شناسهٔ خبر: 40558987 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ارائه خدمات عارضه‌یابی به ۸۸ شرکت دانش بنیان 

تهران- ایرنا- مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: این صندوق در سال گذشته به ۸۸ شرکت دانش بنیان خدمات عارضه‌یابی ارائه کرده است. خدمات عارضه‌یابی این صندوق با بهره‌مندی از تیم مشاوران متخصص تا سقف ۷۰ درصد هزینه به شرکت‌های دانش بنیانی که به هر دلیل به ورشکستگی نزدیک بوده‌اند، ارائه می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر مرضیه شاوردی، هدف از ارائه خدمت عارضه‌یابی (رتبه‌بندی رقابت‌پذیری) به شرکت‌های دانش‌بنیان را رفع ضعف‌های مدیریتی عنوان کرد و افزود: بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان، تیم‌های فنی بسیار قوی دارند و حول ایده‌ای فنی و مهندسی شکل گرفته‌اند، این شرکت‌ها عمدتاً در جنبه‌های مدیریتی ضعف‌هایی دارند که رفع آن‌ها از توان تیم‌های داخلی شرکت خارج است.

وی افزود: در راستای کمک به شرکت‌های دانش ‌بنیان برای شناسایی نقاط قوت، ضعف و چالش‌های مدیریتی خود و دریافت مشاوره‌های اثربخش و آشنایی با راهکارهای مناسب برای رفع این چالش‌ها، صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از ظرفیت و توان کارگزاران خصوصی، اقدام به ارائه خدمات عارضه‌یابی کرده است.

شاوردی، عملکرد تیم مشاوران برای عارضه‌یابی در شرکت‌های دانش‌بنیان را توضیح داد و گفت: کارگزاران صندوق در این حوزه، بر اساس مدل‌های عارضه‌یابی بومی، فرایندهای مختلف سازمان از جمله مدیریت راهبردی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت بازاریابی و فروش، مدیریت توسعه کسب‌وکار، مدیریت توسعه محصول، مدیریت ارتباط با مشتریان، مدیریت منابع مالی و مدیریت ریسک را با استفاده از معیارهایی جامع ارزیابی می‌کنند و نقاط قوت‌ و ضعف‌ شرکت را شناسایی می‌کنند، این ارزیابی بر اساس خوداظهاری و نیز جلسات تعاملی انجام می‌شود و پس از شناسایی چالش‌ها و مسائل شرکت، راهکارهایی برای بهبود و دستیابی به وضع مطلوب به شرکت ارائه می‌شود.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد تعداد متقاضیان دریافت کننده خدمات عارضه‌یابی در سال گذشته گفت: در سال گذشته، ۸۸ شرکت دانش‌بنیان درخواست خود را برای دریافت خدمت عارضه‌یابی در سامانه توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ثبت کردند که از این تعداد فرایند عارضه‌یابی ۴۳ شرکت تاکنون به پایان رسیده است و فرایند ۴۵ شرکت نیز همچنان در جریان است.

وی مسیر ثبت تقاضای دریافت خدمات عارضه‌یابی برای شرکت‌های دانش‌بنیان را سامانه غزال معرفی کرد و گفت: ثبت درخواست برای دریافت خدمت عارضه‌یابی شرکت‌های دانش بنیان نیز مانند سایر خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق سامانه غزال Ghazal.inif.ir (بخش توانمندسازی) انجام می‌شود. همچنین، شرکت‌های دانش‌بنیان برای آشنایی بیشتر با این خدمت، کارگزاران و مدل عارضه‌یابی آنان، فرایند حمایت و نحوه ثبت درخواست در سامانه غزال می‌توانند به پرتال توانمندسازی، بخش عارضه‌یابی به نشانی  http://linkpost.ir/Diagnosis-Guide  مراجعه کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند.

شاوردی در مورد هزینه‌های استفاده از خدمت عارضه‌یابی صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت: با توجه به سیاست صندوق مبنی بر حمایت ۷۰ تا ۹۰ درصدی در حوزه‌های مختلف خدمات توانمندسازی، شرکت‌های دانش‌بنیان متقاضی خدمت عارضه‌یابی نیز باید ۳۰ درصد از هزینه دریافت خدمت را پس از ثبت و تأیید درخواست در سامانه برای عقد قرارداد با کارگزار مرتبط به کارگزار پرداخت کنند، سهم حمایتی صندوق پس از اتمام فرایند عارضه‌یابی و ارائه گزارش از سوی کارگزار، پرداخت می‌شود.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان در مورد همراهی کارگزاران و شرکت‌ها برای رسیدن به نتیجه مطلوب گفت: کارگزاران عارضه‌یابی پس از بررسی و تحلیل چالش‌ها، قوت‌ها و ضعف‌های شرکت، راهکارهای بهبود را متناسب با مسائل شناسایی شده به شرکت ارائه می‌کنند، بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان که از این خدمت استفاده کرده‌اند، توانسته‌اند با کمک مشاوران و با تجدید ساختار سازمانی، بهبود رویکردهای مدیریت منابع انسانی، بهبود ساختار هزینه‌ها، تغییر در ویژگی‌های فناورانه محصول، تغییر در راهبرد ورود به بازار، از زیان‌دهی به سودآوری و رشد بازار برسند و قراردادهای جدیدی با مشتریان موجود و جدید منعقد کنند.

نظر شما