خبرگزاری فارس: جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد شنبه نامه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران را پاسخ داد.
در نامه بورل آمده است: «من امروز نامهای را از وزیر خارجه ایران دریافت کردم که نگرانیهای ایران در خصوص مسائل مربوط به اجرای "برنامه جامع اقدام مشترک" توسط فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده را طبق بند ۳۶ به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع میداد.»
وی در ادامه خاطرنشان کرده است: «همانطور که قبلاً گفتهام ساز و کار حل و فصل اختلاف نیازمند تلاشهای فشرده و مبتنی بر حسن نیت از سوی همه است. در کسوت هماهنگکننده کمیسیون مشترک از تمامی طرفها برجام انتظار دارم با این روحیه به این روند نگاه کنند.»
بورل در ادامه خاطرنشان کرد: «کمیسیون مشترک که مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق ذیل مفاد برجام را بر عهده دارد از سال ۲۰۱۶ برای رایزنی درباره اجرای برجام و رفع مسائل مرتبطی که هر یکی از طرفها مطرح کردهاند تشکیل جلسه داده است.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشته است: « با نزدیک شدن به پنجمین سالگرد برجام مایلم از این فرصت استفاده کرده و اهمیت این توافق را یادآور شوم. برجام دستاوردی تاریخی برای نظام منع اشاعه هستهای است و به ثبات منطقه و دنیا کمک میکند. من مصمم به ادامه همکاری با طرفهای برجام و جامعه جهانی برای حفظ این توافق هستم.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تصریح کرد که هرگونه مداخله در همکاریهای پادمانی جاری بین ایران و آژانس مغایر با مفاد برجام بوده و میتواند بر مبانی همکاریهای پادمانی موجود تاثیرات منفی بگذارد.
پیش از این نیز در دو مرحله دیگر موارد عدم پایبندی ایالات متحده و سه کشور اروپایی طبق بند ۳۶ برجام توسط جمهوری اسلامی ایران به کمیسیون مشترک ارجاع شده بود که با توجه به عدم حل و فصل اختلافات مزبور، منجر به کاهش تعهدات ایران طی پنج گام شد.
به گزارش فارس، سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) اخیرا پیش نویس قطعنامهای را به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کردند که با ۲۵ رای مثبت در این شورا تصویب شد. کاظم غریبآبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس هم در واکنش به این اقدام اعلام کرد که اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به این قطعنامه اتخاذ میکند و مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیانش خواهد بود
در این قطعنامه از ایران خواسته شده است به تعهدات خود در چارچوب ان.پی.تی و پروتکل الحاقی کاملا پایبند باشد.
«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی نیز بعد از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام، گفت این سازمان به فشار بر ایران برای گرفتن پاسخ درباره مکانهای مورد نظر ادامه میدهد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران همان روز قطعنامه شورای حکام را غیرسازنده و غیر قابل پذیرش خواند و گفت: این قطعنامه یک زیادهخواهی آشکار و طلبکاری سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی است و ایران زیادهطلبی را از جانب هیچ کشور و سازمانی نمیپذیرد.