شناسهٔ خبر: 40713784 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بازیگر سینما و تلویزیون:

هنرمندانی چون محمدعلی کشاورز، جایگزین ندارند

تهران- ایرنا- بازیگر مجموعه «پدر سالار»، گفت: هم‌نسل‌های من از استاد کشاورز اخلاق حرفه‌ای، تعهد کاری، مسئولیت‌پذیری و امثال آن را یاد گرفتند و این عزیزان کسانی هستند که در حقیقت جایگزین ندارند.

صاحب‌خبر -

کمند امیرسلیمانی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره شخصیت و بازی‌های محمدعلی کشاورز اظهار داشت: به واقع استاد کشاورز هیچ گاه جایگزین ندارند و انگار ۵ بزرگ سینمای ایران یعنی جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، داوود رشیدی و استاد کشاورز هر بار با رفتن‌شان یکی از ستون‌های جامعۀ هنری فرومی‌ریزد.

وی افزود: مرحوم کشاورز بسیار شوخ، بذله‌گو، سرحال و مهربان بودند و همیشه (چه زمانی که با ایشان تماس تلفنی می گرفتیم و یا زمانی که به دیدنشان می‌رفتیم) با خوشرویی و مهربانی پذیرای ما بودند.

مردی از نسل اخلاق حرفه‌ای و تعهد کاری

بازیگر نقش آذر در سریال خاطره‌انگیز پدرسالار با اشاره به این مجموعه تلویزیونی و ماندگاری آن در ذهن مردم، تاکید کرد: آن سریال همه لحظه‌هایش خاطره است؛ پدرسالار یک کار استثنایی و خاطره انگیز است و صفا و صمیمیتی که در این کار دیده شد، از بزرگترهای این کار منتج می شد؛ بزرگانی چون خانم خیرآبادی و آقای کشاورز.

امیرسلیمانی در واکنش به این موضوع که کشاورز را در کنار بزرگانی چون جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، داوود رشیدی و علی نصیریان پنج مرد بزرگ سینمای ایران می‌دانند، تصریح کرد: در دوره‌ای هرکدام از این دوستان مهره‌هایی بودند و در چند کار پی‌درپی، آقای علی حاتمی این دوستان را در کنار هم قرار دادند و وزن کار به‌قدری بالا رفت که این پنج نفر به‌عنوان چهره‌هایی شاخص در این هنر شناخته شدند.

وی افزود: به طبع ما هنرمندان خیلی خوب دیگری هم داریم ولی شاید در دوره حاضر کم پیش بیاید که مثلاً چهار یا پنج بازیگر درجه‌یک بتوانند در کنار هم قرار بگیرند یا اگر هم کنار هم قرار گیرند در این اندازه دیده نشوند. نکته مهم در مورد این پنج نفر این بود که ا این افراد در عین حال که هرکدام مهره و وزنه‌ای بودند اما انگار مکمل کار هم بودند و دریک شاخه و راسته کار می‌کردند و تفاوتی در جنس کارشان نبود و در کنار هم تبدیل به یک قدرت واحد می‌شدند.

این بازیگر یادآور شد: امیدوارم مرحوم کشاورز پس از دوران طولانی مدتی که در بستر بیماری بودند (و همه ما می دانیم که این موضوع تا چه اندازه برای یک هنرمند سخت است) به آرامش ابدی رسیده باشند.

محمدعلی کشاورز اوایل خرداد جاری به دلیل عارضه کلیوی و بالا رفتن سطح کراتین خون در بیمارستان بستری شد و بلافاصله مراحل درمانی خود را زیر نظر تیم پزشکی آغاز کرد. پس از آن وی به دلیل عفونت ریه در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد. این هنرمند مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون امروز (یکشنبه، ۲۵ خرداد) و در سن نودسالگی بعد از تحمل دوره‌ای بیماری درگذشت.

وی یکی از چند بازیگر مطرح و نسل اول تئاتر ایران و فعال در حوزه های دیگر نمایشی از جمله سینما و تلویزیون در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان متولد شد. این هنرمند که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقش‌ها و ژانرهای گوناگون حضور داشته است.

از آثار ماندگار کشاورز، می‌توان به مجموعه‌های تلویزیونی دایی‌جان ناپلئون، آتش بدون دود، هزاردستان (در نقش شعبان استخوانی)، سربداران (در نقش خواجه قشیری)، افسانه سلطان و شبان (در نقش خوابگزار اعظم)، پدرسالار و گرگ‌ها اشاره کرد.

این هنرمند ایفاگر نقش‌های ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آنها فیلم‌های «خشت و آینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمال‌الملک»، «مردی که موش شد»، «کفش‌های میرزا نوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» بوده است.

نظر شما