شناسهٔ خبر: 40877443 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

تشخیص سرطان مغز با تست ساده خونی

محققان علوم پزشکی در دانشگاه شبکه سلامت در کانادا آزمایش خونی ابداع کرده اند که به وسیله آن می‌توان سرطان مغز را در بیمار تشخیص داد.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
بر اساس یافته محققان که نتایج آن در شماره اخیر نشریه طب نیچر منتشر شد روش نوین محققان، احتمالا انقلابی در تشخیص و طبقه بندی سرطان خواهد بود.

چالش بزرگ در درمان سرطان‌های مغز، تشخیص صحیح انواع سرطان‌های مغز است و اینکه درجه پیشرفت آن تا چه حدی است.

روش‌های کنونی، بر اساس اطلاعات مولکولی بنا شده اند و قدرت تشخیص در حد تست جدید ندارند.

دکتر گلاره زاده پژوهشگر ارشد موسسه تحقیقات سرطان پرنسس مارگارت در دانشگاه شبکه سلامت در اونتاریو در کانادا و همکارانش می‌گویند این تست، بهتر و قابل اعتمادتر از آزمایش رایج کنونی است.

آزمایش ابداعی محققان، نوعی از تعدیل اپی ژنتیک است که متیلاسیون دی ان‌ای نام دارد و نقشی مهم در بیان ژن دارد.

در سلول‌های سرطانی، الگو‌های متیلاسیون دی ان ای، دچار اختلال می‌شوند و در نهایت، رشد غیر قابل کنترل سرطان ایجاد می‌شود.

محققان امیدوارند این روش، به کنترل و درمان فوری سرطان‌های مغزی منجر شود.

به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلول‌های سرطانی از سازوکار‌های عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است، ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی هم‌چون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.

در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.

سرطان شامل همه انواع تومور‌های بدخیم می‌شود که در پزشکی آن‌ها را بیشتر با نام نئوپلاسم می‌شناسند.

احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد، ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد می‌شود سرطان باعث ۱۳ درصد مرگ‌ها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند.

سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند. سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نیاز‌های بدن می‌باشد.
 
در جنین میزان تکثیر سلول‌ها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است، اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل می‌رسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتور‌های رشد، پیام‌های محیطی و برخی پروتئین‌ها و پیام رسان‌های سلولی، کنترل می‌شود.

جهش‌هایی که به تغییر هر یک از فاکتور‌های موثر در سرنوشت سلول منجر می‌شوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود.

سلول‌های سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیام‌های سلولی و فاکتور‌های رشد، به تکثیر ادامه می‌دهند.

نظر شما