شناسهٔ خبر: 39842394 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پایان تحریم تسلیحاتی ایران، نخستین بند از برجام است

نماینده مجلس آمریکا: وعده ترامپ توافقی بهتر از برجام بود نه بدتر کردن آن

تهران- ایرنا- رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با توجه به تلاش کاخ سفید برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گفت: ترامپ وعده توافق بهتری(به جای برجام) داده است و برعهده دولت اوست که این بحران را حل کند نه این که آن را بدتر کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش تارنمای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، الیوت انگل در حمایت از نامه اعضای هر دو حزب اصلی آمریکا خطاب به مایک پمپئو وزیر امور خارجه این کشور درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گفت: تحریم تسلیحاتی سازمان ملل نخستین بند از توافق هسته‌ای ایران است که منقضی می‌شود.

وی افزود: حمایت این دو حزب از این نامه ضرورت مجوز دوباره استفاده از این شرط را نه از طریق بازگشت خودکار تحریم‌ها یا فقط از طریق آن، بلکه از طریق پویش دیپلماتیک محتاطانه نشان می‌دهد.

مایکل مک کال عضو ارشد این مجلس، استفانی مورفی نماینده دموکرات و برایان فیتزپاتریک عضو جمهوریخواه این مجلس از امضاکنندگان این نامه به همراه گروهی متشکل از ۳۸۷ عضو این مجلس هستند که خواستار دیپلماسی قوی برای جلوگیری از انقضای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل هستند.

روزنامه نیویورک تایمز یکشنبه شب ترفند آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران را که بر اساس توافقنامه برجام از ۲۷ مهرماه سالجاری لغو می‌شود، فاش کرد.

به گزارش این رسانه، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا با این ادعا که ایالات متحده همچنان یکی از مشارکت‌کنندگان در توافق هسته‌ای ایران است، بدنبال اعمال فشار به شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی تهران و یا حتی شدیدتر کردن آن است.

این طرح در روزهای اخیر توسط مقام‌های دولت ترامپ بارها مورد بررسی قرار گرفته زیرا آن‌ها درصدد تصویب قطعنامه جدید در شورای امنیت هستند تا براساس آن، کشورها را از صادرات تسلیحات به ایران پس از انقضای ممنوعیت کنونی در ماه اکتبر (مهر-آبان) منع ‌کنند.

تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ برای ممنوعیت فروش سلاح به ایران و صادرات سلاح از ایران وضع شد. پس از توافق برجام مقرر شد این تحریم‌ها ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهر ۱۳۹۹) و پس از آنکه گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کرد، برداشته شود.

۲۰۲۳