رئیس مجلس شورای اسلامی هوشمندسازی، شفافیت، مردمیسازی و کارآمدسازی را اصول چهارگانه مجلس یازدهم دانست و بر اجرای این اصول تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، رئیس و اعضای هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین عصر روز دوشنبه، ۳۰ تیر با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کردند. قالیباف در این دیدار با اشاره به اهمیت قانونگذاری درست و کلان در مجلس افزود: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس فرمودند که یکی از کارهای مجلس باید این باشد که ظرفیت اجرایی شدن قانون در خود قانون دیده شود، از این رو اگر در روند قانونگذاری به این ظرفیت توجه نشود، مشکلاتی بهوجود خواهد آمد. رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه مجلس یازدهم در شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد، کار خود را آغاز کرد، افزود: مردم در شرایط کنونی احساس ناراحتی، دغدغه و نگرانی دارند و خواستار حل مشکلات هستند. قالیباف تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابعاد مختلف ویژگیهای خاص خود را دارد و در این عرصه فرصتهای بسیاری پیش رو است که اگر درباره این فرصتها به درستی تصمیم گرفته شود، جهش خوبی صورت خواهد گرفت.
یکی از فرصتها این است که ۱۸۰ نفر از نمایندگان برای نخستین بار به مجلس راه یافتهاند که این مسئله ظرفیت خوبی است که باید به آن توجه شود. وی ادامه داد: مجلس دو وظیفه اصلی قانونگذاری و نظارت را برعهده دارد که اولویت ما در شرایط کنونی تقویت بخش نظارتی است و قطعا ما این مسئله را با جدیت دنبال میکنیم. در بخش نظارت مجلس ۳ حوزه وجود دارد که هر کدام ظرفیتهای بالایی برای مجلس ایجاد میکند. یکی از این حوزهها حضور نمایندگان ناظر در شوراها و مجامع است، از این رو مجلس مصمم است که به این حوزه نظارتی عمق بدهد. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیوان محاسبات نیز یکی از بخشها و بازوهای نظارتی مجلس است، گفت: دیوان محاسبات نقش اساسی و مهمی دارد و مهمترین بازوی نظارتی مجلس در حوزه علمکردی، کارکردی و میدانی است. البته برای تقویت این بخش، باید اقداماتی صورت گیرد؛ بهطور مثال دیوان نظارت باید خود را برخط و بهروز کند و این مسئله قطعا پیگیری خواهد شد. قالیباف با بیان اینکه در عملکرد هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین، برخط و بهروز بودن اهمیت ویژهای دارد، گفت: خوشبختانه در شرایط کنونی این هیات در بررسی مصوبات بهروز عمل میکند.