شناسهٔ خبر: 41507826 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

پرداخت وام ودیعه از هفته آینده به مستاجران / استقبال پوتین از تقویت روابط با ایران در حرکت‌های منطقه‌ای

حسن روحانی گفت: از هفته آینده وام ودیعه ۵۰ میلیون تومانی به مستاجران تهرانی دارای حقوق ثابت پرداخت می‌شود. در شهرهای بزرگ ۳۰ و در شهر های کوچک تر ۱۵ میلیون تومان می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در جلسه هیات دولت ضمن تبریک فرا رسیدن ماه ذی الحجه گفت: امروز که آغاز ماه ذی الحجه است را روز ازدواج می‌توانیم نامگذاری کنیم. این روز ازدواج حضرت امیر(ع) با حضرت زهرا(س) است. ازدواج برای ما بسیار مهم است چراکه ازدواج موجب تشکیل خانواده می‌شود و خانواده رکن اصلی جامعه است.

*ازدواج سرآغاز ایجاد خانواده است

روحانی گفت: ازدواج سرآغاز ایجاد خانواده است. سنت ازدواج در این شرایط کرونایی ادامه پیدا کند اما مراسم ها را کم و یا حذف کنیم. نمی شود با این بیماری جنگید، ولی برای مراسم عروسی یا عزا همه اقوام را دعوت کرد. شستن دست و استفاده از ماسک توصیه می شود.مردم در هفته های اخیر خیلی بهتر همکاری کردند.

وی تصریح کرد: شعار مقاومت، بهداشت و معیشت باید گفتمان ما را تشکیل دهد. ما باید در برابر فشار خارجی مقاومت کنیم، بهداشت را مراعات کرده و معیشت مردم را تامین کنیم.دولت نهاد خانواده را مهم می‌داند و در سال گذشته و امسال تسهیلات بهتری را برای خانه اولی ها فراهم کرد.

رئیس قوه مجریه بیان داشت: قدم اول اضافه اجاره‌بها بود که روند صعودی و غیرمنطقی داشت که در ستاد ملی کرونا تصویب کردیم در تهران حداکثر ۲۵ درصد و در شهرهای بزرگ ۲۰ درصد و در شهرهای دیگر ۱۵ درصد افزایش داشته باشند.  

رئیس جمهور تصریح کرد: اقدام دیگری که امروز اعلام می‌کنم اعطای ودیعه از طرف بانک به مستاجرین است. مستاجرین یک پولی برای اجاره می‌دهند و یک پولی برای ودیعه در نزد مالک می‌سپارند. دولت تصمیم گرفته برای کسانی که حقوق ثابت دارند یا تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند در تهران ۵۰ میلیون تومان بتوانند از بانک پول بگیرند که در شهرهای بزرگ ۳۰ و در شهر های کوچک تر ۱۵ میلیون تومان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این وام با سود و بهره ۱۳ درصد است که یک کمک برای مستاجرین است و از هفته آینده مقررات را ابلاغ و مردم را مطلع می‌کنند.

روحانی با اشاره به گرانی‌های اخیر در کشور اظهار داشت: باید برای گرانی‌ها چاره اندیشی شود از یک طرف بانک مرکزی دارد تلاش می‌کند تا قیمت ارز به سمت قیمت تعادلی هدایت کند که در این زمینه صادر کنندگان عزیز ما باید با همه توان به میدان بیایند و مقدار ارزی که به دست آوردن به سامانه نیما عرضه کنند. ارز مورد نیاز در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد تا مردم شاهد یک قیمت متعادل در هفته‌های آینده در بازار باشند.

* بازگشت ارز به کشور

رئیس جمهور تاکید کرد: ما بتوانیم کاری کنیم که ارزی که در کشورهای دیگر به عنوان ذخیره داریم از آن استفاده کنیم و در این زمینه اقداماتی انجام گرفته  و حداقل سه کشور اقدامات خوبی انجام داده شده است تا ارز مورد نیاز بانک مرکزی در اختیار قرار گیرد و مردم شاهد قیمت متعادل در روزها و هفته‌های آینده باشند.

روحانی افزود: از نظر قیمت اجناس هم باید اقدام مهمی وزارت صمت انجام دهد. وزارت بازرگانی که در مجلس دهم مصوب شد و اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس است. امیدواریم مجلس بتواند اقدام قانونی خود را انجام دهد لذا از لحاظ ما قانونی است باید دو وزیر معرفی شود.

*شرکت های دولتی حق ندارند کالاها را گران‌تر از قیمت مصوب بفروشند

وی بیان داشت: ما بیش از سه سال منتظر تصمیم مجلس برای تفکیک وزارتخانه صمت هستیم. باید روند چرخه کالا به صورت آنلاین اعلام شود. باید اطلاعات در این زمینه به روز باشد. باید مشخص باشد ارز چگونه در حال چرخش است.باید نظارت دقیق بر صادرات و واردات انجام شود تا قیمت ارز و اجناس متعادل شود. شرکت های دولتی حق ندارند، کالاها را گران تر از قیمت مصوب بفروشند. نباید اجازه دهیم که با کاغذبازی و مقررات گذشته، مردم تحت فشار قرار گیرند.

رئیس جمهور با تاکید بر مبارزه با بیماری کرونا تاکید کرد: می‌دانیم که این مشکل به این زودی ها حل نمی شود. بازهم تاکید می‌کنم راه باقی مانده ما بیشتر از آن است که ما قبلاً از آن عبور کردیم. تحقیقات نشان می‌دهد تعداد بستری‌های ما از پنج ماه گذشته بیشتر خواهد شد.

روحانی تاکید کرد: ما باید خود را به لحاظ امکانات پزشکی آماده کنیم. پیش بینی می شود بار این بیماری سنگین تر شود. داروی قطعی برای کرونا وجود ندارد، ولی در روزهای پیش رو از یک دارو که کمک کننده است، استفاده می شود. باید بدانیم راه طولانی پیش روی ما است

*همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از پاییز

روحانی خاطر نشان کرد: همسان‌سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از پاییز اجرایی و عملیاتی می‌شود. ۳۲ هزار میلیارد تومان طلب سازمان تامین اجتماعی بعد از ۱۴ سال انتظار به این سازمان پرداخت شد. تلاش کردیم که تامین اجتماعی این توانمندی را برای همسان سازی حقوق بازنشستگان پیدا کند و سازمان برنامه و بودجه هم برای بقیه بازنشستگان این روند را انجام خواهد داد تا از مهرماه به بعد به بازنشستگان که در این شرایط سخت تحت فشار قرار گرفتند کمک شود.

* آغاز نسل پنجم اینترنت در تهران از روزهای آتی

روحانی بیان داشت: نسل پنجم اینترنت از چند روز آینده در تهران آغاز می‌شود. نسل پنجم فقط برای ارتباطات نیست بلکه برای اقتصاد دیجیتال است. سال قبل مرکز هوش مصنوعی را افتتاح کردیم و امسال اعلام می کنیم که فعالیت نسل پنجم را آغاز کردیم و از وزارت ارتباطات می خواهم در روزهای آینده برای مردم توضیحات لازم را ارائه کند.

رئیس جمهور با اشاره به حرکت‌‌های دیپلماتیک در رزوهای اخیر تصریح کرد: در مسیر حرکت سیاسی، مسیر بسیار صحیحی را از سال ۹۲ آغاز کردیم دستاوردهای بسیار مهمی را در طول این ۷ سال داشتیم. با کشورهای مختلف در موضوعات مختلف رایزنی و تلاش کردیم. دیروز نخست وزیر عراق به تهران سفر کردم و ملاقات های بسیار مهمی داشتند و در رأس آن ملاقات با مقام معظم رهبری بود؛ همچنین توافقات خوبی بین دو کشور انجام شد.

* ماجرای نامه روحانی به پوتین

روحانی خاطر نشان کرد: تماس‌های سیاسی خوبی با روسیه و چین از ماه‌ها و سال‌های گذشته داشتیم و در هفته‌های اخیر قوی‌تر شده است. من پیامی در زمینه تقویت روابط ایران و روسیه در حرکت‌های منطقه‌ای از طریق وزیر خارجه برای رئیس جمهور روسیه فرستادم و با استقبال ایشان روبرو شد و امیدواریم همکاری‌های ما با کشورهای دوست از جمله روسیه، ترکیه، پاکستان و افغانستان که از دوستان و همسایگان ما هستند (ادامه یابد).

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری متن کامل سخنان حسن روحانی در نشست امروز هیئت دولت به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

حلول ماه ذی‌الحجه؛ ماه مبارک و بزرگ اسلامی، ماه انفاق به مستمندان و ماه نیکی‌ها و  خوبی‌ها را تبریک می گویم. روزهای بسیار عزیز و مهمی در این ماه داریم، امسال این ماه با مرداد ماه مصادف است که در خودِ مرداد هم حوادث بسیار مهمی داشتیم از پایان جنگ تحمیلی و عملیات مرصاد که آخرین عملیات ما بود تا آزادی همه عزیزان ما که در عراق در بند اسارت بودند و تا پیروزی مشروطیت در اواسط مرداد و 14 مرداد. اما امروز که روز آغاز ماه ذی‌‌الحجه هست را در واقع روزِ ازدواج هم می‌توانیم نامگذاری کنیم به دلیل اینکه روز ازدواج مولای ما امیرالمومنین (ع)  با فاطمه اطهر(علیهاالسلام) هست و ازدواج برای ما به عنوان سرآغاز تشکیل خانواده بسیارمهم است و خانواده نهاد اصلی و مهم جامعه است و باید همواره مدنظر ما باشد.

امسال هم علیرغم شیوع ویروس کرونا تاکید ما بر همین است که سنت ازدواج مثل گذشته ادامه پیدا کند البته مراسم‌هایی که معمولا در این مناسبت‌ها داریم، به خاطر پروتکل های بهداشتی یا باید حذف و یا بسیار محدود کنیم.

اما در عین حال دولت مساله ازدواج و تشکیل خانواده و نهاد خانواده را بسیار مهم می‌داند. در سال گذشته و امسال در مساله وام ازدواج تسهیلات بهتری را در اختیار خانه اولی‌ها قرار دادیم و آنهایی که زندگی را در آغاز تشکیل می‌دهند 30 هزار میلیارد تومان وام در اختیار این عزیزان قرار گرفت، امسال هم به همین صورت این روند ادامه خواهد داشت.

اقدام دیگری که در این زمینه انجام شد مساله اجاره نشین‌ها و مستاجرین است.معمولا آنهایی که در آغاز زندگی هستند ناچارند که مسکن مورد نیاز خود را اجاره کنند. ما در هفته‌های اخیر در موضوع  مستاجرین دو گام مهم برداشتیم اولی نسبت به اضافه اجاره بها بود که یک روند صعودی و غیرمنطقی پیدا کرده بود، در ستاد ملی کرونا تصویب کردیم که مال الاجاره نباید حداکثر برای تهران 25 درصد، شهرهای بزرگ 20درصد و در بقیه شهرها 15 درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کند.

اقدام دیگری هم که امروز اعلام می‌کنم و ان شاءالله به زودی اجرایی و عملیاتی می‌شود، دادن ودیعه از طرف بانک به مستاجرین است. مستاجرین در تهران یا شهرستان ها معمولا وقتی خانه ای را اجاره می‌کنند یک پولی را به عنوان اجاره می‌دهند، یک پولی هم به عنوان ودیعه در نزد مالک می‌سپارند. حال این مقدار در شهرها و مناطق مختلف متفاوت است.

دولت تصمیم گرفته برای آنهایی که دارای حقوق ثابت هستند - کارمند یا کارگر - که یک حقوق ثابت و معینی دارند و همچنین برای خانواده‌هایی که توسط کمیته امداد یا بهزیستی تحت حمایت هستند، این خانواده‌ها در تهران برای خانه ای که اجاره‌ می‌کنند، بتوانند 50 میلیون تومان از بانک پول بگیرند در شهرهای بزرگ این رقم 30 میلیون و در شهرهای کوچک 15 میلیون تومان می شود.

بنابراین کسی که خانه‌ای را در تهران اجاره می‌کند تا 50 میلیون تومان آن را می‌تواند با سود و بهره 13 درصد از بانک بگیرد، بنابراین یک کمک بسیار خوبی برای مستاجرین عزیز ما هست اینها در تهران می‌توانند تا 50 میلیون تومان از بانک قرض بگیرند برای همان مدت اجاره یک ساله‌ای که اجاره‌نامه آنها گواه خواهد بود و سود را به بانک پرداخت کنند، سود 13 درصد را به بانک پرداخت کنند، پایان کار هم وقتی زمان اجاره تمام می‌شود، اصل پول را باید به بانک برگردانند. آن بهره 13 درصد هم که به صورت ماهانه مستاجرین به بانک پرداخت می‌کنند.

پس یک کمک بسیار خوبی برای مستاجرین عزیز ما که کارمند، کارگر یا تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و تحت فشار قرار دارند، از هفته آینده ان شاءالله وزارت مسکن و بانک مرکزی همه ویژگی های بانکی آن را اعلام کنند، مقررات آن را به همه بانک‌ها ابلاغ کنند و از طریق صدا و سیما مردم را مطلع و موضوع را برای مردم تشریح کنند. این گام جدیدی است که دولت در شرایط سخت کرونایی برای مستاجرین برمی‌دارد به خاطر فشاری که از لحاظ اقتصادی بر آنها هست.

به غیر از این مساله تلاش فراوانی داریم که در پاییز مساله همسان‌سازی و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین، اجرایی و عملیاتی شود.

دولت 32 هزار میلیارد تومان طلب تامین اجتماعی را بعد از تقریبا 14 سال انتظار پرداخت کرد؛ مدتها بود که دولت این رقم بدهی را بدهکار بود؛ 14 سال بود اینها منتظر بودند. دولت این رقم را پرداخت کرد تا عمدتا تامین اجتماعی این توانمندی را برای موضوع همسان‌سازی پیدا کند. سازمان برنامه و بودجه هم ان شاءالله برای بقیه عزیزان این کار را انجام خواهد داد که یک کمکی از مهر ماه به بعد برای بازنشستگان عزیز باشد. این هم خبر دیگری برای همه بازنشستگانی که به طور طبیعی الان با شرایطی که هست تحت فشار قرار دارند، این اقدام ان شاءالله انجام خواهد شد.

نکته سومی که می‌خواهم در اینجا عرض کنم اینکه در جلسه امروز دولت بحث کردیم که باید برای شرایط بازار و گرانی‌هایی که امروز وجود دارد و مردم را تحت فشار قرار داده، چاره‌اندیشی شود؛ البته از یک طرف بانک مرکزی تلاش می‌کند که قیمت ارز را به سمت قیمت تعادلی هدایت کند که در این زمینه صادرکنندگان عزیز باید با همه توان خود به کمک بیایند و طبق مقررات، مقدار ارزی که بدست آوردند را به سامانه نیما عرضه کنند که این کار شروع شده و ادامه پیدا می‌کند و همچنین بتوانیم کاری کنیم از ارزی که امروز در کشورهای دیگر به عنوان ذخیره داریم، استفاده کنیم و در این زمینه هم اقدامات خوبی انجام گرفته و حداقل با 3 کشور در این روزهای اخیر اقدامات خوبی انجام دادند و امیدواریم که ارز مورد نیاز بانک مرکزی در اختیار قرار گیرد و مردم شاهد یک قیمت متعادل در روزها و هفته‌های آینده باشند.

وزارت صمت هم باید یک اقدام مهمی از نظر قیمت اجناس انجام دهد؛ در جلسه قبلی ستاد اقتصادی به وزارت صمت گفتم و امروز هم تاکید کردم؛ وزارت صمت، وزارت بازرگانی که الان فعلا با صمت یکی است و امیدواریم مجلس بتواند اقدام قانونی خود را انجام دهد؛ البته مجلس دو وزارتخانه را تصویب کرده، یعنی وزارت بازرگانی را از وزارت صنعت جدا کرده است؛ مجلس دهم این کار را در اواخر دوره خود انجام داده و این به شورای نگهبان رفته و تصویب کرده است؛ یکی دو تا ابهام بوده که مجلس باید ابهام را رفع کند؛ بنابراین از نظر ما اینکه دو وزیر باید معرفی شود قانون است؛ مجلس شورای اسلامی تصویب و شورای نگهبان هم تایید کرده است؛ حالا یک جمله است که می‌خواهند این جمله را حذف یا اصلاح کنند، دیگر این مساله داخلی بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی است.

ان شاءالله هر زمانی که مجلس شورای اسلامی این ایراد شورای نگهبان را رفع و این قانون را به ما ابلاغ کند، دو وزیر را به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌کنیم. این کار بسیار مهمی است که باید انجام بگیرد؛ واقعا یک وزارتخانه قادر نیست که هم صنعت، هم معدن و هم بازرگانی را آن هم در شرایط تحریم و در این شرایط سختی که هستیم، بتواند اداره کند؛ البته ما از سالها پیش متوجه این مساله بودیم و پایان دولت یازدهم لایحه دوفوریتی در این زمینه به مجلس دادیم و الان بیش از 3 سال است که منتظر این مصوبه از سوی مجلس شورای اسلامی هستیم.

پس وزارتخانه‌های مربوطه در این زمینه حتی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت اقتصاد و دارائی که مساله گمرکات در اختیارش هست؛ کالا را باید از لحظه اول تا لحظه پایانی دنبال کنیم؛ یعنی کالا وقتی که از انبار حرکت می‌کند و به سمت گمرک حمل می‌شود، از وقتی که از گمرک خارج می‌شود و به یک کشور صادر می‌شود؛ زمانی که فروخته می‌شود و این پول در اختیار صادرکننده قرار می‌گیرد و تا زمانی که این پول باید بیاید و در سامانه نیما به خریدار عرضه شود، باید لحظه‌ای دنبال شود؛ یعنی هر زمانی از وزارت صمت سوال کردیم که این کالا کجاست؟ باید آنلاین و به لحظه بگوید این کجاست؛ بگوید این کالا بین تهران و بندرعباس الان روی کامیون است؛ این کالا امروز روی کشتی رفت؛ این کالا امروز وارد کشور مقصد و هدف شد؛ این کالا فروش رفت؛ ارز آن این مقدار بوده و  این روز وارد سامانه نیما می‌شود.

باید هم گمرک، هم صمت، هم کشاورزی و هم سایر وزارتخانه‌های ما لحظه‌ای اعلام کنند و باید به روز و به لحظه باشیم و نسبت به واردکننده هم همینطور است.

بانک مرکزی از لحظه‌ای که ارز در اختیار طرف قرار می‌دهد باید دنبال کند که این ارز کجا رفته، در چه کشوری مصرف شده، چه جنسی خریداری شده، این جنس کجاست، در مسیر راه است، چه وقت وارد گمرک شده و به نظر من اگر تمام دستگاه‌های اجرایی کشور نظارت دقیق بر صادرات و واردات انجام دهند، قیمت ارز و اجناس هم متعادل خواهد بود. البته نسبت به قیمت اجناس باید توجه کنیم شرکت‌هایی که دولتی هستند مال دولت است و اینها حق ندارند به بهانه‌های مختلف جنس را اضافه کنند و جنس را گران‌تر بفروشند.

 یک وقتی جنسی نسبت به پارسال 10 درصد و یا 15 درصد تا 20 درصد اضافه شده که قابل قبول است اما اینکه اگر جنسی سال قبل یک قیمتی داشته و الان دو برابر تا سه برابر آن قیمت است، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و اینکه این کالا بورسی یا غیربورسی است، در بورس یک قیمت و در بازار عرضه می‌شود که تمام قیمت اجناس را در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار دادیم و باید تمام قیمت‌ها را بر مبنای قیمتی که این ستاد تنظیم، ابلاغ و اعلام می‌کند، کنترل کند و همه موظف به اجرا هستند.

نباید بگذاریم که مردم روی کاغذبازی، بوروکراسی و قوانین و مقررات گذشته، در این شرایط حساس تحت فشار قرار بگیرند و از یک طرف کرونا هست و مشکل کرونا در کنار مردم هست که تمام کادر درمانی ما در تلاش خستگی‌ناپذیر برای درمان بیماران ما هستند و می‌دانیم که این مشکل به این زودی‌ها حل نمی‌شود و این مشکل باز هم تاکید می‌کنم در سخنانی که شنبه روی آن تاکید کردم آنچه ما عبور کردیم با آنچه که باقی مانده، راهِ باقی مانده ما بیشتر از آنی است که قبلا تا امروز عبور کردیم و در این پنج ماه از برخی از مشکلات عبور کردیم، یک عده مبتلا شدند، یک عده‌ای به بیمارستان رفتند، یک عده‌ای از بیمارستان مرخص شدند، یک عده بدون اینکه بفهمند دوره کرونایی را سپری کردند و تمام کردند و الان سالم هستند و همه این کارها انجام گرفته که یک مقدار زیادی هم پیش رو باقی مانده و آنهایی که تا امروز در بیمارستان بستری شدند، پیش بینی‌های دقیق علمی این است در ماههای آینده بستری ما در مجموع تا پایان سال بیشتر از آن مقداری است که در این چهار یا پنج ماه بستری شدند اینها کارهای تحقیقاتی دقیق روی آن انجام گرفته و حالا کسی همینطور شعار بدهد و چیزی بگوید، این برای ما روشن است.

بنابراین ما در شرایطی هستیم که باید در این شرایط خودمان را از لحاظ بیمارستان، از لحاظ تخت، از لحاظ پزشک، از لحاظ پرستار آماده کنیم و بدانیم بار روی دوش ما در آینده هنوز هم پیش‌بینی می‌شود سنگین‌تر باشد البته دعای ما این است که این بار سبک‌تر شود و سریع‌تر بتوانیم از این ویروس خلاص شویم.

امروز وزیر بهداشت و درمان به من اطلاع دادند که یکی از داروها می‌تواند کمک کند. البته ما در مساله کرونا یک داروی قطعی نداریم که بگوییم این دارو شفابخش است و کار را تمام می‌کند اما بعضی از داروها هست که می‌تواند کمک کند و یکی از داروها را گفتند که در هفته آینده به داروهایی که تاکنون در اختیار ما بوده است، ملحق می‌شود و این می‌تواند کمک کند بنابراین همه باید تلاش کنیم.

وزیر صمت به من اعلام کرده که ما 11 میلیون ماسک در روز تولید و در اختیار بازار قرار می‌دهیم و ممکن است این مقدار هنوز هم کم باشد و باید اضافه شود. باید برای تامین امکاناتی که برای مردم ما مورد نیاز هست از لوازم ضروری بهداشتی گرفته تا ماسک یا تجهیزات پزشکی یا دارو، باید همه توان خود را به کار بگیریم. الحمدالله از این نظر کشوری پرتلاش هستیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان، پزشکان و محققین ما روزانه تلاش می‌کنند و کار پیش می‌رود اما در عین حال باید بدانیم که هنوز یک راه طولانی پیش روی ماست حداقل در نظر بگیریم تا پایان سال این مسیر مشکل پیش روی ماست و باید خودمان را آماده کنیم. برای این آمادگی هیچ راهی نداریم جز اینکه آداب و رسوم خودمان را عوض کنیم، نمی‌شود با این بیماری جنگید اما برای عروسی دختر یا پسر، مثل گذشته همه اقوام و دوستان را دعوت کرد، نمی‌شود و قابل جمع نیست.

هر متخصص و پزشکی، هر بیمارستان و کشوری، هر مقدار قدرت اقتصادی داشته باشد نمی‌تواند حل کند باید برای مبارزه با بیماری رسومات را با شرایط روز منطبق و سازگار کنیم، نمی‌شود اگر مصیبتی وارد شد مثل گذشته همه دوستان و اقوام از همه شهرستان‌ها  با اتوبوس و قطار حرکت کنند و برای عرض تسلیت بیایند. نمی‌شود و قابل جمع نیست. ما باید رسوم‌مان را عوض کنیم لااقل تا زمانی که با این ویروس مواجه هستیم باید خودمان را از لحاظ محیطی سازگار کنیم.

حالا چیزهایی که لازم است، ماسک جزو مواردی است که توصیه می‌شود، شستن دست و مسائل بهداشتی از مواردی است که توصیه می‌شود همه اینها را باید انجام بدهیم تا بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم. ان شاءالله این کار را می‌کنیم، مردم ما الحمدالله در این هفته‌های اخیر خیلی بهتر از هفته‌های قبل در این زمینه همکاری کردند و این همکاری‌ها ادامه پیدا می‌کند تا شرایط کشور ما یک شرایط مناسبی باشد.

من قبلا هم این را گفتم شعار مقاومت، شعار بهداشت و شعار معیشت این سه شعار باید گفتمان ما را تشکیل دهد امروز ما باید در برابر فشارهای خارجی مقاومت کنیم، توطئه‌هایی که کنار و گوشه هست آنها را بشکنیم، بهداشت و سلامت جامعه را مراعات کنیم و همچنین معیشت مردم را تامین کنیم. سلامت، معیشت، مقاومت این سه در کنار هم هست و باید در کنار هم باشد تا ما را پیش ببرد.

همانطور که در این شرایط سخت ما باید از لحاظ بهداشتی و درمانی شرایط مناسب و فعالی داشته باشیم همچنین باید از لحاظ نحوه ارتباطات هم شرایط مناسبی داشته باشیم. توانمندی دولت ما امروز در سایه دو اقدامی است که از سالها پیش این دولت آن را دنبال کرده یعنی تحول سلامت و تقویت ارتباطات.

امروز اگر می‌توانیم در آموزش برای سال تحصیلی آینده راحت حرف بزنیم، اگر می‌توانیم در بهداشت راحت حرف بزنیم، اگر می‌توانیم در کسب و کار و در ارتباطات بین خودمان راحت حرف بزنیم به خاطر این است که فضای مجازی آماده و شبکه ملی اطلاعات در اختیار داریم.

امروز نسل سه و نسل چهار تا روستاهای ما هم امتداد پیدا کرده، اگر نبود ما امروز در مضیقه فوق‌العاده بودیم و حالا می‌خواهم این خبر خوش را به مردم بدهم که داریم وارد نسل پنجم می‌شویم و انشاءالله از روزهای آینده نسل پنجم اینترنت فعالیت خود را در تهران آغاز می‌کند و به تدریج گسترش پیدا می‌کند، این یک تحول بزرگ در زمینه دیجیتال هست. نسل پنجم فقط برای ارتباطات نیست برای اقتصاد دیجیتال کشور است.

سال گذشته ما مرکز هوش مصنوعی را تحت عنوان مرکز 176 تشکیل دادیم و افتتاح شد که البته یاد شهدای هواپیما بود و امسال هم اعلام می‌کنیم که فعالیت نسل پنجم را شروع کردیم

از وزارت ارتباطات می‌خواهم در روزهای آینده برای مردم در این زمینه توضیحات لازم را بدهد.

آخرین نکته درباره فعالیت خوب دیپلماتیک در هفته‌های اخیر است؛ البته از لحاظ مسیر حرکت سیاسی، یک مسیر بسیار درستی را از سال 92 انتخاب کردیم و داریم این مسیر درست را ادامه می‌دهیم؛ در این مسیر دستاوردهای بسیار مهمی را در طول این هفت سال در روابط سیاسی، اقتصادی، امنیت منطقه، در روابط سه‌جانبه، پنج جانبه و هفت جانبه با کشورهای مختلف و در موضوعات مختلف داشتیم؛ چه در موضوعات اقتصادی مثل اوراسیا و چه در موضوعات سیاسی تلاش کردیم و در این هفته‌های اخیر هم شاهد تلاش و فعالیت هستیم؛ هم تلاشی که با دولت همسایه‌مان عراق داشتیم و دیروز نخست‌وزیر عراق به تهران سفر کردند و ملاقات‌های بسیار مهمی داشتند که در راس آن ملاقات با مقام معظم رهبری بوده و با بقیه مسوولین و توافقات بسیار خوبی بین دو کشور در زمینه مسائل رفت و آمدهای گمرکی، کالایی در زمینه اقتصادی، روابط بانکی شده که امیدواریم اجرایی و عملیاتی شود.

تماس‌ها و روابط سیاسی خوبی با روسیه و چین از ماهها و سالهای گذشته داشتیم؛ در هفته‌های اخیر روابط ما قوی‌تر شده و من پیامی در زمینه تقویت روابط بین ایران و روسیه در حرکت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی داشتم که از طریق وزیر امور خارجه برای رئیس‌جمهور محترم روسیه فرستادم و با استقبال ایشان مواجه شد که انشاءالله امیدواریم همکاری‌های ما با کشورهای دوست‌ و همسایه‌مان از جمله روسیه، عراق، ترکیه، قطر، پاکستان، افغانستان و همه کشورهایی که همسایگان و دوستانمان هستند چه در دریای خزر، چه در خلیج فارس و چه در مرزهای غربی و شرقی توسعه یابد.

گرچه در این ماه بسیار ذی‌قیمت ذی‌الحجه شاهد حج پرشکوه از لحاظ جمعیت نیستیم و امسال مردم مسلمان کشورهای مختلف از زیارت خانه خدا محروم هستند و فکر می‌کنم این اولین بار است در طول قرن‌های گذشته که حج و مراسم حج برای غیر افرادی که در عربستان سعودی زندگی می‌کنند، تعطیل شده و تعداد محدودی اعمال را انجام خواهند داد؛ اما در عین حال مردم باید با دعا و اخلاص مخصوصا در عرفه و عید قربان، با قربانی کردن و تقسیم گوشت آن در میان فقرا و احسان به همه مستمندان، بتوانیم این نقص و کمبود را جبران کنیم و رحمت خدا شامل حال همه ما و همه مسلمانان بشود؛ ان شاءالله.

والسلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته

انتهای پیام/