«پرویز فروغی» روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: براساس آنالیز قیمتهای تمام شده تولید نرخ هر کیلوگرم مرغ زنده حدود ۱۲ هزار تومان و گوشت مرغ بین ۱۷ هزار تا ۱۸ هزار تومان برآورد و به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارایه شده بود که به دلیل عدم تعیین قیمت نهایی جوجه یکروزه جلسه قیمتگذرای به زمان دیگری موکول شد.
وی اظهارداشت: این درحالیاست که دیروز ستاد تنظیم بازار بدون اینکه یک نفر از نمایندگان تولید در این جلسه حضور داشته باشند اقدام به قیمتگذاری گوشت مرغ کرده است.
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه سازمان حمایت به محلی برای چانه زنی تبدیل شده و به واقعیت مشکلات تولید توجهی ندارد، گفت: قیمتگذاری دستوری گوشت مرغ که پروتئین سبد خانوار را تشکیل میدهد، میتواند آینده این صنعت را با مشکلات جدی روبرو کند.
فروغی علت افزایش قیمت مرغ به بالای ۱۹ هزارتومان را سیاستهای اشتباه یکسال گذشته دانست و تصریح کرد: مصوبه افزایش تولید جوجه یکروزه به میزان بیش از ۱۳۰ میلیون قطعه، افزایش هزینههای تمام شده تولید، پایین نگه داشتن قیمت دستوری مرغ زنده و گوشت مرغ، کاهش تولید و ضرر هنگفت صنعت مرغداری در زمان شیوع کرونا و کاهش مصرف موجب افزایش یکباره این محصول در بازار شده است.
وی یادآورشد: سال گذشته قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده هشت هزار و ۵۵۰ تومان و گوشت مرغ ۱۲ هزارو ۹۰۰ تومان براساس نرخ مصوب نهاده های طیور بود.
نبود نهاده با نرخهای مصوب
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور به نبود دان با قیمتهای مصوب اشاره کرد و ادامه داد: کمبود و نبود نهادهها با قیمت مصوب به یک معضل در صنعت طیور تبدیل شده است تاجایی که تولیدکنندگان ناچارند بخش قابل توجهی از نهاده مورد نیاز تولید خود را از بازار با نرخهای بالا تهیه کنند.
به گفته وی، اکنون هر کیلوگرم کنجاله سویا در بازار با نرخهای بین هفت تا هشت هزار تومان به فروش میرسد که فشاری روی تولید است.
فروغی گفت: در واقع این روند طی ماههای اخیر موجب شد برخی از واحدهای تولیدی مرغ گوشتی ورشکست و از چرخه تولید خارج شوند و برخی واحدها نیز به دلیل نبود نهادههای طیور با قیمتهای مصوب از جوجهریزی خودداری کنند همین امر باعث کمبود عرضه این محصول در بازار شده است.
دولت نهاده طیور با قیمت مصوب ارایه کند
دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور به وجود ذخایر گوشت مرغ شرکت پشتیبانی امور دام اشاره کرد و افزود: به طور حتم دولت برای تنظیم بازار، گوشت مرغ به بازار عرضه میکند اما به دلیل وضعیت نامطلوب تولید به طور حتم این اقدام نیز تاثیری در کاهش قیمت این محصول نخواهد داشت.
فروغی اظهارداشت: بنابراین لازم است برای جلوگیری از سقوط صنعت طیور کشور دولت چارهای بیندیشد و نهاده طیور با قیمتهای مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.
نظر شما