شناسهٔ خبر: 40545249 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

صهیونیست‌ها از واکنش فلسطینیان به الحاق کرانه باختری نگران هستند

سایه وحشت «الحاق» بر سرزمین‌های اشغالی

با نزدیک شدن به زمان الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی، رژیم صهیونیستی توجه خود را به واکنش‌ها به چنین اقدامی معطوف کرده است و همزمان طرف‌های عربی، گروه‌های مقاومت و حتی اروپا بیش از پیش به علنی کردن مخالفت صریح خود با اجرای این بخش از معامله قرن روی آورده‌اند.

صاحب‌خبر -
سرویس بین الملل جوان آنلاین: بنابر طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا موسوم به معامله قرن که چند ماه پیش منتشر شد، رژیم صهیونیستی مجاز است شهرک‌های کرانه باختری و منطقه راهبردی دره اردن را به سرزمین‌های اشغالی ملحق کند و قرار است در ماه جولای طرح الحاق ۳۰ درصدی به اراضی اشغالی اجرایی شود. اتحادیه عرب جمعه شب با صدور بیانیه‌ای به مناسبت پنجاه‌وسومین سالروز شکست اعراب در جنگ ژوئن ۱۹۶۷ اعلام کرد که تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس، هدف اصلی امت اسلامی است و بدون تحقق آن، منطقه از هیچ ثبات و صلحی برخوردار نخواهد شد. اتحادیه عرب در بیانیه مذکور ضمن هشدار به پیامد‌های طرح‌های الحاق رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که این اقدام، نقض قوانین بین‌المللی است و صلح و امنیت بین‌المللی را در معرض خطر قرار می‌دهد. این اتحادیه خواستار اتخاذ اقدامات مؤثر و کارآمد برای اجرای قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی شده است.

عاطف الطراونه، رئیس پارلمان اردن که به عنوان رئیس اتحادیه پارلمان عربی نیز فعالیت دارد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تمامی جهانیان به خوبی ماهیت طرح‌های مشکوک کنونی برای سیطره و اشغال مابقی اراضی فلسطین را می‌دانند. این مقام عرب افزود: «رژیم اشغالگر همواره به زشت‌ترین شکل‌های نژادپرستی، جنایت و تروریسم علیه ملت فلسطین در دنیایی که قوانین بین‌المللی در سایه جانبداری امریکا وجود ندارد، افتخار می‌کند.»

در چنین فضایی، مقامات رژیم صهیونیستی در حال بررسی واکنش‌های احتمالی به این اقدام هستند و پیش‌بینی کرده‌اند که واکنش فلسطینی‌ها به حجم و نوع گام‌هایی که اسرائیل آن‌ها را اجرایی خواهد کرد، بستگی دارد. به عبارتی اگر به اظهارات در این باره یا حتی تحمیل حاکمیت نقطه‌ای اکتفا شود، پیامد آن قابل کنترل است، اما اگر مساحت اشغال بیشتر شود احتمال افزایش مخالفت‌ها و تبدیل آن به خشونت وجود دارد. صهیونیست‌ها معتقدند که رام‌الله روابط با رژیم صهیونیستی را به صورت کامل قطع نخواهد، اما اگر با مخالفت داخلی به خصوص از جانب حماس روبه‌رو شود، تلاش می‌کند جایگاه خود را در کرانه باختری تقویت کند.

یوآو لیمور، تحلیلگر نظامی روزنامه اسرائیل هیوم معتقد است که اجرای این طرح از نظر اغلب مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی، بر آینده روابط با اردن تأثیر خواهد گذاشت و گزارش‌های دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که عبدالله دوم شاه اردن برای لغو توافق صلح با اسرائیل شتاب نخواهد کرد، اما در صورتی که شاه اردن با مخالفت شدید داخلی روبه‌رو شود، ممکن است برای حفظ حکومتش به اتخاذ گام‌های افراطی روی آورد.

تل‌آویو هدف هشدار گروه‌های مقاومت و اروپا

جنبش مقاومت اسلامی نُجَبا در پیام تازه‌ای برای رژیم صهیونیستی، تصاویر فرماندهان ارشد مقاومت، شهیدان سپهبد قاسم سلیمانی، عماد مغنیه، ابومهدی المهندس، بهاء ابوالعطاء و احمد الجعبری را با بالون‌های کوچک از مبدأ بافت جنگلی شهر غزه به‌سوی مواضع اسرائیل فرستاد و به این ترتیب بر ادامه راه شهدای مقاومت تا آزادسازی قدس تأکید کرده و به هرگونه خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی هشدار داده است.

عباس زکی، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح هم با اعلام اینکه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان پیامی به تمام گروه‌های فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی فرستاده است، گفت که هدف از این پیام، تحقق آشتی ملی فلسطینی به عنوان شرط پیروزی بر رژیم صهیونیستی است و جنبش فتح منتظر پاسخ گروه‌های فلسطینی است. موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس هم پاسخ این گروه به پیام عباس درباره وحدت ملی را مثبت اعلام کرد.

همچنین بنابر اعلام یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی، روز چهار شنبه هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، به فلسطین اشغالی می‌رود و قرار است درباره طرح الحاق با سران رژیم صهیونیستی مذاکره کرده و به آن‌ها هشدار دهد. در همین راستا گابی اشکنازی، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز قصد دارد با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم و بنی گانتس، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی دیدار کند. اهمیت روابط برلین – تل‌آویو و مخالفت با اجرای طرح الحاق که می‌تواند به رابطه رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا آسیب وارد کند، محور‌های مهم دیدار اشکنازی و نتانیاهو خواهد بود.