شناسهٔ خبر: 40676960 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

پلاسما تراپی دوای درد مبتلایان به کرونا/۲۳ بیمار تحت درمان قرار گرفتند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا بیان اینکه استفاده از روش پلاسما تراپی برای بیماران مبتلا به کرونا کاربرد دارد، گفت: تا کنون ۳۲ بیمار با استفاده از این روش تحت درمان قرار گرفتند.

صاحب‌خبر -
به گزارش قدس آنلاین، محسن صدیق شمسی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا بیان اینکه استفاده از روش پلاسما تراپی برای بیماران مبتلا به کرونا کاربرد دارد اظهار کرد: تا کنون ۳۲ بیمار با استفاده از این روش تحت درمان قرار گرفتند.
او افزود: در پلاسما تراپی دو موضوع مهم وجود دارد ابتدا اینکه هر دو نفر یعنی اهدا کننده و گیرنده مبتلای قطعی به کروناباشند و دیگر این مسئله که سطح آنتی بادی خون اهداکننده به حد مطلوب رسیده باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پلاسما یک فرآورده خونی است که پس از جداسازی گلبول‌های قرمز و سفید و پلاکت از خون به دست می‌آید، ادامه داد: در مایع باقیمانده، آنتی بادی‌ها و فاکتورهای انعقادی و پروتئین‌های مهم بدن وجود دارد و از جمله آن‌ها آنتی بادی‌ها علیه ویروس کروناست که سیستم ایمنی فرد بهبودیافته تولید می‌کند.
صدیق با بیان اینکه صرفا یافته‌های سی تی اسکن و علایم بالینی دلیل بر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ نیست، از همین رو پی سی آر فرد اهدا کننده و گیرنده باید مثبت باشد، بیان کرد: نمی‌توان به سی تی اسکن و علایم بالینی تنها اکتفا کرد، زیرا احتمال دارد فرد مبتلا به آنفولانزای اچ وان ان وان یا سایر عفونت‌های ویروسی مشابه شده باشد.

او تصریح کرد: بعد از تایید بیماری کرونا در هر دو فرد اهداکننده و دریافت کننده می‌توان پلاسما را به گیرنده اهدا کرد؛ همانطور که در گذشته نیز در خصوص بیماری سارس و مرس از این روش درمانی استفاده شده و نتایج اولیه خوبی به دست آمده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگر بیمار در مراحل وخیم بیماری باشد و به دستگاه ونتیلاتور وصل شده باشد پلاسما تراپی تاثیر کمتری خواهد داشت، تاکید کرد: در شرایطی که مشاهده می‌شود بیمار به سمت بدتر شدن شرایط عمومی می‌رود استفاده زود هنگام از پلاسما تاثیر بیشتری خواهد داشت.
صدیق اظهار کرد: در خصوص پلاسما تراپی در نتایج اولیه از بین ۱۶ بیمار تقریبا بیش از ۶۰ درصد بهبودی کامل یافته و ترخیص شدند از همین رو دانشگاه پلاسما تراپی را تمدید نمود و مجموعا ۳۲ نفر تحت پلاسما درمانی قرار گرفتند که بیش از ۷۰ درصد آن‌ها موارد بهبودی کامل یافته و ازای سی یو خارج شدند. با این حال برای قضاوت در مورد تاثیر این روش درمانی مقایسه آن با گروه کنترل لازم است.
او افزود: هزینه‌های درمانی بیماری کرونا بالا است از همین رو روش پلاسما درمانی حائز اهمیت خواهد بود؛ علاوه براین باتوجه به اینکه در شهریور ماه و فصل پاییز احتمالا شاهد عود دوباره این بیماری هستیم، سازمان انتقال خون فراخوانی مبنی بر دریافت پلاسمای خون از بهبود یافتگان این بیماری اعلام کرده است تا با جمع آوری پلاسماها و فریز و ذخیره سازی آن در دوران عود بیماری از این فرآورده‌ها استفاده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برای دریافت پلاسمای بهبود یافتگان باید حداقل دو هفته از بهبودی کامل فرد بگذرد و سطح آنتی بادی‌ها در بدن به سطح مطلوب رسیده باشد.
صدیق بیان کرد: مردم در شرایط کرونایی فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، زیرا در چند روز قبل وضعیت خراسان حساس شده است، علاوه بر شستن دست‌ها، استفاده از ماسک در این شرایط ضرورت دارد. همچنین از کسانی که پس از ابتلا بهبودی کامل خود را بدست آورده اند دعوت می‌شود تا با اهدای پلاسمای خود در شعب سازمان انتقال خون در نجات جان بیماران سهیم شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای خبر/