شناسهٔ خبر: 40721017 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

آمار روزانه جان باختگان کرونا سه رقمی شد

تمهیدات برای موج دوم کرونا در پاییز

صاحب‌خبر -

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران ضمن تشریح تمهیدات در نظر گرفته شده برای موج دوم کرونا در پاییز از تخصیص تخت‌های ویژه جدید برای بیماری‌های حاد تنفسی تا پایان مردادماه خبر داد.علیرضا زالی در گفت‌وگو با ایلنا درباره اقدامات در دست انجام برای فصل پاییز که گفته می‌‍‌شود، شیوع کرونا در آن برهه می‌تواند با شدت بیشتری ظاهر شود، گفت: در ستاد مقابله با کرونا، دانشگاه‌های علوم پزشکی و تلاش قابل ستایش معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران در حال اتخاذ تدابیر لازم برای تامین ذخایر راهبردی وسائل حفاظتی برای پاییز هستیم، از این رو دوستانمان در حال خرید و انبار کردن وسایل حفاظتی هستند.
وی درباره افزایش‎ تخت‌های مراقبت‌‎های ویژه گفت: در زمینه بحث زیرساخت‌های درمانی در هر سه دانشگاه علوم پزشکی تهران با کمک وزارت بهداشت در حال انجام برنامه‌های توسعه‌ای برای بخش‌های مراقبت‌های ویژه در تهران هستیم که بخشی از آنها تا یکی دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین یک آمار افزایشی در تخت‌های ویژه بیمارستانی خواهیم داشت، زیرا در سالیان متمادی کمبودهای ما در بخش مراقبت‌های ویژه بوده است.
زالی افزود: خوشبختانه در ایام کرونا توانستیم، بخشی از ظرفیت‌های قسمت‌های عادی را به بخش‌های ویژه تبدیل کنیم، اما برای اینکه این کار بتواند به عنوان یک زیرساخت دائمی تلقی شود،‌ در هر سه دانشگاه علوم پزشکی برنامه‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است و تجهیزات آن در پروسه تهیه قرار دارد، از این رو پیش بینی می‌کنیم تا پایان مرداد یک تعداد از تخت‌های مراقبت‌های ویژه برای بیماری‌های حاد تنفسی تخصیص یابد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در ادامه با اشاره به تامین نیروی انسانی مورد نیاز در کادر درمان گفت: مهمترین مساله برای ادامه مقابله با کرونا که یک بیماری فرسایشی است؛ رضایتمندی و بازتوانی نیروهای کادر درمانی است. کمبود نیروی انسانی تخصصی به خصوص در حوزه پرستاری در سالیان متمادی در تهران به عنوان یک مشکل جدی مطرح بوده است. در سال‌های گذشته یکی از معضلات ما در تهران کمبود تعداد پرستار، سهمیه پرستاران و همچنین کمبود نیروهای تخصصی و فنی به تعداد تخت بیمارستان‌ها بوده است.
زالی درباره جذب نیروهای ۸۹ روزه که تلاش‌های فراوانی کردند، خاطرنشان کرد: ما از ستاد مقابله با کرونا درخواست کردیم که چند موضوع در حوزه پرستاری و نیروی انسانی را مورد توجه قرار دهند، اول اینکه پیشنهاد کردیم بخشی از نیروهایی که با قراردادهای موقت (۸۹ روزه) در این مدت کنار ما بودند و به خوبی شایستگی‌های خود را نشان دادند، حتما استخدام شوند، زیرا آنها نشان دادند که در سخت‌ترین شرایط کنار ما هستند.
وی اظهار داشت: علاوه بر اینها ما باید شرایطی را فراهم کنیم که بخشی از نیروهای بازنشسته تخصصی و فنی که هنوز هم توان ادامه مسیر در کارهای تخصصی از جمله پرستاری را دارند در صورت تمایل، با استفاده از ابزارهای قانونی یک تا دو سال به عنوان مساعدت با ما به کار ادامه دهند.
فرمانده ستاد ملی مقابله با کرونای تهران درباره پرداخت کارانه‌ به کادر درمان گفت: باید در بحث پرداخت کارانه‌، پرداخت برخی از اضافه‌کاری‌ها و مسائلی از این قبیل با دانشگاه‌های علوم پزشکی مساعدتی به عمل بیاید. دانشگاه‌ها در طول چهار ماه اخیر به شدت از درآمد اختصاصی خودشان محروم شدند. منابع دانشگاه‌ها برای پرداخت کارانه و جبران خدمات اضافه‌کاری تقلیل داشته است. همچنین درآمد بیمارستان‌های ما در این مدت به خاطر عدم مراجعه بیماران عادی به علت شیوع کرونا کاهش داشته،‌ بنابراین نیاز به یک حمایت ویژه از طرف دولت احساس می‌شود.
زالی بیان کرد: پیشنهاد ما این است که بودجه امسال باید سیمای کرونایی بیشتری داشته باشد و در سال آینده مجلس باید بتوانند همه مسائل کرونا را در نظر بگیرد، زیرا قطعا کرونا حداقل تا پایان سال همراه ما خواهد بود و فراز و فرودهای آماری در پی آن خواهیم داشت.وی خاطرنشان کرد: بنابراین باید در بحث استخدام نیروی انسانی، مجوزهای شغلی برای نیروهای تخصصی مثل پرستاران، ایجاد ظرفیت‌های جدید و ... اقداماتی صورت بگیرد به عنوان مثال اگر نیروهای ما شرکتی و قراردادی هستند، اینها به شکلی پیمانی استخدامی شوند، زیرا آنها نشان دادند که در کنار ما هستند و باید به آنها توجه کنیم.
شناسایی ۲۴۷۲ بیمار جدید کووید ۱۹ در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت از فوت ۱۰۷ بیمار در طی شبانه روز گذشته بر اثر کووید ۱۹ خبر داد.به گزارش ایلنا، سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا گفت: از روز24 تا روز ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۶۴ مورد بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۸۷ هزار و ۴۲۷ نفر رسید.لاری خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۱۰۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۸۳۷ نفر رسید.سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه تا روز ۲۵ خرداد، ۱۴۸ هزار و ۶۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. همچنین ۲۷۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی ادامه داد: تا روز ۲۵ خرداد یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۷۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.لاری تاکید کرد: استان‌های آذربایجان غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.
بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسمای خود
 به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه دو میلیون و ۴۰۰ اهداکننده خون در کشور وجود دارد، گفت: از بهبودیافتگان کرونا می‌خواهیم برای اهدای پلاسمای خون خود به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند.به گزارش ایلنا، پیمان عشقی؛ مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: اهداکنندگان مستمر بیش از دو بار در سال خون اهدا می‌کنند. مبتلایان به کرونا هم می‌توانند بعد از بهبود برای اهدای پلاسما اقدام کنند.وی ادامه داد: معتقدم اهدای خون یک نوع جانبازی است و کسی که خون اهدا می‌کند جان خود را برای دیگران در معرض آزار قرار می‌دهد البته این نوع جانبازی، جانبازی کم‌درد است.مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه از سال ۸۵ تمام اهداکنندگان خون به صورت صددرصد داوطلبانه خون خود را اهدا کرده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر دو و نیم میلیون اهداکننده خون در کشور وجود دارد که از این تعداد ما خون دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر را دریافت می‌کنیم و از پذیرش خون ۴۰۰ هزار نفر دیگر از اهداکنندگان خون معذوریم چراکه ما استانداردهای سختگیرانه‌ای برای اهدای خون در نظر گرفته‌ایم. با توجه به این استانداردها که برای دریافت خون در نظر گرفته‌ایم بسیاری از مردم تمایل دارند خون خود را اهدا کنند و ما معذوریم.
عشقی با بیان اینکه در ایام کرونا بسیاری از کشورها استانداردهای خود را برای اهدای خون تغییر دادند، خاطرنشان کرد: ما در این مدت هیچ تغییری در استانداردها ندادیم و تلاش کردیم اهداکنندگان با رضایت پایگاه‌ها را ترک کنند.مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه سازمان انتقال خون هدفش تکریم اهداکنندگان بوده، هست و خواهد بود، گفت: از بهبود یافتگان کرونا خواهش می‌کنم امسال در روز جهانی اهدای خون ارزش بیشتری قائل باشند. همانطور که می‌دانید برخی از استان‌های ما قرمز است و بیماران نیازمند پلاسما هستند این پادتن که در خون بهبودیافتگان کرونا است می‌تواند به درمان بسیاری از بیماران کمک کند.عشقی خاطرنشان کرد: پایگاه‌های انتقال خون آمادگی دارد پلاسمای بهبودیافتگان کرونا را با دستگاه و بدون خون‌گیری از بهبودیافتگان کرونا دریافت کنند و در اختیار هموطنان بیمار قرار دهد خواهش می‌کنیم افرادی که نذر خون کرده‌اند انشالله برای اهدای پلاسما به پایگاه‌ها تشریف بیاورند.
 

برچسب‌ها: