شیوع کرونا در ایران
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۲۲ هزار و ۴۹۲ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جانباختگان کرونا در کشور به ۷ هزار و ۵۷ نفر رسید.کیانوش جهان پور روز گذشته درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: تا ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد.وی ادامه داد: از بین مبتلایان جدید، ۵۳۴ مورد بستری و هزار و ۷۶۰ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۱۲۲ هزار و ۴۹۲ نفر رسید.جهان پور گفت: متأسفانه در طول روز گذشته، ۶۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در ایران به ۷ هزار و ۵۷ نفر رسید.سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت اظهار کرد: تاکنون ۹۵ هزار و ۶۶۱ نفر از بیماران، بهبودیافته و ترخیص شدهاند. همچنین ۲۷۱۲ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی افزود: تاکنون ۷۰۱ هزار و ۶۴۰ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: همچنان استان خوزستان حدود ۲۵ درصد موارد تشخیصی را به خود اختصاص داده است. باید منتظر بمانیم تا در روزهای آتی اثر محدودیتها و رعایت بهداشت عمومی و فردی که در روزهای اخیر رعایت شده را ببینیم. استانهای لرستان، خراسان شمالی، جنوب استان کرمان، جنوب استان سیستان و بلوچستان و کرمانشاه نیز در وضعیت هشدار قرار دارند. امیدواریم در سراسر کشور نکات بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی و عدم رفتوآمدهای غیرضروری را بیشتر رعایت کنند.
وی بیان کرد: انتظار اینکه این بیمار در کوتاهمدت در کشور حذف شود وجود ندارد. در هیچ جای دنیا چنین انتظاری وجود ندارد و با صبر و آرامش و رعایت نکات بهداشتی میتوان تا حد زیادی این بیماری را کنترل کرد.
میزان بهبودی بیماران کرونایی به ۹۴ درصد و عدد انتقال بیماری به زیر یک نفر رسیده است
سخنگوی دولت گفت: میزان بهبودی بیماران کووید ۱۹ به ۹۴ درصد و عدد انتقال بیماری به زیر یک نفر رسیده است. علی ربیعی در نشست خبری خود با اشاره به اقدامات انجامشده در خصوص بیماری کرونا، گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند تابع نظر کارشناسی هستم، باعث شد که در شبهای احیا رعایتها صورت بگیرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: میزان بهبودی بیماران کووید ۱۹ به ۹۴ درصد و عدد انتقال بیماری به زیر یک نفر رسیده است.
وی ادامه داد: گزارشها نشان میداد که ما از مرحله کنترل بیماری عبور کردیم و وارد مهار بیماری شدهایم و تجربیات نشان داد که فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند با همکاری همه بخشها و مجموعهها امکانپذیر است.
ربیعی در خصوص بیشتر شدن سفر در ایام تعطیلات عید فطر و ارائه سهمیه بنزین سفر نیز اظهار کرد: ما هنوز در شرایط کرونا هستیم و هیچ تصمیمی در این زمینهها نگرفتهایم و کماکان برنامه ما تشویق به در خانه ماندن است. کماکان مردم باید به شعار «در خانه بمانید» پایبند باشند، این شعار هنوز پابرجاست و نهتنها مشوقی برای سفر در این روزها آماده نکردهایم، بلکه توصیه میکنیم حتماً مردم بهجز در موارد ضروری، برای سفر اقدام نکنند.
وی افزود: در حال حاضر ممنوعیت سفر، تصمیم بازدارندهای نخواهد بود اما از هموطنان میخواهیم که به همکاریهایی که تاکنون داشتند، کماکان ادامه دهند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه اکنون ازلحاظ پایین بودن ابتلای به کرونا وضع خوب و سیری نزولی را شاهد هستیم و تهران کمترین فوتی در مدت شیوع کرونا را تجربه میکند. اجازه دهیم این شرایط ادامه پیدا کند.
آمار جهانی شیوع کرونا
از میان دو میلیون و ۶۲۸ هزار و ۴۲۷ مورد ابتلای فعال به این بیماری در سراسر جهان، دو میلیون و ۵۸۳ هزار و ۶۰۸ مورد، معادل ۹۸ درصد از کل موارد وضعیت خفیف داشته و فقط ۴۴ هزار و ۸۱۹ مورد معادل دو درصد از کل موارد، وضعیت حاد دارند.
همچنین از میان دو میلیون و ۱۷۶ هزار و ۷۸۳ مورد پرونده مختومه این بیماری، یکمیلیون و ۸۶۰ هزار و ۵۱ مورد، معادل ۸۵ درصد از کل موارد بهبودیافته و ۳۱۶ هزار و ۷۳۲ مورد معادل ۱۵ درصد از موارد جانباختهاند.تاکنون در چندین کشور درگیر با بیماری کووید-۱۹ محدودیتهای اعمالشده برای کنترل شیوع این بیماری برداشتهشده و علاوه بر بازگشایی کسبوکارها، امکان سفر و تردد برای افراد فراهمشده است.آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین روسیه و اسپانیا به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده است.از سوی دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته انگلیس و برزیل با افزایش شمار مبتلایان جدیدِ خود در فهرست جهانی کشورهای درگیر کرونا از ایتالیا پیشی گرفته و در رتبه چهارم و پنجم این فهرست قرارگرفتهاند.
بنا برگزارش پایگاه اطلاعرسانی "ورلداُمتر"، تعداد مبتلایان و قربانیان این بیماری در کشورهایی که بنابر گزارشهای رسمی بالاترین آمارها را داشتهاند تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب به شرح زیر است:
۱. ایالات متحده یکمیلیون و ۵۲۷ هزار و ۶۶۴ مبتلا - ۹۰ هزار و ۹۷۸ قربانی
۲. روسیه ۲۸۱ هزار و ۷۵۲ مبتلا - ۲۶۳۱ قربانی
۳. اسپانیا ۲۷۷ هزار و ۷۱۹ مبتلا - ۲۷ هزار و ۶۵۰ قربانی
۴. انگلیس ۲۴۳ هزار و ۶۹۵ مبتلا - ۳۴ هزار و ۶۳۶ قربانی
۵. برزیل ۲۴۱ هزار و ۸۰ مبتلا - ۱۶ هزار و ۱۲۲ قربانی
۶. ایتالیا ۲۲۵ هزار و ۴۳۵ مبتلا - ۳۱ هزار و ۹۰۸ قربانی
۷. فرانسه ۱۷۹ هزار و ۵۶۹ مبتلا - ۲۸ هزار و ۱۰۸ قربانی
۸. آلمان ۱۷۶ هزار و ۶۵۱ مبتلا - ۸۰۴۹ قربانی
۹. ترکیه ۱۴۹ هزار و ۴۳۵ مبتلا - ۴۱۴۰ قربانی
۱۰. ایران ۱۲۰ هزار و ۱۹۸ مبتلا - ۶۹۸۸ قربانی
طبق این گزارش، همچنین کشورهای هند با ۹۶ هزار و ۱۶۹ مبتلا، پرو با ۹۲ هزار و ۲۷۳ مبتلا، چین با ۸۲ هزار و ۹۵۴ مبتلا، کانادا با ۷۷ هزار و ۲ مبتلا، بلژیک با ۵۵ هزار و ۲۸۰ مبتلا و عربستان سعودی با ۵۴ هزار و ۷۵۲ مبتلا بیش از ۵۰ هزار مورد ابتلا را تاکنون ثبت کردهاند.
همچنین سایر کشورهایی که شمار مبتلایان به این بیماری در آنها از ۲۰ هزار نفر فراتر رفته به ترتیب شامل مکزیک، هلند، شیلی، پاکستان، اکوادور، قطر، سوئیس، سوئد، بلاروس، پرتغال، سنگاپور، ایرلند، امارات متحده عربی و بنگلادش هستند.
∎