شناسهٔ خبر: 4142277 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

یواشکی روزنامه‌ها

برخی برای مهریه ازدواج می‌کنند!

شما هر روز چقدر بابت خرید روزنامه پول می پردازید؟ چند تا روزنامه را می توانید بخرید؟ چند تا از آن روزنامه ها را فرصت می کنید، بخوانید؟ بیشتر مشتری کدام روزنامه هستید؟ اگر از شما بپرسند آیا دلتان می خواهد بدانید روزنامه های دیگر چه نوشته اند احتمالا سرتکان می دهید و می گویید «کاشکی ممکن بود ...» ما از آرزوهای شما خبر داریم و به همین علت می خواهیم به جای تان، هر روز همه روزنامه ها را بررسی کنیم و جالب ترین خبرهای شان را برای تان دستچین کنیم و به نقل از آن روزنامه ها در ستون « یواشکی روزنامه ها» بنویسیم.

صاحب‌خبر -

ذره بین دولت روی عملکرد ادغامی ها

روزنامه خراسان درستون اخبار ویژه خود نوشت: براساس بخشنامه ای که از سوی یک مسئول اجرایی برای تعدادی از مدیران دستگاه های ادغام شده در دولت سابق ارسال شده، با طرح سوالاتی در قالب یک نظرسنجی، از آنها خواسته شده است نظر رسمی خود را در موضوعاتی چون تاثیرات این ادغام روی انسجام و وحدت رویه انجام وظایف، تسهیل در فرآیندها و افزایش بهره وری، استفاده بهینه از منابع انسانی و ارتقای عملکرد این دستگاه ها از طریق اصلاحات سال های گذشته اعلام و ارسال کنند.

درخواست برای افزایش حقوق و مزایای 2 مسئول مهم اجرایی

خراسان آورده:براساس نامه یکی از مسئولان مهم کابینه به تعدادی از مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، درخواست شده است که حقوق و مزایای دو تن از روسای سازمان های مهم موجود در دولت بنا به دلایلی چون حجم وظایف، میزان پیچیدگی و حساسیت اختیارات و مسئولیت ها، به 15 هزار امتیاز افزایش یافته و با مقامات موضوع بند «د» ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری یعنی استانداران و سفرای جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها همتراز شود.

تکذیب شیوع ابولا در کشور

روزنامه قدس منتشر شده در روز ستون اخبار ویژه به نقل از سایت فرارو نوشت: دکتر محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تکذیب شایعه شیوع ابولا در کشور گفت: به خاطر اطلاع رسانی های وسیع رسانه ها در خصوص ابولا، اکنون مردم با مشاهده هر بیماری و آنفلوانزای فصلی، ذهنشان به سمت بیماری ابولا می رود. ابولا(Ebola) یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده است که به مرگ منجرمی شود.

مراقب آدرس های غلط باشید

قدس از قول فارس نوشت: حجت الاسلام محمدرضا زائری، کارشناس مسایل مذهبی گفت: معتقدم همه مشکلات را فقط در ظاهر حجاب خلاصه کردن، آدرس غلط دادن است. آن مفسد اقتصادی هم ترجیح می دهد ائمه جمعه ما دغدغه شان ظاهر خانمها شود و کاری به چپاول بیت المال نداشته باشند.

حبس ابد ملی پوش ایرانی در امارات

قدس نوشت: ملی پوش پینت بال ایران به جرم آدم ربایی یک تاجر انگلیسی ایرانی تبار در امارات توسط دادگاه این کشور به حبس ابد محکوم شده است. رحمت اسدی، ملی پوش پینت بال عضو تیم دایتس، اوایل فروردین به همراه این تیم جهت شرکت در مسابقات باشگاه های آسیا به تایلند رفته بود که شبانه توسط مأموران امنیتی این کشور دستگیر و به اتهام ربودن یک تاجر انگلیسی ایرانی تبار به نام عباس یزدان پناه در امارات، پس از چند روز تحویل پلیس این کشور شد.

بازار داغ وام های میلیاردی

قدس آورده: در حالی که پرداخت تسهیلات از وظایف رسمی نظام بانکی به شمار می رود و ارایه آن از طرق دیگر به بازار پولی کشور ضربه شدیدی خواهد زد، این روزها بازار سیاه پرداخت وام از سوی مؤسسات و شرکتهای بی نام و نشان و غیررسمی به حدی رونق یافته که برخی افراد نیز وارد چرخه خرید وفروش وامهای میلیاردی شده اند.

برخی برای مهریه ازدواج می کنند!

روزنامه قدس از قول ایرنا نوشت: آیت ا... غیاث الدین طه محمدی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان در شورای فرهنگ عمومی استان گفت: امروزه برخی زنان تنها برای دریافت مهریه ازدواج می کنند. این زنان با فریبکاری در ازدواج، قبل از تمکین ادعای مهریه های سنگین دارند.

بی خیال مذاکرات، پرسپولیس عشق است!

قدس نوشت: عباس عراقچی عضو تیم مذاکرات هسته ای در پاسخ به اینکه چه ورزشی را دوست دارید؟ گفت: من وآقای روانچی فوتبالی و پرسپولیسی هستیم. در همین دور اخیر یک جلسه خیلی فشرده و تندی را با آمریکایی ها داشتیم، بعد که تمام شد و بیرون آمدیم و به اتاق هیأت ایرانی رفتیم، روی مبل نشستیم که حالا چه کار کنیم و چه کار نکنیم، در آن حالت عصبی که داشتیم، آقای روانچی یک دفعه گفت، «همه اینها را ولش کنید، پرسپولیس یک هیچ از بنیادکار جلو است». کلی فضا را عوض کرد.

هنوز کسی بازداشت نشده است

قدس از قول ایرنا نوشت: یک منبع آگاه در استان فارس با اشاره به انعکاس اخباری در برخی سایتهای خبری مبنی بر دستگیری عاملان حمله به علی مطهری در شیراز گفت: هنوز کسی در این ارتباط دستگیر نشده است.

«داعشتل» برای تروریستهای «ول»!

قدس به نقل از العالم آورده: گروه تروریستی داعش درصدد ایجاد شبکه تلفن همراه مستقل با نام داعشتل در مناطق تحت اشغال خود درعراق و سوریه است.

انتقاد از بدعت سیاسی!

روزنامه قدس از قول فارس نوشت:: روح الله حسینیان، نماینده مردم تهران در مجلس در جلسه علنی دیروز، گفت: آقای روحانی در برخورد با منتقدان از ادبیاتی استفاده می کنند که من آن را بدعت سیاسی در جمهوری اسلامی می دانم.

وی افزود: آقای روحانی می داند که همه ما تازه به دوران رسیده ایم و پدر و مادر هیچ کدام از ما رئیس جمهور و نماینده نبوده اند و هیچ کس حق ندارد دیگران را تازه به دوران رسیده بخواند. وی اضافه کرد: زمانی که رئیس جمهور خود می دانند که این ادبیات ناپسند است، چرا در به کارگیری آن تأکید دارند؟

همسرم اصرار کرد

قدس به نقل ازتابناک نوشت: حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت با اشاره به توصیه همسرش برای وزارت گفت: همسرم اصرار کرد که فرض کن چهار سال کمتر عمر کردی. برو، بایست و برای مردم کار کن.

تغییر کاربری 100 هزار هکتار زمین

روزنامه قدس از قول سایت جهان نوشت: قباد افشار، رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه طی 16 سال گذشته 100 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی کشور به صورت مجاز و غیرمجاز تغییر کاربری شده است، گفت: درباره آمایش سرزمین در کشور 40 سال است بحث می شود، اما اجرا نمی شود.

کاشان در یک قدمی جیره بندی آب

قدس از قول باشگاه خبرنگاران نوشت: مدیرعامل آبفای کاشان گفت: در صورتی که مشکل انتقال آب به کاشان حل نشود، احتمال جیره بندی آب وجود دارد.

حضور فریدون در منزل مطهری

قدس به نقل از ایرنا آورده: حسین فریدون به نمایندگی از رئیس جمهور با حضور در منزل علی مطهری، با وی دیدار و بابت حادثه حمله به علی مطهری در شیراز از او دلجویی کرد.

دفتر احمدی نژاد تکذیب کرد

قدس نوشت: دفتر محمود احمدی نژاد اظهارات مطرح شده اخیر مبنی بر هماهنگی احمدی نژاد با آیت ا... هاشمی رفسنجانی برای ورود به انتخابات 1384 را تکذیب کرد.

علی مطهری: شاید زمانی پدر را با من معرفی کنند!

روزنامه کیهان نوشت:به جای اینکه بگویند علی مطهری فرزند شهید مطهری است برعکس آن را خواهند گفت!علی مطهری در مصاحبه با روزنامه اعتماد و در پاسخ این سؤال که به نظر خودتان علی مطهری از کی علی مطهری شد و در منظر افکار عمومی صرفاً فرزند شهید مطهری نبود؟ گفت: فکر نمی کنم علی مطهری چیزی شده باشد که شما این سؤال را مطرح می کنید. در عین حال پاسخ این گونه سؤال ها یک مقداری مستلزم تعریف از خود است.

وی ادامه می دهد: شاید بهتر باشد دیگران این سؤال را پاسخ بدهند. اما من خودم فکر می کنم همیشه مردم وقتی احساس کنند فردی به اصطلاح عرف از خودش وجود دارد و می تواند گاهی برخلاف فضای غالب بر اجتماع حرکت کند، او را فرد مستقلی می دانند. هر چند فرزند شخصیت بزرگی باشد اما برای خود او هم در ذات خودش یک شخصیت قایل می شوند. به جای اینکه بگویند فرزند فلان کس است، روی خود او حساب باز می کنند. یکی از دوستان به شوخی می گفت کم کم دارد طوری می شود که به جای اینکه بگویند علی مطهری فرزند شهید مطهری، خواهند گفت شهید مطهری پدر علی مطهری.

دولت منفعل عمل می کند بهبود اقتصادی نیازمند جدیت است

کیهان آورده:یک کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه دولت در حوزه اقتصاد کشور در سال 93 منفعل بود گفت: دولت برای موفقیت در حوزه اقتصاد به سیاست های فعالانه تری نیاز دارد.

حسین راغفر درباره ارزیابی خود از عملکرد دولت در حوزه اقتصاد کشور طی سالی که گذشت گفت: سال 93 را در اقتصاد کشور می توان غیرمهم تعبیر کرد. وی با تأکید بر اینکه دولت یازدهم فرصت اصلاح پرداخت یارانه های نقدی را از دست داد، گفت: اگرچه این شیوه پرداخت یارانه در دولت گذشته به صورت سیاسی و با علم به پیامدهای سیاسی برای دولت بعد (یازدهم) اتخاذ شد اما انتظار می رفت که دولت روحانی در این خصوص اقدام به اصلاح کند.

این استاد دانشگاه در مصاحبه با فرارو ادامه داد: شاهد بودیم که ملاحظات سیاسی سبب شد این شیوه غلط پرداخت که موجب اتلاف منابع ملی است ادامه پیدا می کند و متأسفانه چشم اندازی نیز برای اصلاح آن متصور نیست. راغفر با اشاره به ادامه رکود در اقتصاد کشور گفت: همه شاخص های اقتصادی از عمیق تر شدن رکود خبر می دهند و اصلی ترین دلیل آن هم کاهش تورم بوده است.

به گفته وی در بحث تورم نیز باید توجه داشت که میزان تورم قابل لمس برای مردم به سبد مصرفی خانوارها در طبقات مختلف جامعه بستگی دارد لذا هنوز بخشی از جامعه از تورم رنج می برند. در این بخش نیز چشم انداز روشنی وجود ندارد. راغفر در پاسخ به این پرسش که وضعیت کنونی چطور ایجاد شده است، گفت: دلایل مختلفی وجود دارد که مهم ترین آنها سیاست منفعلانه دولت است.

وی افزود: دولت می توانست با اتخاذ سیاست های اقتصادی فعالانه تر موجب بهبود وضعیت و جلب اعتماد از دست رفته مردم شود. می توانست با بهره گیری از سیاست های تهاجمی تر اقدام به رفع معضل بانک ها کرده و با جبران کمبود اعتبارات بانکی، آنها را برای فعالیت های اقتصادی تجهیز کند. در این صورت می شد که اعتبارات بانکی را به سمت بنگاه های خرد و کوچک تولیدی هدایت و بستر ایجاد اشتغال را مهیا کرد.

راغفر با تأکید بر اینکه نوع نگاه حاکم بر سیاست های دولت، تصور بیش از اندازه خوشبینانه ای مبنی بر تنظیم خود به خودی بازار را ایجاد کرده است، گفت: به نظر من بهبود شرایط اقتصادی به این سادگی نیست و این نگرانی وجود دارد که با ادامه این سیاست ها، آزادسازی منابع و لغو تحریم نیز نتواند کاری از پیش ببرد. ادامه این فرایند سلطه در اقتصاد موجب تخریب اندک فعالیت های تولیدی موجود می شود و به سادگی قابل جبران نیست.

وی یادآور شد: با وجود همه مشکلات اقتصادی نمی توان ظرفیت های بزرگ این حوزه را نادیده گرفت لذا انتظار می رود که دولت در سال آینده در صدد بهره گیری از این ظرفیت ها برآید. به گفته راغفر مشکل کاهش درآمد ارزی کشور فرصت خوبی است تا دولت برای کاهش هزینه حاصل از اتلاف منابع تصمیم گیری کند. وی در پاسخ به این سؤال که مهم ترین بخش های اتلاف منابع مالی کشور کدام اند، گفت: یکی از آنها پرداخت یارانه نقدی به شیوه ای است که 60 درصد مردم به آن نیاز ندارند.

این کارشناس اقتصادی افزود: اخذ مالیات بر پایه یک نظام مالیاتی صحیح و هزینه کرد آن در بخش توسعه زیرساخت ها و تبدیل به اشکال دیگر سرمایه و اصلاح فضای کسب و کار از جمله نیازهای کشور در عرصه اقتصاد است که عملکرد صحیح دولت را طلب می کند.

بوسه سفیر عربستان را یادتان هست!

کیهان نوشت:آقای هاشمی با سوءتعبیر از جمله شرطی حضرت امام نتیجه گرفت آمریکا آدم شده و باید با او رابطه برقرار کرد!

روزنامه های آفتاب یزد، آرمان و مردم سالاری روز گذشته مصاحبه هایی با هاشمی رفسنجانی منتشر کردند. پیش از این هم در هفته گذشته روزنامه های شرق و فرهیختگان گفت وگوهای مشابهی را نشر داده بودند.

آقای هاشمی در مصاحبه با آفتاب یزد و در پاسخ این سوال که به نظر شما آیا رابطه با آمریکا باید برقرار شود، به جمله مشروط امام استناد می کند اما نتیجه نادرست خود را می گیرد! او در پاسخ سؤال آفتاب یزد می گوید: البته اگر به عنوان نظر پرسیده می شود بله! به نظر من این رابطه باید برقرار شود. من در زمان امام هم نامه نوشتم و هفت مورد را نام بردم و از ایشان درخواست کردم در زمان حیات شان آنها را حل کنند، چون معتقد بودم بعد از ایشان این مسائل به عنوان یک ممنوع دائمی می ماند و کسی جرات نمی کند آنها را حل کند.

ایشان چند مورد را عمل کردند این یک مورد را کاری نکردند در آن زمان. البته یک جمله ای هم گفتند که اگر آمریکا آدم بشود ما که نمی خواهیم تا همیشه دشمنی داشته باشیم. این «آدم شدن» مفهومش روشن بود، یعنی زور نگوید، استکباری با ما برخورد نکند و نخواهد بر ما سیادت داشته باشد. خب من هم نظرم همین است. اگر آمریکا حاضر باشد که با موضع متساوی با ما کار کند من دلیلی نمی بینم که رابطه برقرار نشود. منتها این حق دیگران است و من نمی توانم به حق دیگران عمل کنم.

آقای هاشمی توضیح نمی دهد که آیا آمریکا آدم شده و از موضع متساوی رفتار می کند که می گوید باید با آمریکا رابطه داشته باشیم؟ اگر این گونه است پس چرا مدام تحریم ها را شدت بخشیده و تأکید نموده اند رژیم تحریم ها را بر نخواهند چید یا به قول جان کری فردای توافق با ایران سراغ تحریم های دیگر می رویم.

آقای هاشمی در بخش دیگری از مصاحبه می گوید برنامه داشتم برای احیای روابط با عربستان و روی آن توافق هم شده بود اما کارشکنی کردند و نشد. او البته شیطنت های متعدد رژیم عربستان در حمایت از گروه های تروریستی و تلاش برای کاهش قیمت نفت در دوره دولت مورد حمایت خود را مسکوت گذاشت.

پیش از این معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه در مصاحبه با روزنامه شرق تصریح کرده بود بوسه عبدالرحمن عرفان بر پیشانی هاشمی در دیدار وی (اول اردیبهشت ماه) موجب فراخوان سفیر از سوی ریاض شده و از آن تاریخ نیز دیگر وی به محل ماموریت خود مراجعت نکرده است. به عبارت دیگر ابراز محبت دیپلمات سعودی، با توبیخ وی از سوی مقامات مافوق در پادشاهی عربستان مواجه شد.

هاشمی همچنین در مصاحبه با روزنامه آرمان و درباره عملی نشدن برخی وعده های دولت اذعان کرد: اشکال کار این بود؛ روزهایی که آقای روحانی وعده می داد وعده مشروط نمی داد و می گفت این کار را می کند. می دانست که ابزار دست دولت نیست.

هاشمی درباره آخرین دیدار با رهبری می گوید «یکی دو هفته پیش بود. من خدمتشان رفتم که بگویم ]در مذاکرات هسته ای[ سخت گیری نکنیم و می خواستم بیشتر توضیح دهم. صحبت هایم را کردم ولی ایشان آخرش گفت که دیروز آقای روحانی اینجا بود و از اینجا راضی رفت، شما نگران نباشید.»

حجاریان: شکست روحانی شکست اصلاح طلبان نیست

روزنامه کیهان نوشت:یکی از تئوریسین های اصلاح طلب گفت شکست روحانی را شکست اصلاح طلبان تلقی نمی کند.

سعید حجاریان تئوریسین جریان اصلاحات در گفت وگویی در پاسخ به این سوال که «شما شکل گیری یک نظام لیبرال را لازمه رسیدن به دموکراسی می دانید؟» گفت: البته لیبرالیسم حتما برای من جدی است اما یک چیزی این وسط هست و مشکل ما است. برای ما عدالت بسیار مهم است. جمع عدالت و لیبرالیسم خیلی سخت است. در غرب هم این مشکل بوده است.

وی در بخشی از گفتگوی خود در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا مردمسالاری دینی می تواند خلأ را پر کند؟ می گوید: الان درباره دین بحث نمی کنیم؛ تز من، سوسیال دموکراسی است. نخست وزیر سوئد که ترور شد، اولاف پالمه، ویلی برانت از رهبران سوسیال دموکرات بودند. آنها خیلی تلاش کردند که راه وسط لیبرالیسم و عدالت را در پیش گیرند اما هنوز محقق نشده است. در ایران هم باید این کار شروع شود. پروژه های جدی ما همین است.

حجاریان در قسمت دیگر این مصاحبه با اشاره به مشکلات پیش روی دولت روحانی، گفت: روحانی چند ماه دیگر گرفتاری های عجیب و غریبی خواهد داشت؛ بی پولی، پروژه های عمرانی، اخراج کارگران، ناتوانی در پرداخت یارانه و حتی بخشی از حقوق دیگران. او (روحانی) تلاش می کند مسئله ما را با آمریکا حل کند تا از آن طریق در اقتصاد هم تحول ایجاد شود.

حجاریان، به رغم بیان اینکه ما چاره ای جز دفاع از روحانی نداریم، گفت: شکست روحانی شکست ما نیست. او اصلاح طلب نبوده است.

پیش از این هاشمی رفسنجانی در مصاحبه ای تصریح کرده بود روحانی وعده هایی بیش از حد توان اجرایی خود داده است.

ایران در حال تبدیل به یک قدرت فوق العاده موفق است

روزنامه کیهان نوشت:یک نشریه آمریکایی تصریح کرد ایران در حال تبدیل شدن به ابرقدرت منطقه است.

واشنگتن تایمز نوشت: ایران در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت فوق العاده موفق منطقه ای است. به گفته سیمون هندرسون محقق مرکز مطالعات واشنگتن و از تحلیلگران امور خلیج فارس، «آیت الله علی خامنه ای رهبر عالی ایران به تحولات منطقه به دیده تفوق بر آمریکا می نگرد. او از آمریکا منزجر و نسبت به ایالات متحده بدبین است. پیش بینی رهبر ایران این است که تحریم ها حتی اگر برداشته نشوند هم به مرور غیرقابل اجرا خواهند شد.»

این روزنامه می افزاید: در جنگ سوریه، ایران مانع از فرو ریختن حکومت اسد شد و داعش را از دست یابی به دمشق بازداشت. در لبنان؛ ایران به کمک نیروی نماینده خود میلیشیای «حزب الله» و «سپاه قدس» که تخصصش کار کردن در سایه و در عملیاتهای ویژه و اطلاعاتی است، به پیشرفتهایی میدانی نائل آمد. در عراق «حزب الله» و «سپاه قدس» با کمک میلیشیای شیعه مذهب عامل اصلی اجرای عملیات تهاجمی بازپس گیری شهر «تکریت» از تصرف داعش بودند.

روزنامه آمریکایی می نویسد: به دنبال ایفای نقش موثر ایران در عملیات آزادسازی تکریت، «سعود الفیصل» وزیر خارجه عربستان و «جان کری» همتای آمریکایی اش هفته گذشته در یک کنفرانس مشترک مطبوعاتی در ریاض اعلام کردند «ایران دارد عراق را تصرف می کند». ایران افراد حزب الله را به یمن هم اعزام کرد و به کمک آنها، جدایی طلبان شیعه مذهب حوثی، دولت مورد حمایت واشنگتن را در این کشور سرنگون کردند. این اتفاق در حالی رخ داد که اوباما چند هفته قبل از آن از موفقیت آمریکا در یمن صحبت کرده بود.

کنت پولاک از تحلیلگران مسائل خاورمیانه در موسسه بروکینگز می گوید «به نظر می رسد ایرانی ها از وضع موجود کاملا راضی و آسوده خاطرند. یاران ایران در کشورهای عراق، لبنان و یمن بر مسند قدرت جای گرفته اند و در سوریه رژیم اسد همچنان در مسند قدرت است و به دستاوردهای مهمی هم علیه مخالفان رسیده است.»

واشنگتن تایمز نوشت: اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا معتقد است سطح نفوذ ایران مایه نگرانی است.

نظر شما