شناسهٔ خبر: 40714365 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گفت‌و گوی ۱۸:۳۰ مطرح شد؛

چالش‌های پیش روی صنعت لوازم خانگی/افزایش قیمت بیش از ۲۵ درصدی لوازم خانگی مجاز نیست

معاون سازمان حمایت گفت: افزایش قیمت مصوب لوازم خانگی ۲۵ درصد است و اگر در بازار بیش از این باشد باید بازگردانده شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  غزنوی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر تصریح کرد: تا چند سال پیش حدود ۶۰ درصد بازار در اختیار برند‌های خارجی بود، اما این شرکت ها در زمان تحریم ایران را ترک کردند. باوجود افزایش چشمگیر تولید داخلی، برای جایگزینی آن ۶۰ درصد، زمان لازم است.

او درباره وضعیت تولیدات داخلی گفت: از لحاظ کیفی مردم حق انتخاب محصولات را دارند و همه نوع تولید داخلی وجود دارد. به طور مثال یخچال از ۲ میلیون تومان تا ۳۰ میلیون در بازار داریم و رقابت با محصولات خارجی نیز وجود دارد. برند‌های ایرانی نیز امروز در عرصه بین الملل مطرح هستند.

غزنوی افزود: به منظور مدیریت منابع کشور از سال ۹۷ واردات لوازم خانگی خارجی ممنوع شد، به واسطه تحریم‌ها بسیاری از برند‌های خارجی از کشور رفتند و این موجب افزایش تولید در کشور شد.

این مقام مسئول در خصوص چالش‌های پیش روی لوازم خانگی در کشور گفت: به دلیل کند شدن روند توزیع ارز نیمایی تولید کنندگان به مشکل خورده اند و تامین مواد اولیه  هم به سختی انجام می گیرد. مشکل دیگر فولاد است که به دلیل دلال بازی‌هایی که در بورس انجام می‌شود این کالا سه برابر قیمت در بازار آزاد فروخته می‌شود.

غزنوی ادامه داد: بعد از عید بیشتر تولیدکنندگان افزایش قیمت ۲۰ تا ۳۰ درصدی داشته اند این درحالی است که تولید کننده همچنان متضرر است و سودی عایدش نمی‌شود بنابراین باید به مشکلات تولیدکننده نیز توجه شود.

او افزود: تولیدکننده هر روز درگیر تولید است و نمی تواند منتظر تصمیم گیری دولت در خصوص قیمت بماند. نباید انتظار داشت در حالی که قیمت ارز  و مواد اولیه افزایش یافته است تولیدکننده به میزان کافی و با قیمت ثابت تولید داشته باشد.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: تولیدکنندگان بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت دادند که با توجه به مصوبه جدید قیمت گذاری  باید آن را به ۲۵ درصد برسانند.

او در پاسخ به شائبه احتکار اجناس از سوی تولیدکنندگان تصریح کرد: تولیدکننده نمی تواند کالا را در انبار نگه دارد چراکه هزینه دارد . اکثر تولیدکنندگان پیش از تولید هزینه را دریافت می کنند و به بازار بدهکارند و ممکن نیست جنس اضافه تولید شده باشد و در انبارها بماند.

مشکل تخصیص ارز لوازم خانگی به زودی برطرف می شود

در ادامه برنامه گردان مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت در ارتباط تلفنی گفت: در ماه‌های اخیر با مشکل تخصیص ارز مواجه بودیم که در حال برطرف کردن آن هستیم.

او افزود: لوازم خانگی به دلیل اهمیت از اولویت‌های وزارت صمت است و با مدیریت لازم وقفه ایجاد شده برطرف خواهد شد.

گردان تصریح کرد: اگر تولیدکنندگان در عرضه محصولات به بازار تعلل کنند برخورد خواهد شد.

افزایش قیمت های بیش از ۲۵ درصد باید بازگردانده شود

وحید منایی معاون سازمان حمایت در ارتباط تلفنی در خصوص وضعیت بازار لوازم خانگی گفت: تمام تولیدات این حوزه به بازار عرضه نمی‌شود و این سبب ایجاد التهاب در بازار شده است.

او افزود: از اوایل سال ۹۹ علاوه بر افزایش نرخ ارز در تخصیص ارز به واحد‌های تولیدی نیز با مشکل مواجه شدیم و واحد‌های تولیدی بدون هماهنگی با سازمان حمایت نسبت به افزایش قیمت لوازم خانگی اقدام کردند و منجر به التهاباتی در بازار شدند.

منایی بیان کرد: این مشکلات سبب شد در برخی موارد واحد‌های تولیدی کاهش تولید داشته باشند و برخی فروشندگان هم کالا را احتکار کنند.

معاون سازمان حمایت گفت: با توجه به تغییرات در قیمت تمام شده لوازم خانگی، مقرر شد گروه یخچال فریزر و اجاق گاز ۲۵ درصد افزایش قیمت مصوب داشته باشند که اگر افزایش قیمت ها در بازار بالای ۲۵ درصد باشد، قیمت‌ها باید برگشت داده شود. همچنین در گروه تلویزیون هم افزایش قیمت مصوب ۲۰ درصد است.

انتهای پیام/

نظر شما