شناسهٔ خبر: 41324866 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

سخـنگوی وزارت خارجـه:

اگر دولتی در حادثه نطنز دخالت داشته باشد با واکنش جدی ایران مواجه خواهد شد

اشاره: سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل انعقاد سند جامع همکاری چین و جمهوری اسلامی را پایانی بر انزوای ایران خواند. نیکی هیلی، روز گذشته در توییتی نوشت: «شراکت چین با ایران به معنای پایان انزوای جهانی ایران است. چین با این توافق می‌تواند در پروژه‌های مختلف اعم از بانکی، بنادر، خطوط ریلی و مخابرات دست داشته باشد.» این در حالی است که روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد که توافق ایران و چین هنوز کامل نشده و در حال چکش‌خواری است. وی اعلام کرد که جزییات این سند پس از تائید چین به اطلاع عموم می‌رسد.

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: بر اساس سند همکاری، روابط ایران و چین در یک ریل‌گذاری صحیح و اصولی وارد مرحله جدیدی می‌شود.  سید عباس موسوی در ابتدای نشست خبری دیروز بیانیه‌ای را  به مناسبت فرارسیدن  پنجمین سالگرد توافق هسته‌ای قرائت کرد .

علت حادثه نطنز 
موسوی در ادامه نشست در پاسخ به سؤالی در ارتباط با حادثه رخ‌داده در سایت نطنز گفت:  توضیحات لازم در مورد این موضوع توسط دوستانمان در سازمان انرژی اتمی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارائه شد و بررسی‌های همه‌جانبه درباره این حادثه آغازشده و به نتایجی نیز رسیده است ولی هنوز جمع‌بندی نهایی نشده است. بنابراین زود است در مورد این موضوع قضاوت کنیم که در این حادثه چه اتفاقی رخ‌داده و  علت چه بوده است. موقع که این بررسی‌ها و جمع‌بندی نهایی شود شورای عالی امنیت ملی یا سازمان انرژی اتمی در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهند کرد و جمهوری اسلامی ایران متناسب با نتایج تحقیقات نسبت به این موضوع واکنش نشان خواهد داد. مکانی که این اتفاق در آن افتاده سوله‌ای است برای آماده‌سازی برخی اقلام بوده.  کار اصلی نطنز روی زمین نیست و اتفاق انجام‌شده تأثیر آن‌چنانی بر روی فعالیت‌ها نداشته است و اقدامات برای بازسازی و جایگزینی در این حوزه ادامه دارد.

دوران بزن‌دررو تمام‌شده است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی دیگری در ارتباط با گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در  مورد حادثه نطنز و این‌که آمریکا در جریان  انجام این حادثه از سوی رژیم صهیونیستی بوده است، اظهار کرد: ایران از هر گزارشی که منتشر می‌شود و ادعاهایی که در آن مطرح می‌شود به‌آسانی عبور نمی‌کند  و جدی تلقی می‌کند به‌خصوص اگر در این ادعاها مسئولیت‌هایی را متوجه کشورهایی کنند. قطعاً این گزارش‌ها موردتوجه و بررسی قرار می‌گیرد. اگر در جمع‌بندی نهایی به این نتیجه برسیم که رژیم یا دولتی در این موضوع به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم دخالت داشته است طبیعی است که این موضوع با واکنش جدی ایرآن‌همراه خواهد بود و آن‌ها خواهند دید که دوران بزن‌دررو تمام‌شده است.

عاقبت 7 میلیارد دلار پول بلوکه‌شده ایران در کره 
وی همچنین در مورد آخرین وضعیت طلب  ۷ میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی و اقداماتی که برای طلب این پول  انجام‌شده است، خاطرنشان کرد:  هم در سطح سفرا و هم مقامات وزارت خارجه این کشور و همچنین مقامات اقتصادی و بانکی دو کشور رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی انجام‌شده و ما این روند را ادامه خواهیم داد. ما به‌صراحت به مقامات کره جنوبی گفته‌ایم  بهانه‌ای که آن‌ها برای عدم پرداخت بدهی ملت ایران مطرح می‌کنند قابل‌قبول نیست ایران تحت تحریم هیچ نهاد بین‌المللی نیست بلکه یک کشور قلدر و یاغی اقدام به اعمال تحریم‌های یکجانبِ علیه ایران کرده است و کره جنوبی موظف به اجرای تحریم‌های آمریکا نیست. بنابراین بهانه‌ای که کره جنوبی مطرح می‌کنند قابل‌قبول نیست و در هیچ محکمه‌ای قابل‌پذیرش نیست. ما انتظار داریم که هر چه زودتر مقامات کره جنوبی رویکرد خود را تغییر  داده و اقدام به پرداخت بدهی ملت ایران بکنند. اگر روزنه‌هایی که در این زمینه وجود دارد بسته شود حتماً سایر اقدامات بر اساس دستور رئیس‌جمهور در دستور کار وزارت خارجه و بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

ارجاع جسد منصوری به دادگاه رومانی 
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آخرین وضعیت پرونده قاضی منصوری گفت:  به‌رغم عدم همکاری‌های اولیه مقامات ذی‌ربط  رومانی در مورد این پرونده  ، به‌تازگی مقامات ذی‌ربط در سفارت کشورمان دررومانی ، دیداری با مقامات پزشک قانونی این کشور  داشته‌اند و آن‌ها اعلام کرده‌اند که جسد متوفی با ذکر دلایل مرگ به دادگاهی در این کشور ارجاع داده‌شده است و پس از بررسی این دادگاه ، اجازه داده خواهد شد که جسد متوفی با وکالت خانواده‌اش و با کاهش محدودیت‌های پروازی در پی شیوع ویروس کرونا ، طی پروازی به ایران منتقل شود.

سند ایران و چین در حال چکش‌خواری است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی  مبنی بر این‌که در چند روز اخیر در فضای مجازی و افکار عمومی مطالب زیادی در ارتباط با سند جامع همکاری ۲۵ ساله ایران و چین مطرح شده است و چرا وزارت خارجه برای ایجاد شفافیت در ذهن افکار عمومی اقدام به انتشار متن این سند نمی‌کند، گفت: این سند هنوز نهایی نشده است و در حال چکش‌کاری است. بحث و گفت‌وگوها در مورد این سند ادامه دارد و وقتی‌که نهایی شود و طرف چینی نظرات و دیدگاه‌های خود را مطرح کنند حتماً افکار عمومی را در جریان این موضوع و سند قرار می‌دهیم. جوسازی‌های ایجادشده نیز برای مختل کردن همکاری‌های راهبردی بین ایران و چین است و هرگونه پرداختن اضافی به این موضوع به پیشبرد اهداف دشمنان  ملت ایران  و کسانی که خواستار رابطه خوب ایران و چین نیستند در این زمینه کمک می‌کند. بعد از تائید این سند از سوی چینی‌ها و نهایی شدن آن مطالب مرتبط با آن  به اطلاع افکار عمومی رسانده می‌شود.

فرمایشات رهبری فصل‌الخطاب است
سخنگوی وزارت خارجه کشورمآن‌همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد اظهارات روز گذشته مقام معظم رهبری در ارتباط بااهمیت تعامل قوا با یکدیگر و خودداری نمایندگان از توهین به وزرا که در جلسه مجلس شورای اسلامی برای ارائه گزارش حضور پیدا می‌کنند گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری در تمام زمینه‌ها فصل‌الخطاب است و قوا ضمن حفظ استقلال باید برای رفع مشکلات و پیشبرد امور همکاری و هم‌افزایی داشته باشند. وزارت خارجه آمادگی خود را برای تعامل سازنده با دیگر قوا به‌ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام می‌کند. ما از فرمایشات مقام معظم رهبری استقبال می‌کنیم و این فرمایشات را آویزه گوش خود قرار می‌دهیم.

انتخابات امریکا برای ما مهم نیست 
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اظهارنظرهای یکی از کاندیداهای مطرح این انتخابات در ارتباط با موضوع برجام و تعامل با ایران گفت: هم دولت و هم وزارت خارجه مجری دستورات و منویات مجموعه نظام هستند و با توجه به شرایط و منافع ملی به‌موقع در ارتباط با امور تصمیم‌گیری می‌شود. وی ادامه داد: درمجموع برای ایران مسائل داخلی آمریکا و اینکه کدام فرد یا حزب به پیروزی می‌رسد چندان اهمیتی ندارد. دولت‌های مختلف و افراد مختلفی را در طول این سال‌ها تجربه کرده‌ایم اما فراموش نمی‌کنیم که تحریم‌های ظالمانه علیه ایران در زمان اوباما تشدید شد و فشارها بر ایران افزایش پیدا کرد و اکنون نیز ترامپ آن مسیر را ادامه می‌دهد. موسوی افزود: برای تصمیم گیران در ایران اهمیتی ندارد که چه کسی در آمریکا حکومت می‌کند بلکه مهم نوع تعامل آن‌ها با دولت و ملت ایران است آن‌هم در عرصه عمل، نه‌فقط حرف و ما با توجه به مقتضیات آینده می‌توانیم در ارتباط با امور تصمیم بگیریم.

نظر شما