شناسهٔ خبر: 40710684 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

العربی الجدید| چگونه «عشق به اسرائیل» به رویکرد مسئولان اماراتی بدل شد؟

یک روزنامه چاپ لندن ضمن انتقاد از مقاله سفیر اماراتی در روزنامه صهیونیستی، به بررسی علل آشکار شدن روابط پنهانی این رژیم با ابوظبی پرداخت و تأکید کرد که «عشق به اسرائیل» به رویکرد مسئولان اماراتی بدل شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، امارات عربی متحده اخیرا دست به اقداماتی زده که نشان می‌دهد مسئولان این کشور تصمیم خود را گرفته‌اند که «آشکارا در آغوش اسرائیل آرام بگیرند».

«حسام کنفانی» روزنامه‌نگار لبنانی که معاون سر دبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «العربی الجدید» است با انتشار یادداشتی در این روزنامه نوشت، این تصمیم امارات پس از آن اتخاذ شد که از مدتها پیش، درباره روابط پنهانی و پشت پرده ابوظبی و تل‌آویو سخنهای فراوانی گفته می‌شد.

به گزارش این روزنامه، «عشق به اسرائیل» به شیوه و رویکردی برای مسئولان اماراتی بدل شده و این مسئله نشان‌دهنده رویکرد کلی امارات در برخورد با مسائل عربی است. مقاله «یوسف العتیبه» سفیر امارات در آمریکا که در روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» منتشر شد نیز گواه این مسئله است.

بنا بر این گزارش، این نخستین گام از سوی یک مسئول اماراتی نبوده، ولی مسئله خطرناک در این مقاله، نگاه امارات به مسئله فلسطین و آرمان این کشور است که نشان می‌دهد دیدگاه این کشور با رژیم صهیونیستی یکسان است.

در این یادداشت آمده است، مقاله العتیبه مهر تأییدی بر همراهی امارات، عربستان سعودی، بحرین و مصر با طرح صلح تحمیلی آمریکا موسوم به «معامله قرن» است و نشان می‌دهد که آنچه پیشتر، درباره این همراهی گفته می‌شده، حقیقت داشته است.

به گزارش این روزنامه، آنچه در مقاله العتیبه درباره نگاه امارات به مسئله فلسطین آمده، دقیقا همان چیزی است که در سند آمریکایی-اسرائیلی معامله قرن آمده است. العتیبه که متصدی یک منصب رسمی در امارات است، درباره «اعتمادسازی» با رژیم صهیونیستی و برقراری روابط کشورهای عربی با این رژیم در مقابل یک «خودگردانی گستره در فلسطین» سخن می‌گوید.

بنا بر این گزارش، اظهارات العتیبه به منزله نابودی عملی ایده تشکیل کشور فلسطین است که در طرحهای بین‌المللی از آن سخن به میان آمده است. کما اینکه چنین اظهاراتی، حمایت کامل از نگاه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نسبت به موجودیت آتی فلسطین است.

کنفانی در این یادداشت تأکید دارد، العتیبه زمانی که از طرح اسرائیل برای اشغال کرانه باختری سخن می‌گوید، در موضع یک منصح قرار می‌گیرد، نه شخصی که مخالف این طرح است و به «آسیبهای آتی آن برای اسرائیل» سخن می‌گوید. این موضع، تقریبا موضع بیشتر کسانی است که در اراضی اشغالی فلسطین حضور دارند، ولی ظاهرا «العتیبه نسبت به تصویر اسرائیل در جامعه بین‌الملل نسبت به آنچه آن را حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت نامید، حساسیت بیشتری از خود نشان داد».

وی در ادامه می‌نویسد، مسئله قابل توجه این بود که در روزِ انتشار مقاله العتیبه، اعلام شد که «انور قرقاش» وزیر  مشاور در امور خارجه امارات، به صورت ویدئو کنفرانس در نشستی شرکت می‌کند که کمیته یهودیان آمریکا آن را برگزار خواهد کرد؛ کمیته‌ای که حامی صهیونیسم جهانی است و این اقدام قرقاش، یک گام هدفمند از سوی امارات بود تا علنا، حمایت خود را از رژیم صهیونیستی نشان دهد.

در پایان این گزارش آمده است، سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود، درباره علت علنی شدن مواضع واقعی امارات در این برهه زمانی است، ولی می‌توان علت این مسئله را در چارچوب شکستهای متعدد ائتلاف امارات در یمن و لیبی یا حتی محاصره قطر پیدا کرد و به این نتیجه رسید که محاسبات ابوظبی درباره تکیه کردن بر روسیه و آمریکا، اشتباه از آب درآمد. به همین دلیل، امارات، فقط رژیم صهیونیستی را «همپیمانی» برای خود دیده است که با گرایشهایش هماهنگ است.

انتهای پیام/م