شناسهٔ خبر: 40764029 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

امسال واردات بی رویه نداریم

رئیس سازمان توسعه و تجارت:طبقه بندی واردات و اولویت بندی، برای افزایش تولید و جهش تولید است بنابراین باید با اعمال محدودیت واردات و عمق بخشیدن به ساخت داخل به سمت اقتصاد رقابتی برویم.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره روند واردات در سالهای اخیر گفت: در سال گذشته  43.7 دهم میلیارد دلار واردات داشته ایم.

او افزود: سه نوع واردات کالای سرمایه، مصرفی و واسطه ای داریم. در سال گذشته کالای واسطه ای و واسطه ای ضروری 67.3 دهم درصد و کالای سرمایه ای و سرمایه ای ضروری 13.6 دهم درصد و 17 درصد نیز کالای مصرفی و مصرفی ضروری و مابقی سایر کالاها بوده است.

امسال واردات بی رویه نداریم 

زادبوم گفت: در حال حاضر واردات بی رویه نداریم و نمی توانیم داشته باشیم. در سال 96، 97 و 98 به طور میانگین در کل 7 درصد کاهش واردات داشته ایم اما به طور کل در سال96 ،حدود 54.4  میلیارد دلار و در سال 97 به میزان 43.1 دهم و درسال 98 نیز 43.7 دهم واردات داشته ایم که واردات کالاهای ضروری بخشی برای ذخیره سازی بوده است به طوریکه واردات کالای اساسی در سال 98 نسبت به بقیه بیشتر بوده است بنابراین از سال 96  تا 98 واردات 7 درصد کاهش داشته است و 98 نسبت به سال 96 بیش از 10 میلیارد دلار کاهش واردات داشته ایم. 

او افزود: در سال گذشته بر اساس بخشنامه سال 97 حدود 1400 قلم کالا ممنوع وارداتی داشتند و مسیر ساخت داخل به سمتی رفت که واردات محدود شود. 

در خرداد 99 بیش از 2 هزار و 224 قلم کالا ممنوع واردات داریم و واردات بی رویه نداشته ایم بنابراین در کنار ساخت داخل و ممنوعیت ها، مواد اولیه تولید و ماشین آلات و کالای اساسی باید واردات داشته باشند اما باید تعادل برقرار باشد. 

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بر اساس دستور وزیر صنعت، کارگروهی برای تخصیص ارزبر اساس اولویت کالاها تشکیل شده است. هر هفته در معاونت های وزارت صمت فهرست نیاز به ارز کالاهای خاص داده می شود و براساس ساخت داخل اولویت بندی می شود، در اتاق پایاپای نیز صادرات- واردات کنترل می شود و براساس عمق ساخت داخل و برگشت ارز اولویت بندی می شود.

 او افزود: در دوماهه اخیر با توجه به اولویت ساخت داخل هفتگی به اقلام ممنوعه واردات اضافه شده است.

 زادبوم گفت: در شرایط ویژه تحریم، با توجه به منویت مقاوم معظم رهبری و جمهوری اسلامی باید با تکنولوژی جهانی خود را تطبیق دهیم و در درازمدت رقابت داشته باشیم. 

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: طبقه بندی واردات و اولویت برای افزایش تولید و جهش تولید است بنابراین با تلاش با اعمال محدودیت ورادات و عمق بخشیدن به ساخت داخل به سمت اقتصاد رقابتی برویم.

محمدرضا دیانی رئیس مجمع کارآفرینان گفت: برخلاف تصورات دشمن تحریم به فرصت تبدیل شده است البته موانعی هم داریم که بخش صنعت و منابع پولی به صورت محدود است و دولت برای تامین منابع خود و رفع کسر بودجه پول چاپ می کند و مجبور است این مسیر را طی کند بنابراین امسال نیز دولت باید این ریسک را در صنعت نیز بپذیرد در سال جهش تولید اقدامات انقلابی داشته باشیم. 

 او افزود: باید به صنعتگران نیز فرصت بدهیم و اقدامات مناسب شرایط ارزی امروز باشد و در بخش تولید نیز دقت داشته باشیم. 

دیانی گفت: باید برای تخصیص ارز به صنایعی که عمق ساخت داخل بیشتر دارند دقت شود. با توجه به محدودیت ارز و نیاز به کالاهای ضروری ، مصرفی، بادوام و ماشین آلات نمی توان مانند قبل بخشنامه ای عمل کرد بلکه باید اولویت را عمق ساخت داخل قرار داد. 

رئیس مجمع کارآفرینان افزود: اکنون در جنگ تمام عیار هستیم و باید در سال جهش تولید با سیاست گذاری درست بر ساخت داخل تاکید کنیم و تولید باید برای جلوگیری از ورادات تضمین داشته باشد که این کار نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد. 

اساس کار در بخش صادرات مقیاس اقتصادی باید دیده شود و رانت از بین برود بنابراین دولت باید از پیشران های اقتصادی حمایت کند و بنگاه های کوچک و متوسط را برای حضور در عرصه جهانی دخالت دهدو بستر های بخش خصوصی فراهم شود. 

دیانی افزود: با توجه به اینکه سیاست های امروز مناسب پیشران ها نیست دولت باید برای اقتصاد بدون نفت از بخش خصوصی کمک بگیرد. دولت باید به تشویق و موفقیت های صنعتی نیز بها بدهد و از کارافرینان نیز حمایت کند. 

 

نظر شما