شناسهٔ خبر: 40316706 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

با ورود نفتکش های ایرانی به ونزوئلا؛

سيلي محکم ايران به صورت ترامپ

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- اقدام شجاعانه ایران در همبستگی با دوست و متحد ونزوئلایی خود نشان داد کشور‌هایی هستند که تهدید‌های آمریکا آن‌ها را نمی‌ترساند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رای الیوم، ورود نفتکش‌های ایران به سواحل ونزوئلا سیلی محکمی به صورت ترامپ بود و تهدید ایران به واکنش شدید در خلیج فارس در صورت تعرض به نفتکش ها، جواب داد تا نقطه آغازی برای فروپاشی سیاست تحریم‌های آمریکا باشد.
نمی‌دانیم احساس دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حالی که ورود نخستین نفتکش ایرانی به یکی از بندر‌های ونزوئلا را می‌شنید چه بود، اقدامی که به چالش کشیدن آشکار تهدید‌های او و شکستن محاصره ظالمانه و گرسنه نگه داشتن مردم ونزوئلا به شمار می‌آید. اما خوب می‌دانیم احساس او احساس یک فرد شکست خورده و ذلیل بود که تهدیدهایش برای توقیف این کشتی و چهار کشتی دیگر که در راه هستند برای ترساندن ایران و جلوگیری از همبستگی با دوستان ونزوئلایی و حمایت از رئیس جمهور منتخب و شجاع آن و شکستن محاصره آمریکا و برطرف کردن نیاز کاراکاس به بنزین و گازوئیل، بی ثمر ماند.
تفاوت اساسی بین ایران و آمریکا این است که اولی فرآورده‌های نفتی را برای یک ملت تحت محاصره می‌فرستد و رهبرش یک «نه» بزرگ به تلاش‌های آمریکا برای مطیع کردنش می‌گوید، اما دومی یعنی آمریکا نیرو‌های مزدور را در تلاشی مایوسانه برای سرنگون کردن نیکلاس مادورو می‌فرستد و یکی از مزدوران خود را به جای او در راس قدرت منصوب می‌کند.
وقتی نیروی دریایی انگلیس جرأت به خرج داد و یک سال قبل نفتکش ایرانی را که برای شکستن تحریم‌های آمریکا به سوی سوریه می‌رفت در تنگه جبل الطارق توقیف کرد قایق‌های ایرانی کمتر از یک هفته یک نفتکش انگلیسی را در آب‌های خلیج (فارس) توقیف و یک نفتکش دیگر را هم جلوی چشم و گوش رزمناو‌های آمریکا تفتیش کردند و نیرو‌های آمریکایی جرأت دخالت برای جلوگیری از این توقیف را نیافتند. آن زمان ترامپ روی زخم انگلیس نمک پاشید و گفت ناوگان‌های آمریکا فقط از کشتی‌های آمریکایی حمایت می‌کنند و به این ترتیب سیلی محکمی به صورت متحدان انگلیسی خود زد که نفتکش ایرانی را به دستور خود او توقیف کرده بودند.
سیاست اعمال تحریم‌های آمریکا در ونزوئلا، ایران و سوریه شکست خورده است و به زودی در چین و روسیه هم شکست خواهد خورد، زیرا نشانگر تکبر قدرت و استکبار است هرچند کم کم اثر خود را از دست می‌دهد و کل جهان را ضد خود متحد می‌کند و ضربات قوی و دردناکی به هیبت آمریکا می‌زند و نفرت از آن را در میان بیشتر ملت‌های جهان عمیق می‌کند، زیرا تحریم‌ها غیرقانونی است و نقض قانون بین المللی به شمار می‌رود.
این اقدام شجاعانه ایران در همبستگی با دوست و متحد ونزوئلایی خود نشان می‌دهد کشور‌هایی هستند که تهدید‌های آمریکا آن‌ها را نمی‌ترساند و آماده رویارویی نظامی برای دفاع از دوستان و متحدان خود و کرامت آن‌ها هستند که بخشی اصیل از کرامت خودشان و نیز دفاع از حق خود و آن‌ها برای داشتن حداقل زندگی شرافتمندانه به شمار می‌رود.
ورود این کاروان از نفتکش‌های ایرانی به بندر‌های ونزوئلا بزرگترین شکست برای استکبار آمریکاست و قطعا مقدمه‌ای برای سایر شکست‌های مشابه به ویژه در آب‌های خلیج (فارس) و دریای عمان خواهد بود، البته در صورتی که آمریکا جرأت به خرج دهد و ایران را تحریک کند. قبلا هم پهپاد غول پیکر آمریکایی گلوبال هوک از ارتفاع 20 کیلومتری با موشک ایرانی هدف قرار گرفته است، چون حریم هوایی ایران را بر فراز تنگه هرمز نقض کرد و ممکن است این صحنه باز هم با توجه به تنش زایی کنونی آمریکا تکرار شود.
این لحظه بزرگ از همبستگی دو کشور است که بینی ترامپ و کابینه او را به خاک مالید و به ملت‌های تحت تحریم آمریکا نشان داد کسانی هستند که با شجاعت و مردانگی در برابر آمریکا می‌ایستند و نه می‌گویند.
امر بر آمریکا و رئیس جمهور آن مشتبه شد، چون گمان کردند ونزوئلا در برابر آن‌ها سر خم می‌کند و یک مزدور را به عنوان رئیس جمهور می‌پذیرد. اما ونزوئلا و کشور‌های محور مقاومت با دیگرانی که در برابر خواسته‌های ذلت بار ترامپ تسلیم می‌شوند و صد‌ها میلیارد دلار به او می‌دهند فرق می‌کنند.
این پایگاه خبری در ادامه با بازتاب خبر ورود نفتکش ایران به آب‌های منطقه‌ای ونزوئلا نوشت: ایران در اقدامی که واشنگتن را با آن به چالش کشید، نخستین نفتکش خود را وارد آب‌های منطقه‌ای ونزوئلا کرد.
طارق العیسمی، وزیر نفت ونزوئلا از ایران به علت ارسال نفتکش‌های خود به ونزوئلا تشکر کرد. العیسمی در صفحه شخصی خود در پایگاه اجتماعی توئیتر نوشت: همکاری بین إیران و ونزوئلا در زمینه انرژی باعث می‌شود دو کشوری که هر دو عضو اوپک هستند با هم متحد شوند، بنابراین همکاری دو کشور بر اساس تبادل علمی و توسعه صنایع هیدروکربنی است.‌ای برادران از شما تشکر می‌کنیم.
وی در توئیت دیگری به نمایندگی از نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و همه مردم این کشور نوشت: به کشتی‌های جمهوری اسلامی ایران که در آستانه ورود به کشورمان هستند سلام و درود می‌فرستیم. این همکاری در زمینه انرژی در راستای همکاری همه جانبه و به نفع ملت‌های دو کشور است؛ بنابراین گزارش، دولت کاراکاس اعلام کرد اولین نفتکش ایران روز شنبه وارد آب‌های منطقه‌ای ونزوئلا شده است. کشور ونزوئلا با تحریم‌های اقتصادی آمریکا مواجه است؛ آمریکایی که دشمن سرسخت ایران نیز است. رسانه‌ها می‌گویند این ناوگان ایرانی حامل 1.5 میلیون بشکه سوخت است و در اوج تنش بین تهران و واشنگتن وارد آب‌های ونزوئلا شده است.
این در حالی است که تهران در روز‌های اخیر درباره تعرض آمریکا به نفتکش هایش هشدار داده بود. سفارت ایران در کاراکاس نیز در توئیتی ضمن اعلام خبر ورود نفتکش به آب‌های منطقه‌ای ونزوئلا نوشت: اولین نفتکش رسید. از نیرو‌های مسلح ونزوئلا به علت اسکورت و محافظت از آن تشکر می‌کنیم؛ زنده باد دوستی بین ایران و ونزوئلا. سفارت ایران افزود: امروز روابط دوستی و برادری بین تهران و کاراکاس قویتر و ریشه دارتر از هر زمان دیگری است.
از سوی دیگر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد، به واشنگتن درباره هرگونه تحرکات یا چالشی برای نفتکش‌های ایران عازم ونزوئلا، هشدار داده بود.
تهران بار‌ها حمایت خود را از نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرده است. کشور‌های روسیه، چین، ترکیه و کوبا نیز از مادورو حمایت می‌کنند.
ونزوئلا از بزرگترین ذخایر نفتی جهان برخوردار است، اما تولید نفت آن بسیار کاهش یافته است. کاراکاس تحریم‌های آمریکا را عامل این موضوع می‌داند در حالی که کارشناسان سیاست‌های اشتباه و کمبود سرمایه گذاری‌ها و فساد در ونزوئلا را عامل آن توصیف می‌کنند.