بعد از اظهارات برخی مقامات آمریکایی مبنی بر آمادگی واشنگتن برای پذیرفتن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بخشهای بزرگی از کرانه باختری، «جو بایدن» معاون رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات نوامبر امسال خواستار ممانعت از این مسئله شد.
بایدن در مصاحبه با خبرگزاری «جوییش تلگرافیک»، گفت دولت آمریکا باید به اسرائیل فشار بیاورد تا اقدامی در راستای تضعیف راهکار دو دولتی انجام ندهد و همچنین مذاکرات با فلسطینیها را از سر بگیرد.
به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، وی توضیح داد که اگر به ریاستجمهوری آمریکا برگزیده شود، کنسولگری این کشور در قدس اشغالی را بازگشایی میکند تا بهصورت ویژه به فلسطینیها خدمترسانی کند و همچنین دفتر نمایندگی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در واشنگتن را مجدداً باز میکند.
این سیاستمدار آمریکایی همچنین تاکید کرد که در صورت به دست گرفتن سکان کاخ سفید، حمایتهای مالی از فلسطینیها را از سر میگیرد.
بایدن در این باره گفت: «اولویت آرمان صلح فلسطین-اسرائیل باید ازسرگیری مذاکرات ما با فلسطینیها و فشار به اسرائیل برای انجام ندادن کارهایی باشى که راهکار دو دولتی را غیرممکن میکند. من کنسولگری آمریکا در شرق اورشلیم (قدس) را بازگشایی میکنم، راهی برای بازگشایی دفتر ساف در واشنگتن خواهم یافت و کمکهای اقتصادی و امنیتی چند ده ساله به فلسطینیها را، که دولت ترامپ قطع کرد، از سر میگیرم».
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «بنی گانتز» رئیس حزب آبی و سفید ماه قبل بر سر تشکیل کابینه فراگیر توافق کردند و از جمله موارد مورد توافق آنها آغاز الحاق دره اردن (غور اردن) و شهرکهای صهیونیستی در کرانه باختری از ماه ژوئیه است.
بر اساس برآوردهای فلسطینی، الحاق اراضی کرانه باختری به فلسطین اشغالی به حدود ۳۰ درصد از کل مساحت آن خواهد رسید.
این در حالی است که «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی روز گذشته با اشاره به آمادگی واشنگتن برای به رسمیت شناختن الحاق بخشهایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی، گفت اگر کابینه جدید تلآویو بخواهد در عرض چند هفته این اتفاق میافتد.
بیش از ۳۰ مقام پیشین امنیتی و سیاست خارجی دموکرات نیز طی نامهای به کمیته ملی این حزب، خواستار مخالفت حزب دموکرات با طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی شدند.
نظر شما