پس از انتشار اخباری درباره پرداخت ۲۳۱ میلیون تومان به حساب نمایندگان برای حقوق، ودیعه مسکن و هزینههای جانبی هجمههای بسیاری علیه پارلمان ایجاد شد. نایب رییس مجلس در مقام دفاع توضیح داد، ۲۰۰ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه پرداخت شده و ماهانه از حقوق نمایندگان کسر میشود، ۲۰ میلیون تومان هم هزینه اجاره دفاتر نمایندگان است، اما عدهای خواسته یا ناخواسته از باب دوستی یا دشمنی در جهت تخریب افکار عمومی نسبت به مجلس عمل میکنند.
به گزارش «تابناک»؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی، امروز بعد از نشست غیرعلنی یک ساعته در جلسه علنی، ابتدا اعتبارنامه منتخب گچساران را بررسی و آن را رد کردند.
بعد از آن مجلس وارد بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه جهش تولید و بهبود فضای کار شد و اکثریت نمایندگان به آن رای مخالف دادند؛ با این استدلال که تشکیل این کمیسیون موازی کاری بوده و نمایندگان میتوانند این موضوعات را در کمیسیونهای تخصصی دنبال کنند.
دو فوریت طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی هم با مخالفت نمایندگان مواجه شد و آنها به یک فوریت آن رای دادند؛ طرحی که در صورت تصویب نهایی آن برگزاری آزمون برای استخدام معلمان حق التدریس و نهضتیها به تعویق افتاده و شرایط جذب اصلاح میشود.
با وجودی که انتخاب رییس کمیسیون اصل ۹۰ از بین پنج گزینه مطرح، یعنی حسن شجاعی نماینده ابهر، حجت الاسلام نصرالله پژمان فرنماینده مشهد، مصطفی آقامیرسلیم، نظام الدین موسوی و حجت الاسلام محمود نبویان نمایندگان تهران در دستور کار صحن علنی قرار داشت، مجلس وارد این دستور نشد و عملا تعیین رییس این کمیسیون به هفته آینده موکول شد.
بعد از آن مجلس وارد استماع تذکرات متعدد نمایندگان درباره مسائل مختلفی همچون حاشیههای به وجود آمده بعد از انتشار خبر دریافت ۲۳۱ میلیون تومان به عنوان حقوق و ودیعه مسکن نمایندگان شد؛ موضوعی که واکنشهای متعددی را در جامعه به خصوص فضای مجازی به دنبال داشته است.
موسی غضنفرآبادی، نماینده بم در تذکری از حواشی به وجود آمده برای مجلس در فضای مجازی درباره دریافت ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی انتقاد کرد. او در این باره گفت: عدهای فکر میکنند هر ماه این مبلغ پرداخت میشود، در صورتی که ۲۰۰ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه و برای چهار سال به منظور رهن یا اجاره خانه به نمایندگان داده شده که امروز برای اجاره ۱۰۰ متر خانه در محلههای متوسط تهران بیش از ۱۰۰ میلیون تومان نیاز است. لازم است هیات رئیسه در این خصوص شفاف سازی کند تا جای سوالی در ذهن مردم نماند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نایب رییس مجلس شورای اسلامی این طور توضیح داد که تعداد زیادی از نمایندگان شهرستانها هستند و قرار است چهار سال ساکن تهران باشند. قبلا به نمایندهها ودیعه ۲۵۰ میلیون تومانی به صورت قرض الحسنه برای رهن یا اجاره خانه داده میشد که در این دوره مبلغ به میزان ۲۰۰ میلیون تومان کاهش یافته و بنا به تقاضای برخی نمایندگان به همه هم تعلق نگرفته است. با این مبلغ خیلی از همکاران نتوانستند خانهای در اطراف مجلس که جزو مناطق متوسط تهران است، پیدا کنند.
وی این را هم گفت که ۲۰۰ میلیون تومان به صورت قرض الحسنه به تعدادی از نمایندگان داده شده و آنها آن را باز میگردانند. عدهای خواسته یا ناخواسته از باب دوستی یا دشمنی در جهت تخریب افکار عمومی نسبت به مجلس عمل میکنند از رسانهها تقاضا داریم که انصاف داشته باشند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره پرداخت ۲۰ میلیون تومان به هر نماینده هم این طور توضیح داد که این مبلغ بابت هزینه دفاتر پرداخت میشود. هر نماینده میتواند دو یا سه نفر را به عنوان کارمند در دفاتر شهرستان خود استخدام کند. زمانی که نمایندگان در تهران هستند، دفاتر آنها در شهرستان فعال است و باید به کارمندان خود حقوق بپردازند و اجاره دفاتر بدهند. به حساب دفاتر نمایندگان ماهانه مبلغی واریز میشود که عدهای آن را جزو حقوق نمایندگان تصور کرده اند که اشتباه است.
جلسات مجلس و کمیسیونها برای مقابله با شیوع کرونا با تمهیدات سختگیرانه تری برگزار میشود. علاوه بر چک کردن درجه تب مراجعان در ورودی مجلس، اجازه ورود هیچ فردی را بدون ماسک داده نمیشود کما اینکه محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیات رییسه مجلس هم گفت که تمامی نمایندگان و مراجعان به مجلس باید از ماسک استفاده کنند. همچنین استفاده از لوازم ضدعفونی به عنوان راهکار دیگری برای مقابله با شیوع در نظر گرفته شده تا اینکه بعدا تصمیمات دیگری گرفته شود. ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز حضور وزرا در پارلمان را محدود کرده است.
با توجه به اینکه هنوز کمیسیونهای مجلس فعال نشده تا خوراکی برای جلسات علنی داشته باشد، فعلا نشستهای مجلس در دو روز یکشنبه و چهارشنبه تشکیل میشود لذا جلسه بعدی پارلمان یکشنبه (۲۲ تیر) خواهد بود.
نظر شما