شناسهٔ خبر: 4091037 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

کیوسک بین‌المللی «تابناک»؛

هشدار سناتور جمهوری‌خواه به اوباما درباره توافق هسته‌ای ایران

بازتاب سخنان رهبر انقلاب درباره مذاکرات هسته‌ای، ابراز تعجب سناتورهای جمهوری خواه از واکنش‌های صورت گرفته به نامه آن‌ها خطاب به ایران، هشدار یک سناتور ارشد جمهوری خواه به اوباما درباره موضوع توافق هسته‌ای و حمایت جان مک کین از موضع خود و هم قطارانش در ماجرای نامه اخیر، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

صاحب‌خبر -
هشدار سناتور جمهوری‌خواه به اوباما درباره توافق هسته‌ای ایرانبازتاب سخنان رهبر انقلاب درباره مذاکرات هسته‌ای، ابراز تعجب سناتورهای جمهوری خواه از واکنش‌های صورت گرفته به نامه آن‌ها خطاب به ایران، هشدار یک سناتور ارشد جمهوری خواه به اوباما درباره موضوع توافق هسته‌ای و حمایت جان مک کین از موضع خود و هم قطارانش در ماجرای نامه اخیر، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

هشدار سناتور جمهوری‌خواه به اوباما درباره توافق هسته‌ای ایران

به گزارش «تابناک»، سخنان روز گذشته رهبر انقلاب درباره موضوع مذاکرات هسته‌ای در مطبوعات و رسانه‌های بین المللی بازتاب داشته است. خبرگزاری «ترند» ضمن پرداختن به این موضوع می‌نویسد، آیت الله خامنه‌ای، رهبر ایران، نسبت به مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+ ۵ ابراز نگرانی است.

این خبرگزاری اشاره می‌کند به گفته رهبر انقلاب، تیم مذاکره کننده هسته‌ای که توسط رئیس جمهور منصوب شده، از افرادی خوب و صادق تشکیل شده که در چهارچوب منافع ملی کشور فعالیت می‌کنند؛ اما طرف مقابل در مذاکرات، حیله گر است و امکان دارد از پشت خنجر بزند.
هشدار سناتور جمهوری‌خواه به اوباما درباره توافق هسته‌ای ایران

اما فارغ از این موضوع، بخش عمده مطالب مطبوعات بین المللی درباره ایران همچنان به موضوع تقابل کاخ سفید و کنگره آمریکا اختصاص دارد. در این زمینه، روزنامه «واشنگتن پست» اظهارات برخی سناتورهای جمهوری خواهی که نامه اخیر خطاب به ایران را امضا کرده‌اند، بازتاب داده است.

این روزنامه می‌نویسد، چندین سناتور جمهوری خواه گفته‌اند، انتظار چنین واکنش شدیدی را به نامه‌ای که ارسال کرده‌اند، نداشته‌اند. با این حال، امضاکنندگان نامه، هیچ یک از تصمیم خود در این زمینه پشیمان نیستند و امضای خود را پس نگرفته اند. برخی از امضاکنندگان، واکنش‌های پیش آمده را بیش از حد و افراطی خوانده‌اند.

هشدار سناتور جمهوری‌خواه به اوباما درباره توافق هسته‌ای ایران

در همین راستا و در پی اعلام خبری، مبنی بر فراهم شدن مقدمات برداشته شدن تحریم‌های ایران از طریق شورای امنیت سازمان ملل، روزنامه «نیویورک تایمز» اظهارات رئیس کمیته روابط خارجی سنا را مورد توجه قرار داده که از اوباما خواسته پیش از اخذ تأیید کنگره درباره توافق نهایی هسته‌ای، این توافق را برای تأیید و تصویب به سازمان ملل ارائه ندهد.

باب کروکر خطاب به اوباما گفته، ارائه توافق هسته‌ای ایران یا بخش‌هایی از آن به سازمان ملل بدون فراهم کردن امکان رأی دهی کنگره درباره آن، توهین مستقیم به مردم آمریکا و تلاش برای تضعیف کردن نقش شایسته و مناسب کنگره است. 


در ‌‌نهایت سایت خبری «آروتز شوا» اظهارات جان مک کین، از دیگر سناتورهای ارشد جمهوری خواه را بازتاب داده که بر موضع اظهار شده در نامه اخیر پافشاری کرده است. به نوشته این سایت، مک کین گفته، جمهوری خواهان همچنان پای مواضعی که در نامه ارسال شده برای رهبران ایران مطرح کرده‌اند، ایستاده اند.

این سناتور گفته، هرچند جمهوری خواهان می‌توانستند زمان بیشتری را به بررسی و گفت‌و‌گو درباره این نامه اختصاص دهند، به هر حال، کسی از این موضوع پشیمان نیست. آروتز شوا اشاره می‌کند که مک کین یکی از مهم‌ترین منتقدین توافق هسته‌ای ایران در کنگره آمریکا به شمار می‌رود.