شناسهٔ خبر: 40124719 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

رئیس اوپک:

بازار نفت به سرعت بهبود می‌یابد

وزیر انرژی و معادن الجزایر ضمن تاکید بر پایبندی کامل این کشور به توافق کاهش تولید اوپک پلاس گفت: به لطف آغاز رشد اقتصادی و اقدام‌های کشورهای عضو اوپک پلاس، شرایط بازار به سرعت بهبود می‌یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، الجزایر تأیید کرده است که تولید نفت خود را، به عنوان بخشی از تعهد خود به ثبات بازار نفت، مطابق با توافق حاصل شده در نشست فوق‌العاده سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» در ماه آوریل، کاهش داده است.

محمد عرقاب، وزیر انرژی و معادن الجزایر و رئیس دوره‌ای اوپک در بیانیه‌ای اعلام کرد که الجزایر تولید نفت خود را مطابق با توافق ۱۲ آوریل ۲۰۲۰، کاهش داده است و ابراز اطمینان کرد که همه کشورهای امضاکننده توافق، به تعهدهای داوطلبانه خود احترام خواهند گذاشت.

وی تاکید کرد که شرایط و چشم انداز بازار نفت برای همه تولیدکنندگان نگران‌کننده است و نیازمند پایبندی کامل همه اعضای اوپک پلاس به این توافق کاهش تولید داوطلبانه است.

وزیر انرژی و معادن الجزایر افزود: دشوارترین زمان را پشت سر گذاشته‌ایم، به لطف آغاز رشد اقتصادی و اقدام‌های کشورهای عضو اوپک پلاس، شرایط بازار به سرعت بهبود خواهد یافت.

وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در دهمین نشست فوق‌العاده خود از طریق وبینار در ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین ماه) متعهد شدند تولید روزانه خود را از اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت ماه) ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ در ماه‌های مه و ژوئن کاهش دهند.

همچنین کشورهای تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در این نشست توافق کردند پس از پایان دو ماه، به مدت ۶ ماه از یکم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه کاهش عرضه داشته باشند و در بازه زمانی یکم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ به‌مدت ۱۶ ماه نیز روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه تولید خود را کاهش دهند.

خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای همه کشورهای حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی و مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشکه تعیین شده است.

کشورهای ایران، لیبی و ونزوئلا نیز بر اساس این توافق از کاهش تولید معاف هستند.

نظر شما