صاحبخبر - به جز جنگ در یمن، این کشور با سرقت آثار باستانی روبروست که در بازارهای هنری خارجی به ویژه آمریکا به فروش میرسند.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، این اقدام به دستور سریع وزارت خزانهداری آمریکا نیاز دارد تا با اعمال محدودیتهایی، بازار هنر آمریکا را به روی آثار هنری و قدیمی یمن ببندد. به عبارتی، این وزارتخانه باید از اختیاراتش برای صدور دستور اجرایی سریع برای اضافه کردن آثار آنتیک یمن در فهرست ممنوعهها، از وارد شدن آنها به آمریکا جلوگیری کند. چنین اقدامی باید مورد حمایت کنگره باشد.
چهار مورد از مکانهای تاریخی این کشور جنگ زده در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار دارند و موزههای ملی این کشور سرشار از صنایع دستی ارزشمند است.
یمن به سازمان ملل هشدار داده و به این نهاد بینالمللی فهرستی از این تجارت غیرقانونی را ارائه کرده که نشان میدهد القاعده در شبه جزیره عرب و شبهنظامیان دیگر با فروش آثار باستانی و هنری یمن خودشان را مسلح میکنند. سه موزه اصلی شامل موزه ملی تعز، موزه ملی عدن و موزه ملی زنگبار خالی از هرگونه آثار باستانی و هنری شدهاند.
دلایل خوبی وجود دارد که نشان میدهد آمریکا محل نهایی برای این آثار هنری به غارت رفته است، چون بزرگترین بازار هنری جهان در این کشور است. براساس گزارش "ائتلاف آثار آنتیک" در طول یک دهه گذشته مشخص شده که آمریکا بیش از هشت میلیون دلار آثار هنری و باستانی از یمن وارد کرده است.
با وجود آنکه واشنگتن درباره تهدید مالی تروریستی از بابت قاچاق آثار هنری آگاهی دارد، اما بازارهای هنری آمریکا هنوز از به دست آوردن این آثار هنری ناشی از جنگ یمن استقبال میکند.∎