شناسهٔ خبر: 40607252 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

وضعیت دانشگاه‌های جهان در دوران کرونا/ لزوم پرداخت کامل شهریه

بحران ویروس کرونا منجر به بروز تحول کامل در سیستم آموزش عالی شده که نه تنها برگزاری کلاس‌های‌ آموزشی بلکه نحوه برگزاری امتحانات را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، شهین مردانی:‌ شیوع ویروس کرونا روند تمام فعالیت‌ها در جهان را دگرگون کرد و اگر در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن آنها را به تعطیلی نکِشاند، در یک فرایند جدید قرار می‌دهد.

 دانشگاه جانز هاپکینز به تازگی شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در سراسر جهان را ۷ میلیون و ۱۳ هزار نفر اعلام کرده و یادآور شده آمریکا با ۱.۹ میلیون، برزیل با بیش از ۶۰۰ هزار و روسیه با حدود ۴۶۰ هزار مبتلا، بیشترین تاثیر را از این بیماری همه‌گیر گرفته‌اند.

طبق آمارهای ارائه شده از سوی این مرکز علمی، از آغاز شیوع این بیماری در دسامبر ۲۰۱۹، تاکنون ۴۰۲ هزار و ۱۲۰ نفر در سراسر جهان، جان خود را از دست داده‌اند که از این میان، سهم آمریکا ۱۱۰ هزار و ۵۰۳ نفر است.

دولت‌ها برای کنترل شیوع ویروس منحوس کرونا دستورالعمل‌های مختلفی صادر و طی آن افراد را ملزم به استفاده از ماسک صورت و حفظ فاصله گذاری اجتماعی کرده‌اند. در مکان‌هایی مانند دانشگاه رعایت فاصله ایمن برای در امان ماندن از کرونا دشوار است،بر همین اساس بسیاری از دانشگاه‌ها تصمیم گرفتند فعالیت آموزشی خود را از حضوری به غیر حضوری تغییر دهند.

دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی زیادی در سراسر جهان به دلیل شیوع بیماری کووید 19 دچار تعطیلی شدند؛ برخی از دانشگاه‌ها فعالیت خود را از حضوری به غیر حضوری تغییر دادند و تصمیم گرفتند کلاس‌های آموزشی را به صورت آنلاین برگزار کنند. 

برخی از دانشگاه‌ها نیز تصمیم دارند ترم پاییز و نیمه اول سال آموزشی ۲۰۲۱ را به همین روند پیش ببرند تا ضمن ادامه فعالیت‌های آموزشی، از بابت سلامت دانشجویان نیز آسوده خیال باشند. 

در این گزارش به روند آموزشی دانشگاه‌های مختلف در دوران شیوع ویروس کرونا می‌پردازیم: 

* دانشگاه منچستر؛ یکی از دانشگاه‌های انگلیس در شهر منچستر

وبسایت تایمز هایر اجوکیشن نوشت: دانشگاه منچستر با توجه به پاندمی ویروس کرونا تصمیم دارد، برخی از کلاس‌های آموزشی و تمام سخنرانی‌های ترم پاییز را به صورت آنلاین برگزار کند.

این دانشگاه تأیید کرده است که با شروع سال تحصیلی بعدی، تمام سخنرانی‌ها حداقل به مدت یک ترم بصورت آنلاین برگزار می‌شوند.

همچنین قرار است، ترم آموزشی دانشگاه منچستر اواخر ماه سپتامبر (اوایل آبان) برگزار شود که این خود تأخیر قابل توجهی در تاریخ آغاز ترم تحصیلی جدید است.

* دانشگاه هاروارد؛ دانشگاهی خصوصی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا

با شیوع ویروس کرونا دانشگاه هاروارد در اطلاعیه‌ای در وبسایت خود اعلام کرد که تمامی کلاس‌های دانشگاهی و مدارس خود را تا اطلاع ثانوی به‌صورت مجازی برگزار خواهد کرد. این دانشگاه در اطلاعیه خود از دانشجویان خواست تا در طول ترم بهار و بعد از آن نیز به محیط دانشگاه مراجعه نکنند.

دانشگاه هاروارد همچنین اعلام کرد دانشجویان مهمان که نمی‌توانند محیط دانشگاه را ترک کنند در خوابگاه‌های خود از آموزش مجازی استفاده کنند.

دانشگاه هاروارد همچنین اعلام کرد که ۶ دانشکده این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد، کلاس‌های خود برای ترم پاییز پیش‌رو را کاملا به صورت آنلاین برگزار می‌کنند.

*دانشگاه ملبورن، استرالیا

این دانشگاه نیز به دانشجویان و کارکنان خود اعلام کرده است که به محیط دانشگاه مراجعه نکرده و کار‌های خود را از خانه پیگیری کنند. کلاس‌های این دانشگاه به الگو‌های مجازی تغییر کرده کرده و از ۳۰ مارس تا پایان ترم اول (ژوئن) تمام کلاس‌ها آنلاین برگزار خواهند شد. همچنین دانشگاه ملبورن اعلام کرد که ترم دوم (ژوئیه - اکتبر) خود را با یک هفته تاخیر آغاز می‌کند.

* دانشگاه لندن،  دانشگاه فدرال در شهر لندن انگلیس

این دانشگاه در وبسایت خود نوشته است: دانشگاه به تدریس و ارزیابی آنلاین رفته تا دانشجویان بتوانند از راه دور مطالعات خود را ادامه دهند؛ علاوه بر این دسترسی عمومی به ساختمان‌های دانشگاه محدود شده است.

این دانشگاه به منظور کنترل ویروس کرونا و حفظ سلامت دانشجویان تصمیم دارد، مراسم فارغ التحصیلی بهار و تابستان سال ۲۰۲۰ را با تعویق برگزار کند. علاوه براین دانشگاه لندن در اطلاعیه خود از دانشجویان خواسته آخرین توصیه‌های دولت را دنبال کنند.

قرار است برنامه‌ها و اقدامات این دانشگاه طبق دستورالعمل‌های دولتی و بهداشت عمومی انگلیس به روز شود. برنامه امتحانات این دانشگاه نیز به طور موقت لغو شده تا برای چگونگی برگزاری آن تصمیم گرفته شود.

*دانشگاه کیوتو، یکی از دانشگاه‌های اصلی و دولتی کشور ژاپن 

رئیس این دانشگاه در پیامی به دانشجویان خود اعلام کرد تمام کلاس‌های دانشگاه در ماه آپریل معلق می‌شوند تا خطر ابتلای دانشجویان به بیماری کرونا را کاهش دهد. جوچی یاماگی در پیام خود گفت که کلاس‌های دانشجویان کاملاً به‌صورت آنلاین دنبال خواهند شد تا اختلالی در روند آموزشی آن‌ها ایجاد نشود.

* دانشگاه تون حسین اون، دانشگاه دولتی مالزی 

براساس اطلاعیه‌ای که توسط دانشگاه تون حسین اون منتشر شده، تمام کلاس‌های این دانشگاه به دلیل شیوع ویروس کرونا از حضوری به صورت غیر حضوری تغییر کرده و دانشجویان از طریق آموزش آنلاین برگزار می‌شود.

دانشگاه‌های مالزی براساس مصوبه دولت تصمیم دارد، کلاس‌ها را به صورت دیجیتال پیش ببرد و ممکن است ترم پاییز دانشگاه‌های این کشور نیز به همین صورت برگزار شود.

مهم‌ترین چالش دانشگاه‌های این کشور در طول برگزاری کلاس‌های آنلاین، پوشش اینترنتی مناطق روستایی است که دانشجویان را با مشکل اساسی مواجه کرده است و همین موضوع منجر به کیفیت پایین‌تر آموزش برای آنها شده است.

*مؤسسه فناوری فدرال زوریخ ، یکی از معتبرترین دانشگاه های اروپا و جهان در شهر زوریخ سوئیس

براساس آنچه که دروبسایت این دانشگاه منتشر شده، دانشگاه  زوریخ فعالیت‌های آموزشی خود را که شامل کلاس‌ها، تمرین‌ها، اردو‌ها و فعالیت‌های آزمایشگاهی  می‌شود را تا آخر ترم بهار ۲۰۲۰ (ژوئن) معلق کرده است. دانشجویان این مؤسسه فناوری دروس خود را به صورت آموزش آنلاین فرا می‌گیرند تا به کنترل ویروس کرونا و سلامت دانشجویان کمک شود.

* لزوم پرداخت شهریه

براساس آنچه که وبسایت استیودنت‌تایمر منتشر کرده، دولت انگلیس در دوران شیوع ویروس کرونا و  برگزاری کلاس‌های دانشگاه به صورت آنلاین، تأکید کرده است که شهریه دانشگاه‌ها باید به صورت کامل پرداخت شود.

میشل دونلان، مسئول بخش آموزش عالی این کشور نیز در اظهاراتی گفته است: طی چند ماه گذشته دوره‌هایی را به صورت آنلاین و تقریباً با کیفیت و درجه شگفت انگیز برگزار کرده‌ایم و کارکنان بخش‌های ‌آموزشی نیز تلاش خود را برای ارائه آموزش با کیفیت بالا کرده‌اند. 

از طرفی دیگر وبسایت تاپ یونیورسیتیز (topuniversities) نیز با انتشار به یک خبر نوشت: برخی از دانشگاه‌های جهان تصمیم به تغییراتی در نرخ شهریه گرفته‌اند که در لیست آنها نام چند دانشگاه انگلیس نیز دیده می‌شود.

بحران ویروس کرونا منجر به بروز تحول کامل در سیستم آموزش عالی شده که نه تنها برگزاری کلاس‌های‌ آموزشی بلکه نحوه برگزاری امتحانات را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

در همین راستا فراخوان‌هایی از سوی دانشجویان مبنی بر کاهش نرخ شهریه و حتی لغو آن اعلام شده که باعث بحث‌های قابل توجه میان دانشجویان و دانشکده‌ها شده است.

 

 

در جدول زیر به اسامی دانشگاه‌هایی که تصمیم بر کاهش نرخ شهریه دارند، اشاره شده است:‌

رتبه دانشگاه بر اساس رتبه بندی جهانی Q.S در 2020 مؤسسه موقعیت
6 فناوری فدر ال زوریخ سوئیس
50 دانشگاه صنعتی دلفت هلند
114 دانشگاه خزونینگن هلند
146 نیوکاسل انگلیس
170 راچستر ایالات متحده
183 آراسموس روتردام هلند
189

دانشگاه ای اند ام تگزاس

ایالات متحده
223 دانشگاه آنتورب بلژیک
=314 شرق آنگلیا انگلیس
=314 هرویت ‌وات انگلیس
326 هاوایی در مانوا ایالات متحده
327

 مؤسسه پلی‌تکنیک ویرجینیا

ایالات متحده
328 بیرکبک ، دانشگاه لندن انگلیس
=340

دانشگاه ایالتی نیویورک در بافلو

آمریکا
=359 استونی بروک آمریکا
=398 ویک‌فارست ایالات متحده
=424 فلیندرز استرالیا
=454 کالیفرنیا، ریورساید ایالات متحده
460 دانشگاه مریلند در بالتریمور ایالات متحده
=468 برندایس ایالات متحده
477 دانشگاه مدیریت سنگاپور سنگاپور
501-510 دانشگاه تگزاس در دالاس ایالات متحده
511-520 دانشگاه ایالتی ایووا ایالات متحده
561-570 درکسل ایالات متحده
581-590 دانشگاه پاویا ایتالیا
591-600 Blanquerna - Universitat Ramon Llull اسپانیا
601-650 اورگن ایالات متحده
601-650 بردفورد انگلیس
651-700 دنور ایالات متحده
651-700 هوستون ایالات متحده
651-700

دانشگاه ایالتی لوئیزیانا

ایالات متحده
651-700

 

ایندیاناپلیس

651-700 فناوری استیونز ایالات متحده
651-700 پلیموث انگلیس
651-700 سامارا روسیه
651-700 چارلز داروین استرالیا
701-750 وایومینگ ایالات متحده
701-750 ایالتی جورجیا ایالات متحده
751-800 لویولا شیکاگو ایالات متحده
801-1000

 

نیوهمپشر

801-1000 سالفورد انگلیس
801-1000 آدم‌میکیوویچ لهستان
801-1000 نیوانگلند استرالیا

با توجه به این موضوع که همه گیری ویروس کرونا در فصل پاییز و زمستان اوج خواهد گرفت، ممکن است شمار قابل توجهی از دانشگاه‌ها آموزش آنلاین در ترم آینده را تمدید کنند تا علاوه بر ارائه آموزش، از جان دانشجویان در برابر ویروس کرونا حفاظت کنند. 

مؤسسات آموزش عالی دنیا در واکنش به این وضعیت اضطراری جهانی مجبور شده‌اند پردیس‌های دانشگاه‌ها را در پی وقوع کروناویروس تعطیل کنند و به یادگیری آنلاین و ابزارهای دیجیتال روی بیاورند.

انتهای پیام/

نظر شما