شناسهٔ خبر: 41110451 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کاهش تولید نفت اوپک رکورد زد

زهرا وثوقی

اوپک در تلاش برای احیای بازار جهانی همزمان با موج جدید افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، تولید نفت خود را به پایین‌ترین سطح از زمان جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ رساند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، نظرسنجی بلومبرگ نشان داد عربستان سعوی به طور کامل به وعده خود برای کاهش اضافی تولید در ژوئن عمل کرده و کشورهایی که تاکنون در عمل به سهمیه کاهش تولید خود تعلل کرده بودند، نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید را بهبود بخشیده‌اند. اوپک و شرکایش شامل روسیه از ماه مه با هدف احیای بازار نفت، کاهش تولید تاریخی را به اجرا گذاشته‌اند اما موج جدید افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشورهایی مانند آمریکا بیم فروپاشی این روند احیا را برانگیخته است.

طبق این نظرسنجی، تولید اوپک در ماه میلادی گذشته ۱.۹۳ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد و به ۲۲.۶۹ میلیون بشکه در روز رسید که پایین‌ترین میزان از ماه مه سال ۱۹۹۱ بود با این حال تغییر شمار اعضای این گروه از آن زمان، روی مقایسه دقیق بدون تاثیر نیست.

این نظرسنجی بر مبنای اطلاعات مقامات رسمی، آمار کشتیرانی و برآورد شرکت‌های تحقیقاتی شامل ریستاد انرژی، راپیدان انرژی، جی بی سی انرژی و کپلر بوده است.

اقدامات اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک و شماری از تولیدکنندگان غیراوپک نظیر روسیه است، کمک کرده است قیمت نفت برنت از رکورد پایینی که در آوریل به آن سقوط کرده بود، بیش از دو برابر شود و به بالای ۴۲ دلار در هر بشکه برسد.

کاهش تولید اوپک به پایین‌ترین حد در سه دهه اخیر، میزان فداکاری این تولیدکنندگان برای احیای بازار را نشان می‌دهد. گروه اوپک پلاس از ماه مه کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشته است و برخی از اعضای اوپک اعلام کردند در ژوییه کاهش تولید بیشتری را انجام خواهند داد.

عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک است، تولیدش را در ژوئن به میزان ۱.۱۳ میلیون بشکه در روز کاهش داد و به ۷.۵۳ میلیون بشکه در روز رساند و علاوه بر سهمیه توافق شده، کاهش اضافی صورت داد. کویت و امارات متحده عربی هم اندکی بالاتر از سهمیه تعیین شده، تولیدشان را کاهش دادند.

اوپک تقریبا به کاهش تولیدی که در آوریل با آن توافق کرده بود، عمل کرد اما نرخ پایبندی میان اعضای آن بسیار متفاوت بود.

در حالی که عراق، نیجریه و آنگولا همچنان در عمل به تعهداتشان عقب مانده‌اند، عملکردشان ماه گذشته بهبود داشت. عراق تا ۷۰ درصد، نیجریه ۷۷ درصد و آنگولا تا ۸۳ درصد به سهمیه کاهش تولیدشان عمل کردند. در نشستی که اوایل ژوئن برگزار شد، این کشورها توافق کردند که با کاهش بیشتر تولید در ماههای آینده، ضعف عملکردشان را جبران کنند.

پایبندی میان کشورهای خارج از اوپک قویتر از حد معمول بود که ناشی از ریزش تقاضا و ریسک تشدید کاهش قیمت بود که این تولیدکنندگان را به پایبندی به توافق تشویق کرد. روسیه نزدیک به سهمیه توافق شده تولید کرد و قزاقستان در مسیر پایبندی کامل به توافق قرار گرفت.

بر اساس گزارش بلومبرگ، افت کاهش تولید نفت اوپک منعکس کننده افت بلندمدت تولید برخی از اعضای این گروه به خصوص ونزوئلا است.

انتهای پیام

نظر شما