برای تهیه لبو پلو در خانه رعایت نکات دقیق و ساده زیر کافی است.
سلام عزیزان با یک پلوی خوشمزه مناسب این فصل خدمتتون هستم، شاید تا حالا درست نکرده باشین، دستورش خیلی راحته.
مواد لازم:
برنج ۳ پیمانه
چغندر دو عدد متوسط
پیاز یک عدد متوسط
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل، زعفران آب کرده به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را بشورید و بذارین با دو قاشق نمک و ۲ لیوان آب ولرم چند ساعتی خیس بخوره، خیس کردن برنج موجب میشه که وقتی اونو آبکش میکنید هم بهتر قد بکشه هم اینکه له نشه، در واقع نمک به استحکام برنج کمک میکنه. اگر هم وقت نداشتین که خیس نکنید!
پیاز را مکعبی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدین تا طلایی و سبک بشه، بهش زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت بدین، من تو ادویهها زردچوبه را خیلی دوست دارم و به سایر ادویهها حساسیت دارم.
گوشت چرخ کرده را هم به پیازها اضافه کنید و تفت بدین، با پشت قاشق تکههای گوشت را قشنگ له کنید و تفت بدین. تقریبا ۵ دقیقه برای این کار کافیه.
بعضیها به گوشت چرخ کرده آب اضافه نمیکنند و میگن گوشت چرخ کرده وقتی تفت بخوره پخته میشه، اما من حتما تو این مرحله بهش یک لیوان آب اضافه میکنم، نمک هم تو این مرحله اضافه میکنم و میذارم گوشت با حرارت ملایم بپزه و آبش کشیده بشه.
تو این فاصله که گوشت داره میپزه، چغندر را پوست بکنید و بشورید و با رنده درشت رنده کنید.
من دستکش دستم کردم، که ناخنام قرمز منگولی نشن! نذارین چغندر بپزه بعد رنده اش کنید، اینجوری وقتی لا به لای برنج میریزید رنگ پلو خیلی کم رنگ میشه.
برنج خیس شده را آب کش کنید و حالا همه مواد شما آماده است.
کف قابلمه را کمی روغن بریزید، هر ته دیگی که دوست دارین کف قابلمه بذارین و به ترتیب یک لایه برنج، کمی زعفران آب کرده، مواد گوشت چرخ کرده و چغندر رنده شده بریزید.
با دم قاشق موادتون را هم بزنید تا همه پلو رنگی بشه.
برنج را وسط قابلمه جمع کنید، چهار پنج تا سوراخ هم با دم قاشق روش بزنید و دور تا دور قابلمه و روی برنج نصف لیوان آب بریزید، دیگه روغن اضافه نکنید، هم گوشت به اندازه کافی چربی و کلسترول داره و هم اینکه اون روغنی که اول برای تفت دادن گوشت و پیاز استفاده کردین کافیه.
بذارین برنج با حرارت متوسط به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه دم بکشه.
این پلو به نظر من خیلی رنگ و بوی پائیز میده، فکر کنم به زودی خورش لبو هم درست کنم!
یک بار تو شهروند داشتم چغندر میخریدم، اون موقع فکر میکردم که چغندر یک چیزی است و لبو یک چیز دیگه! بعد یک آقای مسن خیلی خوش صحبت بهم گفت که دختر جان مگه نشنیدی چغندر پخته را لبو میخوانند!
منبع: آشپزخانه ها
برای تهیه لبو پلو در خانه رعایت نکات دقیق و ساده زیر کافی است.
سلام عزیزان با یک پلوی خوشمزه مناسب این فصل خدمتتون هستم، شاید تا حالا درست نکرده باشین، دستورش خیلی راحته.
مواد لازم:
برنج ۳ پیمانه
چغندر دو عدد متوسط
پیاز یک عدد متوسط
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل، زعفران آب کرده به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را بشورید و بذارین با دو قاشق نمک و ۲ لیوان آب ولرم چند ساعتی خیس بخوره، خیس کردن برنج موجب میشه که وقتی اونو آبکش میکنید هم بهتر قد بکشه هم اینکه له نشه، در واقع نمک به استحکام برنج کمک میکنه. اگر هم وقت نداشتین که خیس نکنید!
پیاز را مکعبی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدین تا طلایی و سبک بشه، بهش زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت بدین، من تو ادویهها زردچوبه را خیلی دوست دارم و به سایر ادویهها حساسیت دارم.
گوشت چرخ کرده را هم به پیازها اضافه کنید و تفت بدین، با پشت قاشق تکههای گوشت را قشنگ له کنید و تفت بدین. تقریبا ۵ دقیقه برای این کار کافیه.
بعضیها به گوشت چرخ کرده آب اضافه نمیکنند و میگن گوشت چرخ کرده وقتی تفت بخوره پخته میشه، اما من حتما تو این مرحله بهش یک لیوان آب اضافه میکنم، نمک هم تو این مرحله اضافه میکنم و میذارم گوشت با حرارت ملایم بپزه و آبش کشیده بشه.
تو این فاصله که گوشت داره میپزه، چغندر را پوست بکنید و بشورید و با رنده درشت رنده کنید.
من دستکش دستم کردم، که ناخنام قرمز منگولی نشن! نذارین چغندر بپزه بعد رنده اش کنید، اینجوری وقتی لا به لای برنج میریزید رنگ پلو خیلی کم رنگ میشه.
برنج خیس شده را آب کش کنید و حالا همه مواد شما آماده است.
کف قابلمه را کمی روغن بریزید، هر ته دیگی که دوست دارین کف قابلمه بذارین و به ترتیب یک لایه برنج، کمی زعفران آب کرده، مواد گوشت چرخ کرده و چغندر رنده شده بریزید.
با دم قاشق موادتون را هم بزنید تا همه پلو رنگی بشه.
برنج را وسط قابلمه جمع کنید، چهار پنج تا سوراخ هم با دم قاشق روش بزنید و دور تا دور قابلمه و روی برنج نصف لیوان آب بریزید، دیگه روغن اضافه نکنید، هم گوشت به اندازه کافی چربی و کلسترول داره و هم اینکه اون روغنی که اول برای تفت دادن گوشت و پیاز استفاده کردین کافیه.
بذارین برنج با حرارت متوسط به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه دم بکشه.
این پلو به نظر من خیلی رنگ و بوی پائیز میده، فکر کنم به زودی خورش لبو هم درست کنم!
یک بار تو شهروند داشتم چغندر میخریدم، اون موقع فکر میکردم که چغندر یک چیزی است و لبو یک چیز دیگه! بعد یک آقای مسن خیلی خوش صحبت بهم گفت که دختر جان مگه نشنیدی چغندر پخته را لبو میخوانند!
منبع: آشپزخانه ها
∎