به گزارش رکنا، محمود علیزاده، معاون سازمان امور مالیاتی در تشریح جزئیات مالیات بر خانههای خالی گفت: مالیات بر خانههای خالی با مالیات بر اجاره کاملاً تفاوت دارد؛ مالیات بر اجاره سالهاست فعال است و در شهرهای بزرگ مثل تهران و اصفهان بناهای مسکونی تا ۱۵۰ متر مشمول مالیات اجاره نمیشود و معاف از مالیات بر اجاره هستند.
مالیات بر خانه های خالی با مالیات اجاره متفاوت است
اما این معافیت برای مالیات بر خانههای خالی وجود ندارد یعنی هم خانههای بزرگتر از ۱۵۰ متر و هم خانههای کوچکتر از ۱۵۰ متر، در صورتی که به عنوان خانه خالی شناسایی شوند، مشمول مالیات بر خانههای خالی میشوند.
خانه خالی به چه خانه ای گفته می شود؟
وی درباره معیارهای شناسایی خانهها به عنوان خانه خالی گفت: اگر هر واحد مسکونی بیش از یک سال خالی از سکنه و بلا استفاده بماند، به عنوان خانه خالی، مشمول مالیات موضوع ماده ۵۴ مکرر قانون میشود. بدین شکل که سال اول مشمول مالیات نیست اما در سال دوم به میزان ۵۰ درصد «ارزش اجاری ملک» مشمول مالیات میشود.
ارزش اجاره ملک مالیات را مشخص می کند
علیزاده درباره «ارزش اجاری ملک» که مبنای تعیین مالیات خانه خالی است، گفت: اجاره ملک اگر ماهی ۵ میلیون تومان باشد، این ۵ میلیون در طی دوازده ماه سال به ۶۰ میلیون تومان میرسد و مالیات بر اساس این مبلغ اعمال میشود. سال اول معاف از مالیات است؛ در سال دوم ۵۰ درصد ارزش اجاری ملک به عنوان مالیات اخذ میشود، در سال سوم ۱۰۰ درصد آن به عنوان مالیات اخذ میشود و در سال چهارم و بعد از آن یک و نیم برابر رقم ارزش اجاری ملک به عنوان مالیات دریافت میشود.
وی تاکید کرد: طبق قانون افرادی که از سال ۹۵ خانهشان خالی بوده است، مشمول مالیات با نرخ ۱.۵ برابر ارزش اجاری هستند.
وی با اشاره به معیار ارزش اجاره ملک، اظهار داشت: ارزش اجاره ملک آن چیزی است که بر اساس مکان ملک در بازار مسکن در حال حاضر وجود دارد بدیهی است که نرخ آن ملک در شهرهای کوچک و بزرگ و حتی محلهها متفاوت است.
مالیات خانه های قولنامه ای
وی در پاسخ به این سوال که مالیات بر خانههای خالی تنها شامل خانههای با سند رسمی میشود یا خانههای قولنامه ای نیز مشمول این مالیات میشوند، گفت: هر خانهای که بر اساس سامانه املاک و مستغلات، خالی تشخیص داده شود، مشمول مالیات است و فرقی بین سنددار بودن یا نبودن آن وجود ندارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید: