شناسهٔ خبر: 39959250 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

آمریکا از رأی‌گیری شورای امنیت درباره کرونا جلوگیری کرد؛

پاتک چین به جنجال کرونایی ترامپ

ایالات‌متحده اخیرا از رأی‌گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره قطعنامه‌ای با موضوع همه‌گیری ویروس کرونای جدید جلوگیری کرد.

صاحب‌خبر -

‌|  گروه بین الملل‌| 
ایالات‌متحده اخیرا  از رأی‌گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره قطعنامه‌ای با موضوع همه‌گیری ویروس کرونای جدید جلوگیری کرد.این اقدام، به صورتی کاملا هدفمند صورت پذیرفت! واشنگتن نه‌تنها نیتی واقعی برای افشای ماجرای واقعی شیوع کرونا در جهان و نقش مخرب خود در این معادله ندارد، بلکه قصد دارد در زمینه تولید و توزیع واکسن کرونا نیز مانع تراشی‌هایی را ایجاد کند. 
«وو کن» سفیر چین در برلین گفت: کشورش از انجام تحقیقات بین‌المللی مستقل بر روی منشأ شیوع ویروس کرونا استقبال می‌کند.به نوشته خبرگزاری «رویترز»، کن در مصاحبه با یک نشریه آلمانی گفت: «از تحقیقات بین‌المللی استقبال می‌کنیم. اما مقصر نشان دادن چین بدون ارائه مدرک و  فرض قرار دادن گناه‌کار بودن چین و جست‌وجو برای پیدا کردن شواهد برای آن از طریق به‌اصطلاح تحقیقات بین‌المللی را رد می‌کنیم.»
همچنین «هوا چون‌یینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: پکن از بازبینی و بررسی اقدامات کشورهای مختلف برای مهار ویروس کرونا استقبال می‌کند اما چنین تلاشی باید پس از اتمام شیوع این بیماری انجام شود.چندی پیش دولت استرالیا پیشنهاد کرد تحقیقاتی مستقل از سازمان جهانی بهداشت، در خصوص منشأ آغاز انتشار ویروس کرونا انجام شود.از سویی دولت آمریکا بارها تلاش کرده چین و سازمان جهانی بهداشت را به کوتاهی در مقابله با ویروس کرونا و مخفی کردن اطلاعات مربوط به آن متهم کند.اخیرا «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا پا را از این نیز فراتر گذاشته و مدعی شده است شواهد متعددی در دست دارد که نشان می‌دهد ویروس کرونا در آزمایشگاه‌های شهر «ووهان» چین ساخته شده‌اند.استرالیا با رد چنین فرضی هشدار داد، ربط دادن ویروس کرونا به آزمایشگاه‌های چین بدون ارائه مدرک محکم، تحقیقات مستقل در خصوص منشأ این بیماری را با مشکل مواجه خواهد کرد.
سازمان جهانی بهداشت گفت: گزارش‌ها مبنی بر این‌که نخستین مورد ابتلا به کووید۱۹ ماه دسامبر در فرانسه بوده «مایه تعجب» نیست. این سازمان همچنین گفته امکان پیدایش گزارش‌هایی درباره ابتلای زودهنگام‌تر به این ویروس  بعید نیست.پیش از این گفته ‌می‌شد اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در فرانسه، در ماه ژانویه ۲۰۲۰ (بهمن ۱۳۹۸) ثبت شده است، اما مدیر بخش احیا بیمارستان‌های «آویسن» و «ژان وردیه» در پاریس خبر داد، تاریخ اولین مورد ابتلا به کرونا در ۲۷ دسامبر ۲۰۱۹ (ششم دی‌ماه ۱۳۹۸) بوده است.سخنگوی سازمان جهانی بهداشت از سایر کشورها درخواست کرد سوابق مربوط به ابتلای بیماران به کووید۱۹ در اواخر سال ۲۰۱۹ را مورد بررسی قرار دهند. او گفت این مسئله تصویر «جدید و روشن‌تری» از شیوع بیماری در اختیار دنیا قرار خواهد داد.
خبر دیگر این‌که «بینگ لیو»، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه «پیتزبورگ»  در آمریکا ، که در حال انجام تحقیقاتی درباره منشأ ویروس کرونای جدید بود به طرز مرموزی چند روز پیش جانش را از دست داده است.جسد «لیو» ۳۷ ساله روز دوم ماه می در منزل شخصی‌اش در «رأس تاونشیب»، در شمال پیتزبورگ پیدا شد. طبق آنچه رسانه‌ها گزارش داده‌اند گلوله‌هایی به سر و گردن او اصابت کرده است.موضوعی که به ابهام‌ها درباره مرگ بینگ لیو افزوده این است که او زاده چین بوده و شواهدی در دست است که در آستانه کشفیات مهمی در خصوص منشأ ویروس کرونا بوده است. 
دانشگاه پیتزبورگ در بیانیه‌ای که برای مرگ لیو صادر کرده نوشته او «در آستانه کشف یافته‌هایی مهم برای درک سازوکارهای سلولی زیربنای عفونت کروناویروس جدید و زیربناهای سلولی بیماری‌های متعاقب آن بوده است.»بعد از مرگ او بعضی از کاربران فضای اجتماعی در «ویبو» چین شروع به انتشار برخی از نظریه‌های او درباره منشأ کرونای جدید بوده‌اند.
یک کاربر چینی نوشته است: «شاید او داشته به این نتیجه می‌رسیده که ویروس از یک آزمایشگاه آمریکایی نشئت گرفته است.» کاربری دیگر نوشته است: «مسئله خیلی عجیبی است. احتمالارازهایی در پشت پرده هستند.»
بسیاری از کاربران دیگر هم گفته‌اند مرگ او احتمالابه یافته‌هایش درباره منشأ ویروس کرونا ارتباط داشته است. منشأ ویروس کرونا در روزهای گذشته یکی از موضوعات چالش‌بر انگیز میان آمریکا و چین بوده است. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و «مایک پمپئو»، وزیر خارجه او در روزهای گذشته مشغول تلاش برای تبلیغ این ایده بوده‌اند که کرونا از آزمایشگاهی در ووهان نشئت گرفته است.در مقابل، برخی از نهادهای چین هم آغاز کرونای جدید را به ارتش آمریکا نسبت داده‌اند. شبکه تلویزیون جهانی چین چندی پیش در گزارشی نوشت آمریکا باید به سؤالاتی درباره منشأ کرونا پاسخ دهد. 
این رسانه به‌عنوان مثال نوشته است: «از آنجا که «رئیس مرکز کنترل بیماری‌های» آمریکا در نشستی در کنگره اعتراف کرد که تست ابتلای کرونا برای برخی از افراد فوت‌شده به دلیل آنفولانزا مثبت بوده است آیا می‌توان این نتیجه را گرفت که برخی از این افراد بر اثر ابتلا به ویروس کرونای جدید جان باخته‌اند؟ از میان ۳۴ میلیون بیمار مبتلا به آنفولانزا که ۲۰ هزار نفر آن‌ها فوت کرده‌اند بر روی چند نفر تشخیص اشتباه گذاشته شده است؟ این تشخیص‌های اشتباه از چه زمانی آغاز شده‌اند؟»
در سؤالی دیگر آمده است: «دلیل خروج آمریکا از «معاهده سلاح‌های سمی و بیولوژیک» در سال ۲۰۰۱ چه بود؟ چرا آمریکا به دنبال آن بود که از فعالیت یک نهاد نظارتی برای اجرای این معاهده جلوگیری کند؟ آیا این نهاد نظارتی قرار بود سد راه آمریکا برای ساخت یک سلاح بیولوژیک شود؟
اگر این‌طور نبود چرا آمریکا آزمایشگاه‌هایی برای ساخت سلاح‌های بیولوژیک در گرجستان، اوکراین، مولداوی، ارمنستان، آذربایجان، ازبکستان و قزاقستان دارد؟ آیا این آزمایشگاه‌ها برای جنگ بیوشیمیایی هستند؟ »
رسانه دولتی چین همچنین پرسیده «مرکز تحقیقات امراض عفونی ارتش آمریکا» واقع در ایالت مریلند جولای سال ۲۰۱۹ تعطیل شد. آیا علت آن حادثه‌ای مربوط به نشئت ویروس بود؟ تنها یک ماه بعد، شیوع آنفولانزا در سراسر آمریکا شروع شد. آیا این دو مسئله ارتباطی به هم نداشتند؟شبکه تلویزیون چین پرسیده چرا آمریکا اکتبر ۲۰۱۹ مانوری به نام «Event 201» برای آمادگی در برابر همه‌گیری‌های جهانی برگزار کرد؟ چرا معاون سیا در این مانور شرکت داشت؟ آیا به خاطر این بود که آمریکا پیش‌بینی می‌کرد یک ویروس عفونی قرارست همه‌گیری جهانی ایجاد کند؟ یک ماه بعد، مواردی از ابتلا به ذات‌الریه به دلایل نامعلوم در چین مشاهده شد و سه ماه بعد شاهد یک بیماری همه‌گیر بودیم. احتمالا این‌ها تصادف نیستند.

نظر شما