شناسهٔ خبر: 40594302 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و ترامپ درباره بحران لیبی

تهران- ایرنا- «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه و «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا دوشنبه شب درباره روابط دو جانبه و تحولات منطقه از جمله بحران لیبی تلفنی گفت‌ وگو کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، در گفت ‌وگوی تلفنی اردوغان و ترامپ دو طرف تصمیم گرفتند به همکاری‌های خود برای تحقق صلح و ثبات در لیبی ادامه دهند.

بر اساس این گزارش، رییس جمهوری ترکیه درباره همکاری میان کسانی که به ادعای او در خشونت‌های آمریکا در جریان تظاهرات اخیر این کشور دست دارند و گروه‌های کُرد، مانند حزب اتحاد دموکراتیک (پ. ی. د) و یگان‌های مدافع خلق (ی. پ. گ) که در شمال سوریه فعال هستند، ابراز نگرانی کرد.  

در همین پیوند، «جود دیر» معاون سخنگوی کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: اردوغان و ترامپ در تماس تلفنی درباره مسائل مهم دوجانبه و منطقه‌ای از جمله لیبی، سوریه و شرق دریای مدیترانه گفت‌ وگو کردند.

در همین ارتباط رییس جمهوری ترکیه در مصاحبه‌ای با شبکه TRT ترکیه درباره تحولات لیبی، گفت که پس از تسلط بر شهر سرت که چاه‌های نفت دارد، عملیات در این کشور ساده‌تر خواهد شد.

وی همچنین بر اهمیت آزادسازی شهر سرت در لیبی توسط دولت وفاق ملی به نخست وزیری «فائز السراج» تأکید کرد.

از سوی دیگر احمد المسماری سخنگوی نیروهای خلیفه حفتر موسوم به ارتش ملی لیبی نیز دوشنبه شب در یک کنفرانس خبری در شهر بنغازی، رجب طیب اردوغان را متهم کرد که در جنایت جنگی که در لیبی به وقوع پیوسته، دست دارد.  

وی مدعی شد که ترکیه از عضویت خود در ناتو برای اشغال لیبی و حمایت از آنچه که او شبه‌نظامیان لیبی خوانده،  سوء استفاده می‌کند.

سخنگوی نیروهای حفتر همچنین گفت: شمار آوارگان شهر ترهونه به ۲۰ هزار نفر رسیده است. وی نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی لیبی را متهم کرد که مناطق مسکونی در غرب سرت را هدف قرار دادند.

حفتر از ۴آوریل ۲۰۱۹ با حمایت برخی از کشورهای غربی و عربی حمله گسترده‌ای را برای اشغال طرابلس پایتخت آغاز کرد که تاکنون ناکام مانده است.

حملات میدانی در لیبی در حالی ادامه دارد که در طول هفته گذشته و هفته جاری به دنبال اوج‌گیری درگیری‌ها در لیبی برخی طرف ها از جمله مصر و عربستان حامیان حفتر بار دیگر برای برقراری توافق صلح و آتش بس در لیبی وارد عمل شدند.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، اکنون امارات متحده عربی، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت فایز السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است و آنکارا نیز در هفته‌های گذشته نیروهایی را نیز با خارج کردن از ادلب در سوریه و ارایه آموزش‌های لازم نظامی در خاک ترکیه به لیبی گسیل داشته است.

نظر شما