شناسهٔ خبر: 40860874 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رقابت روسیه و آمریکا برای حضور در منطقه راهبردی «المالکیه» سوریه

منابع خبری از رقابت روسیه و آمریکا در منطقه «الماکیه» در شمال شرق سوریه خبر می‌دهند؛ منطقه‌ای که ضمن دارا بودن اهمیت ژئوپلتیک، بخش مهمی از ثروت نفتی این کشور را در خود جای داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع خبری در شمال شرق سوریه از رقابت شدید روسیه و آمریکا برای حضور در منطقه «المالکیه» در حومه استان «الحسکه» و موقعیت راهبردی این منطقه خبر دادند.

به نوشته وبسایت عنب بلدی، شهر المالکیه در منتهی الیه شمال شرق سوریه و در یک مثلث مرزی میان عراق، ترکیه و سوریه قرار گرفته است و بخشی از «قطار سریع‌السیر شرق» از کنار این شهر عبور می‌کند که عراق را به سوریه و سپس به ترکیه متصل کرده و از آن‌جا به سمت قاره اروپا کشیده شده است.

در شمال این شهر رود دجله و در جنوب کوههای سنجار قرار دادند؛ ییلاق‌های بسیار و زمین‌های مرغوب برای کشاورزی از دیگر ویژگی‌های این منطقه است و ساکنینش ترکیبی از اعراب، سریانی، کرد، ارمنی، آشوری و کلدانی هستند. 

همچنین بزرگترین چاههای نفت سوریه از جمله میدان نفتی «رمیلان»، «السویدیه» و «قره تشوک» نیز در این منطقه واقع شده‌اند.


موقعیت شهر «المالکیه»

 

رقابت آمریکایی-روسی

رقابت میان روسیه و آمریکا برای حضور در این منطقه از ابتدای سال میلادی جاری شدت یافته و هر زمان که گشتی‌های روسی در منطقه حضور می‌یابند، سر و کله نظامیان آمریکایی نیز پیدا می‌شود و آمریکایی‌ها با اجیر کردن تعدادی از اهالی، مسیر گشتی‌های روسی را مسدود کرده و آنها را مجبور به عقب‌نشینی از منطقه می‌کنند. پس از آن گشتی‌های آمریکایی وارد منطقه می‌شوند.

در ماه می گذشته یک افسر آمریکایی که خود را «درام» معرفی کرد به وبگاه «نورث پرس» سوریه گفت: «تمام تلاش خود را برای ممانعت از ورود روسیه به منطقه المالکیه به کار خواهیم گرفت.»

در همین حال طرفین اقدام به یارگیری از میان عشایر منطقه کرده‌اند؛ روسیه در این میان توانسته تعدادی از عشایر عرب و کرد منطقه را با خود همراه کند و آمریکا نیز دست به توسعه پایگاههای نظامی و افزایش حجم تجهیزات در این پایگاهها زده است.

ورود کاروان‌های نظامی آمریکایی حامل انواع سلاح و تجهیزات به مناطق شمال شرق سوریه برای مردم این منطقه به امری عادی تبدیل شده است و هر ماه چندین گزارش از ورود دهها کامیون آمریکایی از عراق به این مناطق مخابره می‌شود. سه شنبه هفته گذشته نیز ۵۲ کامیون نظامی آمریکایی حامل سلاح و تجهیزات وارد استان الحسکه سوریه شد.

عنب بلدی در بخشی دیگر از گزارش خود نوشته است که واشنگتن نفت سوریه را مهم‌ترین دستاورد خود از حضور در این کشور می‌داند و تمام تلاش خود را برای سیطره بر چاههای نفتی این کشور انجام می‌دهد.


تقابل گشتی‌های روسی و آمریکایی در چهارم فوریه

 

شبکه بی بی سی نیز در ۲۴ خرداد ماه در گزارشی گفت که ائتلاف آمریکایی و عناصر نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) جدیتی برای تأمین امنیت جان غیر نظامیان از حملات تروریست‌های داعش ندارند و در مناطق مرزی با عراق صرفا به تأمین امنیت چاههای نفتی مشغول هستند. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/

نظر شما