3 سال گذشته نقش نفت در لایحه بودجه 50 درصد بود؛ به نظر می‌رسد این رویکرد مهمی در بودجه‌نویسی کشور است و امیدواریم در سال‌های بعد این وابستگی کمتر شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این قانون به نحوی تنظیم شده که صادرات به سمت صادرات غیر نفتی سوق پیدا کرده به همین دلیل نوسانات قیمت نفت برای ایران مشکل خاصی را به همراه نخواهد داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد بیانیه 260 نفر از نمایندگان در مورد مذاکرات هسته‌ای و موضع مجلس در مورد آینده این مذاکرات اظهار کرد: در کل اراده نمایندگان این است که مذاکرات حرکت رو به جلو داشته باشد؛ البته آرای مختلفی در بین نمایندگان وجود دارد اما در کل برآیند فکری مجلس حمایت از مذاکره‌کنندگان است.
وی افزود: البته این مذاکرات چارچوب‌هایی دارد که از سوی رهبر معظم انقلاب مشخص شده است؛ امیدواریم که مذاکرات در همین چارجوب پیش برود.
لاریجانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اختلاف نظر بین افراد در ارتباط با تصویب توافق هسته‌ای ایران با 1+5 در مجلس و یا شورای عالی امنیت ملی گفت: روش کار نظام جمهوری اسلامی به این صورت است که پرونده‌هایی که در اختیار شورای عالی امنیت ملی قرار می‌گیرد، قابلیت آن را دارد که پروند‌ه‌ها را پیش ببرد.
وی ادامه داد: در این مورد بین دولت و مجلس هماهنگی وجود دارد و با یکدیگر همفکری دارند و این مسائل تحت اشراف رهبر معظم انقلاب پیش می‌رود.
نامه جمعی از سناتورهای آمریکا به مقامات ایرانی و احتمال اقدامات تلافی‌جویانه نمایندگان ایران موضوع سؤال یکی دیگر از خبرنگاران بود که لاریجانی گفت: این کار اقدامی ناپخته بود و علی‌القاعده نباید به آن تأسی کرد؛ طبقه نخبگان آمریکا نیز این اقدام را تقبیح کردند چرا که عملاً اقتدار این کشور را مخدوش می‌کرد.
با توجه به اینکه در این نامه تأکید شده بود که توافق هسته‌ای با ایران بعد از پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما از سوی سنای آمریکا لغو خواهد شد، رئیس قوه مقننه گفت: در این نوع توافقات مختصر عقلی وجود دارد که توافق را طوری تنظیم کنند که مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و یا با تغییر دولت آسیب نبیند.
وی تصریح کرد: توافق خوب حتماً مورد تأیید مجلس خواهد بود.
لاریجانی در مورد تأثیر توافق هسته‌ای ایران در نفوذ ایران در کشورهای منطقه گفت: باید این دو موضوع را از یکدیگر جدا کرد؛ مذاکرات ایران منطق خاص خود را دارد و رفتار ایران با کشورهای مختلف منطق دیگری دارد.
وی در مورد آینده مذاکرات اظهار کرد: نگاه بدبینانه‌ای به این موضوع ندارم و به نظر می‌رسد رسیدن به توافق امکان‌پذیر باشد؛ اگر طرف مقابل زیاده‌خواهی نکند گام‌هایی برداشته شده که می‌تواند توافق را به نتیجه برساند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: اگر توافقی صورت نگیرد دنیا به آخر نمی‌رسد و زندگی ادامه خواهد داشت؛ اگر توافق صورت گیرد برای ایران و منطقه می‌تواند خیر باشد اما اگر نشد، با روش‌های دیگری کار را دنبال می‌کنیم.
خبرنگار دیگری در مورد حوادث شیراز سؤالی مطرح کرد که رئیس مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: این‌گونه اقدامات به هیچ وجه قابل قبول نیست به ویژه در نظامی که مردم‌سالاری و آزادی بیان از اصول آن است.
لاریجانی با بیان اینکه این‌گونه اقدامات تأثیرات بدی در عرصه خارجی و داخلی می‌گذارد، گفت: برخی تصور می‌کنند که با این رفتارها کمک به نظام می‌کنند در حالی‌که به نظام لطمه می‌زنند؛ امیدواریم این موضوع فهم شود و همه دستگاه‌های نظارتی با این موارد برخورد کنند.
وی همچنین در رابطه با تعامل ایران با کشورهای عربی و امکان گفت‌وگوی ایرانی ـ عربی برای حل مشکلات منطقه گفت: باید به این نکته توجه داشت که سیاست خارجی جمهوری اسلامی همیشه بر پایه همکاری مسالمت‌آمیز مخصوصاً با کشورهای اسلامی و همسایه پیش رفته و تاکنون تجاوزی به هیچ کشوری نداشته است.
منتخب مردم قم در مجلس خاطرنشان کرد: این عراق بود که به ایران تجاوز کرد و جنگ 8 ساله را به ما تحمیل کرد اما بعد از صدام، ایران تلافی نکرد و روابط دوستانه را برقرار کرد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی از نظر اجرایی نیز مسیر برادرانه را در پیش گرفته است، گفت: تبلیغاتی علیه ایران راه‌اندازی کرده‌اند که درست نیست و باید توجه کنیم که انقلاب اسلامی به دنبال سلطه بر دیگر کشورها نیست چرا که اساس کار جمهوری اسلامی ضد سلطه‌گری است و اگر امروز به کشور عراق کمک می‌کنیم به این دلیل است که این کشور، همسایه و دوست ماست و امروز گرفتار جریان تروریستی بدخیمی شده است.
لاریجانی تصریح کرد: امروز مردم عراق خودشان در برابر تروریست‌ها می‌جنگند و ایران کمکشان می‌کند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کشورهای همسایه و اسلامی صحبت کند اما مطمئن باشید اساس حرکت انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که نگاه ریب‌آمیزی به کشوری ندارد؛ بلکه با یک نگاه برادرانه و مسالمت‌آمیزی موضوع امت اسلامی را دنبال می‌کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان به عملکرد ستاد مقابله با مفاسد اقتصادی گفت: جلسات این ستاد در دولت یازدهم مرتب‌تر از گذشته برگزار می‌شود، بنابراین می‌توان گفت این ستاد از نظر تشکیل جلسه و پیگیری مسائل بهتر از گذشته عمل کرده است.
وی افزود: البته نقصی در این زمینه وجود دارد که نیاز به ساز و کارهای دقیق‌تری دارد که طرح تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که در مجلس مطرح شده می‌تواند این مشکل را حل کند.
لاریجانی گفت: اینکه برخی مسئولان مطالبی بدون ارائه مدرک سخنانی مطرح می‌کنند در مبارزه با مفاسد اقتصادی خلل ایجاد می‌کند البته گاه رسانه‌ها نیز این مسائل را بزرگ می‌کنند.
وی تصریح کرد: مسئله مبارزه با فساد را باید به عنوان مسئله ملی در نظر گرفت و اگر این موضوع دستمایه کشمکش‌های سیاسی قرار گیرد، ره به جایی نخواهد برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین کار مجلس را بررسی لایحه برنامه ششم توسعه عنوان کرد و ادامه داد: پیش‌نویس سیاست‌‌های کلی این برنامه به مجمع تشخیص مصلحت رفته که موادی از آن نیز بررسی شده است. به نظر می‌رسد 6 ماهه اول سال آینده مجلس قانون برنامه ششم توسعه را رسیدگی کند و بعد از آن نیز نوبت به رسیدگی لایحه بودجه 95 خواهد رسید که کار مهمی است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد عملکرد کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد گفت: با توجه به گزارشی که در این مورد به دستم رسید، کانون‌های مساجد حرکت معتدل و سنجیده‌ای داشته است و حجم قابل توجهی از اقدامات داشته است.
سفر منطقه‌ای رئیس مجلس شورای اسلامی موضوع سؤال خبرنگار دیگری بود که لاریجانی در این مورد اظهار کرد: نگاه مسئولان کشورهای همسایه به مسئله تروریسم جدی بود و بر این نکته تأکید داشتند که مسئله تروریسم خطری برای کشورهاست اما اینکه میزان مشارکت آنها در مبارزه با تروریسم تا چه حد می‌تواند باشد، متفاوت است.