شناسهٔ خبر: 40607806 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

ناگفته‌های جهانپور از دوران سخنگویی

میزان

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت نکات قابل توجهی را در مورد رسیدن کرونا به ایران، تاکنون مطرح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، ساعتی پیش بود که «سعید نمکی»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی این وزارت‌خانه را با حفظ سمت، به عنوان «سخنگوی وزارت بهداشت» منصوب کرد.

هرچند تاکنون کیانوش جهانپور در رسانه‌ها به عنوان سخنگو معرفی می‌شد، اما در پیام انتصاب «سادات لاری» تاکید شده که «تاکنون هیچکس به عنوان سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب نشده و کیانوش جهانپور به عنوان رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی در طول مدیریت بیماری کرونا از طرف روابط عمومی خبررسانی بیماری کرونا را به عهده داشته است.»

بیشتر بخوانید:

سخنگوی وزارت بهداشت تغییر کرد

حدود ۱۱۰ روز از رسیدن به کرونا به ایران می‌گذرد؛ سی بهمن ماه سال گذشته بود که کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت خبر «مثبت شدن نتایج آزمایش اولیه دو مورد از موارد مشکوک ابتلا به کروناویروس» را تایید کرد.

به سراغ کیانوش جهانپور رفت تا اولین مصاحبه او را در جایگاهی متفاوت با جایگاه پیشین انجام دهد؛ در این گپ‌وگفت، او از روزهای تلخ سخن گفت و از اینکه تاکنون تست کرونا نداده است؛ رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت علاوه بر این نکات قابل تاملی را نیز گفت که می توانید در ادامه مشروح آن را بخوانید.

تلخ ترین لحظات آقای سخنگو

جهانپور تلخ و سخت‌ترین اتفاق ۱۱۰ روز گذشته خود را اطلاع رسانی در خصوص آمار درگذشتگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا عنوان و در عین حال تصریح می‌کند: این اقدام در جهت بالا بردن هوشیاری مردم ضروری است.

تصور نمی‌شد دوران کرونا به این اندازه طولانی شود

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفت‌وگو می‌کرد با بیان اینکه در روزهای اولیه شیوع این بیماری در کشور شاید تصور نمی‌شد که دوران آن به این اندازه طولانی شود، می‌افزاید: یکی از اهداف ما این بود که به جای خیز شدید این بیماری در مدت کوتاه، نمودار ابتلا به این بیماری پهن‌تر شود و تعداد افراد کمتری در واحد زمان به این بیماری مبتلا شوند تا سیستم درمانی و نظام سلامت بتواند پاسخگوی نیازهای آن‌ها باشد.

آیا بازگشایی فعالیت ها اشتباه بود؟

جهانپور، با بیان اینکه مراودات کشورها با یکدیگر حتی در دوران کرونا ناگزیر ناپذیر است، عنوان می‌کند: روند بازگشایی فعالیت‌ها نیز، در جهت روند چرخه اقتصادی لازم است.

کرونا همچنان می‌ماند!

وی در خصوص پایان دوران کرونا نیز، بیان می‌کند: پیش بینی می‌شود که تا زمان کشف واکسن و داروی قطعی برای درمان این بیماری شیوع کرونا ادامه داشته باشد.

نیوزلند موفق ترین کشور در جنگ با کرونا

کدام کشور در زمینه مقابله با کرونا موفق تر عمل کرده است؟ این سوال را خبرنگار ما از رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت پرسید و او اینگونه پاسخ داد: در مورد این موضوع که کدام کشور در مقابله با کرونا موفق‌تر عمل کرده است نمی‌توان به راحتی قضاوت کرد، اما با توجه به اینکه کشور نیوزلند اعلام کرد که آخرین مورد فعال کرونا، درمان شده و هم‌اکنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در آن کشور وجود ندارد، موفق بوده است، اگرچه بخش زیادی از این موفقیت از موقعیت جغرافیایی و اقلیمی این کشور که در قاره‌ای به دور از بقیه کشورها قرار دارد، ناشی می‌شود.

آمریکا در قعر جدول مقابله با کرونا

جهانپور علاوه بر این، از آمریکا به عنوان ضعیف ترین و آشفته ترین کشور در مقابله با کرونا یاد می کند و می افزاید: با توجه به زیر ساخت‌ها و انتظاری که از بزرگ‌ترین تولید کننده علم و فناوری و بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا می‌رفت، آمریکا یکی از ضعیف‌ترین و آشفته‌ترین کشور در مواجهه با بیماری کرونا بود.

آقای سخنگو تاکنون چندبار تست کرونا داده است؟

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با وجود اینکه با افراد مختلف در ارتباط بوده و علاوه بر این از مراکز درمانی بازدید کرده در این چندماه، چندبار تست کرونا داده است؟ جهانپور در پاسخ به این سوال می‌گوید که تا این لحظه تست کرونا نداده است، چراکه جزء مواردی که ضرورت داشته تا تست بدهند نبوده و اگر در دوره‌ای علائمی هم داشته، پایدار نبوده است.

تصمیم جهانپور در مورد رفع خستگی ۱۱۰ روز اطلاع رسانی در مورد کرونا

او، برای رفع خستگی، ۱۱۰ روز اطلاع رسانی در مورد کرونا چه برنامه ای دارد؟ جهانپور در پاسخ به این سوال نیز می‌گوید: در صورت فراهم شدن شرایط، زیارت عتبات عالیات بهترین اقدامی است که می‌تواند، خستگی این ۱۱۰ روز را رفع کند.

مسئولینی که مراجعه می کردند و وزارت بهداشت دست رد به سینه آنها می زد

شاید برای خیلی از مردم سوال باشد که مسئولین آیا مانند مردم در صورت داشتن علائم به بیمارستان ها می روند یا اینکه قبل از رفتن به این مراکز با تماس با مسئولین وزارت بهداشت هماهنگی های لازم را انجام می دادند، جهانپور در این خصوص می گوید: در این مدت پیش می‌آمد که مسئولی درخواست انجام تست و یا هماهنگی برای حضور در بیمارستانی را داشته باشد اما سعی ما بر این بود که حتی المقدور مسئولیت یا مقام افراد در این شرایط لحاظ نشود.

او در ادامه این نکته را هم عنوان می‌کند که اگر مسئولی واقعا شرایط خاص داشت، مورد او پیگیری می‌شد اما در غیر اینصورت مسئولیت افراد موجب نمی‌شد تا درخواست آنها پیگیری شود.

چین رکورددار کمک به ایران

جهانپور در پایان در خصوص کمک های بین المللی در دوران کرونا به ایران می گوید: کمک‌هایی از ناحیه‌های مختلف نظیر نهادهای مردمی، سازمان‌های بین المللی و کشورهای مختلف در این دوران انجام شد، که در میان سازمان‌ها، سازمان بهداشت جهانی و در بین کشورها از لحاظ حجم و میزان کمک، چین بیشترین مساعدت را به ایران داشت.

نظر شما