صاحبخبر - معاون عملیات سازمان امداد و نجات گفت: تاکنون سه نفر از طبیعتگردان و کوهنوردان در مناطق کوهستانی کشور مفقود شده اند و عملیات جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد.
محمد باقر محمدی در گفتگو با مهر، با ارائه آماری از تعداد کوهنوردان و مفقودین کوهستانی کشور گفت: از ابتدای سال تاکنون افراد متعددی از جمله کوهنوردان یا گردشگران کوهستانی در این گونه مناطق مفقود شده و با کمک تیمهای امداد و نجات پیدا شدهاند.
وی افزود: در حال حاضر ۳ گمشده و مفقودی در کشور داریم که همچنان عملیاتهای جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد اما متأسفانه هنوز یافت نشدهاند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات در این باره توضیح داد: یکی از مفقودین یک خانم ۶۰ است که در منطقه پوسک روستای کوه پایه استان کرمان در تاریخ ۲۰ خرداد سال جاری مفقود شده است. تاکنون ۷ الی ۸ تیم امداد و نجات شامل هشت تیم عملیاتی هفت کوهستان در حال جستجو برای ایشان هستند و به دلیل طولانی شدن عملیات با کمک نهادهای دیگر از جمله پهباد های سپاه به جستجوی این خانم پرداختهایم اما به دلیل طولانی شدن مدت عملیات جستجو در حال حاضر پایان عملیات برای یافتن وی را اعلام کردهایم.
محمدی در خصوص دیگر مورد مفقودی توضیح داد: مورد دیگر یک خانم بیست و هفت ساله کوه نورد است که در منطقه جهان نمای کرد کوه گلستان استان در تاریخ ۲۰ تیرماه مفقود شده است.
وی ادامه داد: تیمهای عملیاتی و آنست نیز همچنان در حال جستجو برای یافتن این خانم بوده و در حال حاضر مجموعاً ۳۶ نفر در حال انجام عملیات امدادی در این خصوص هستند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به آخرین مورد مفقودی در کشور نیز اظهار داشت: آخرین مورد نیز یک آقای ۷۰ ساله است که در منطقه سفید کوه لرستان در تاریخ ۲۰ تیر ماه مفقود شده است. در حال حاضر چهار تیم عملیاتی ۱ تیم کوهستان و یک تیم آنست در حال جستجو برای یافتن وی هستند اما متأسفانه هنوز موفق به یافتن این آقا نشدهاند.
محمدی با اشاره بر نکاتی در خصوص پیشگیری از گم شدن در مناطق کوهستانی، تاکید کرد: از تمامی کوهنوردان، گردشگران و مردم میخواهیم تا با رعایت نکات ایمنی از بروز چنین اتفاقاتی پیشگیری کنند چرا که با مفقود شدن یک فرد باید چندین تیم با انجام عملیاتهای متعدد به یافتن افراد بپردازند.
وی افزود: طبیعت گردان و کوهنوردان حتماً با گروههای معتبر و دارای مجوز به اردوهای گردشگری بروند و از مسیرهای ناشناخته برای صعود استفاده نکنند. به علاوه تمام مسیر تردد خود را شناسایی کرده و با انجام زمان بندی برای رفت و برگشت از بروز اتفاقات ناگهانی پیشگیری کنند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات ادامه داد: موضوع دیگر لزوم اطلاع رسانی افراد به خانوادههای خود است تا در صورت بروز اتفاقات مشابه، خانواده یا آشنایان فرد از محل تردد وی اطلاعات داشته باشند.
وی با اشاره بر لزوم اطلاع گردشگران از وضعیت آب و هوایی مناطق مدنظر خاطرنشان کرد: اطلاع گردشگران از وضعیت آب و هوایی مناطق بسیار مهم است. از تمامی این افراد میخواهیم تا پیش از سفر با اطلاع از وضعیت جوی از بروز چنین اتفاقاتی پیشگیری کنند. به عنوان مثال یکی از دلایل مفقودی این خانم ۲۷ ساله در منطقه کرد کوه مه گرفتگی اعلام شده است. به همین دلیل همراه داشتن وسایل اضطراری، مواد غذایی و استفاده از سیستمهای موبایل برای موقعیت یابی بسیار ضروری است.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره بر وظیفه سازمان امداد و نجات برای یافتن گمشدگان در مناطق کوهستانی و صعبالعبور اظهار داشت: وظیفه ما جستجو و نجات مفقودین است و در این زمینه تمام تلاش خود را میکنیم و در هر منطقهای که ممکن است به آن پناه ببرد به انجام عملیات جستجو میپردازیم. از تمامی هموطنان نیز میخواهیم که به توصیههای ایمنی توجه کنند و در صورت سفرهای گردشی از گروه خود جدا نشوند.
محمدی در خصوص نحوه انجام عملیاتهای امداد و نجات خاطرنشان کرد: عملیات جستجو توسط سازمان امداد و نجات و تیمهای آنست و کوهستان انجام میشود اما برای جستجو از بالگرد استفاده نمیکنیم و تنها در صورتی که فرد پس از پیدا شدن برای انتقال نیاز به بالگرد داشته باشد، برای جابه جایی از بالگرد استفاده میکنیم.∎