محسن شالباف کارشناس بازارهای مالی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در خصوص ابهامات آزادسازی سهام عدالت گفت: برای مردم مشخص نیست که شیوه مستقیم و غیر مستقیم سهامداری چگونه است و چه پیامدهایی در پی هر انتخاب نهفته است. همچنین برخی از مسئولین مردم را به انتخاب شیوه مستقیم و برخی دیگر به شیوه غیر مستقیم تشویق میکنند و این موضوع باعث شده است تا مردم گیج شوند و نتوانند منافع خود را در انتخاب نوع سهامداری درست انتخاب کنند.
*جزئیات سهامداری مستقیم و غیر مستقیم شفاف نیست
این کارشناس بازارهای مالی خاطرنشان کرد: برخی افراد روش غیر مستقیم سهامداری را ترویج میکنند اما هیچ وقت توضیح نمیدهند که در صورتی که مردم این روش را برای سهامداری انتخاب کردند در آینده چه وضعیتی خواهند داشت و شرکتهای سرمایه گذاری استانی که برای این کار در نظر گرفته شدهاند، توسط چه سازکاری مدیریت میشوند. تا وقتی اساسنامه شرکتهای سرمایه گذاری استانی مشخص نباشد اساسا معلوم نیست که این شرکتها به چه نحوی سهام مردم را مدیریت میکنند و چه کسی بر این شرکتها نظارت میکند.
شالباف ادامه داد: البته این مشکلات فقط مختص به روش سهامداری غیر مستقیم نیست چرا که افرادی هم که روش سهامداری مستقیم را انتخاب میکنند نیز تکلیفشان مشخص نیست. مثلا در حال حاضر همه شرکتهایی که ذیل سهام عدالت هستند عضو بورس نیستند و مسئولان مشخص نکردهاند که عاقبت این شرکتهای غیر بورسی چه میشود.
*ابهام در شیوههای سهامداری مستقیم و غیر مستقیم
این کارشناس بازارهای مالی با تاکید بر اینکه هر دو روش مستقیم و غیر مستقیم سهامداری برای مردم شفاف نیست برای همین هم باید فرصت انتخاب شیوه سهامداری برای مردم تمدید شود و در این میان رسانهها باید از مسئولین مطالبه کنند تا مسئولان جزئیات بیشتر را بیان کنند، اظهار داشت: وقتی مردم اطلاع کاملی از شیوههای سهامداری ندارند، چگونه قرار است انتخاب درستی داشته باشند در حالی که ابتدا باید آگاهی لازم را به مردم داد و سپس اجازه داد تا مردم انتخاب کنند.
*سبدگردانها میتوانند جایگزین شرکتهای سرمایه گذاری استانی شوند
وی در خصوص نقش شرکتهای سرمایه گذاری استانی در آزاد سازی سهام عدالت خاطر نشان کرد: هنوز به صورت دقیق معلوم نیست که این شرکتها قرار است چه کاری انجام بدهند اما میتوان حدس زد که این شرکتها میخواهند نقش سبدگردان را ایفا بکنند یعنی سهام مردم را به نمایندگی از آنها خرید و فروش کنند تا ارزش سهام آنها حفظ شود. این کارکرد شرکتهای سرمایه گذاری استانی، کارکردی نیست که دیگر نهادها نتوانند انجام دهند و همین الان هم شرکتهای سبدگردان زیادی در بورس هستند که میتوانند این نقش را ایفا کنند و نیازی به طراحی تشکلات واسطی تحت عنوان شرکتهای سرمایه گذاری استانی نیست.
شالباف در خصوص ایرادات شرکتهایی سرمایه گذاری استانی گفت: شرکتهای سرمایه گذاری استانی فاقد شفافیت هستند و احتمال تلف شدن سرمایههای مردم در آنها زیاد است. مضاف بر این که بسیاری از این شرکتها عضو بورس نیستند و تا زمانی هم که عضو بورس نشوند مردم نمیتوانند سهام خود را خرید و فروش کرده و از منابع حاصل از آن استفاده نمایند.
انتهای پیام/