معاون اول رئیسجمهور گفت: یکی از مهمترین دغدغههای اقتصاددانان این است که دولت ممکن است در چنین شرایطی که با کسری بودجه مواجه می شود به سمت منابع بانک مرکزی برود، اما هم در جلسه سران قوا و هم در جلسه ستاد اقتصادی دولت در خصوص کسری بودجه دولت بحث و بررسی شد و عدم استفاده از منابع بانک مرکزی به عنوان خط قرمز دولت مورد توافق قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، اسحاق جهانگیری در جلسه دیروز با اعضای هیأت عامل بانک مرکزی و مسئولین نظام بانکی کشور ضمن تسلیت درگذشت رحیمی انارکی، مدیرعامل فقید بانک مسکن و 80 نفر از کارکنان نظام بانکی کشور به دلیل ابتلا به کرونا، افزود: البته بانک مرکزی از ذخایر ارزشمند ارزی برخوردار است اما هدف این است که تا حد امکان از این ذخایر صیانت شود و برای نیازهای ارزی کشور، این ذخایر مورد استفاده قرار نگیرد.
جهانگیری با بیان اینکه تحریمها، کرونا، کاهش بهای نفت و رکود جهانی اقتصاد شرایط خطیری را پیش روی اقتصاد ما قرار داده، تصریح کرد: مهمترین جهتگیری دولت در سال ۹۹ مثل سال ۹۸ کاهش هزینهها است و در این زمینه سختگیریهایی اعمال شده و پس از این نیز اعمال خواهد شد.
معاون اول رئیسجمهور یکی از مهمترین راهکارهای دولت برای جبران کسری بودجه را انتشار اوراق مالی دانست و گفت: دولت در سال جاری با پیشبینیهایی که بانک مرکزی انجام داده و با استفاده از عملیات بازار باز به میزان قابل توجهی اوراق مالی منتشر خواهد کرد. وی ادامه داد: انتشار اوراق مالی به عنوان مهمترین برنامه دولت برای جبران کسری بودجه باید از سوی تیم اقتصادی دولت با محوریت وزارت اقتصاد به صورت جدی دنبال شود چرا که مجلس شورای اسلامی نیز در قانون بودجه مجوز انتشار اوراق مالی به ارزش ۸۰ هزار میلیارد تومان را صادر کرده که البته دولت در نظر دارد بیش از این میزان اوراق منتشر کند. معاون اول رئیسجمهور یکی از برنامههای دولت را فروش و عرضه داراییهای خود در بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: عرضه سهام شرکت شستا در همین راستا بوده است و لازم است بانکهای عامل نیز به شرکتهای زیرمجموعه خود تکلیف کنند که دارایهایشان را در بازار سرمایه عرضه کنند.
جهانگیری افزود: وزارت اقتصاد و شورای عالی بورس نیز در همین راستا میتوانند مجازاتها و جرایمی را نیز برای شرکتهایی که متعهد شدهاند ۲۰ درصد سهام شناور خود را عرضه کنند و عرضه نکردهاند در نظر بگیرند.
نظر شما