شناسهٔ خبر: 39865397 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مقابله با آفت درخت خرما با فناوری نوری

محققان نوعی فناوری نوری ابداع کرده اند که با استفاده از آن می توان با یک نوع سوسک پرنده که آفت دائمی درخت های خرما محسوب شده و نابودی آن دشوار است، مقابله کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، سوسک های پرنده آفت درخت های خرما تنها در امریکا سالیانه میلیون ها دلار خسارت وارد می کنند و با تخم گذاری در درون هسته میوه خرما، محصول این درخت ها را نابود می کنند.

محققان می گویند با تاباندن نور بر روی میوه درخت خرما قبل از شکل گیری این میوه و بزرگ شدن آن می توان جلوی شکل گیری کرم این سوسک و بزرگ شدن آن را گرفت. در روش جدید با استفاده از کابل های فیبر نوری بلند و کشیدن آنها به دور تنه های درخت های خرما شناسایی محل تخم گذاری سوسک ها ممکن می شود.

کابل های یادشده مجهز به حسگرهایی برای تاباندن اشعه لیزر هستند و حسگرهای یادشده با بررسی سرعت رفت و برگشت نور و نحوه لرزش لیزر در زمان برخورد با بخش های مختلف هر درخت درمی یابند که تخم گذاری آفت در کجای درخت صورت گرفته است.

از این روش آزمایشی با موفقیت برای شناسایی تخم های 12 روزه آفت مذکور استفاده شده است و بر مبنای همین آزمایش ها الگوریتم هایی به منظور بهینه سازی روش یادشده طراحی شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما