شناسهٔ خبر: 39823468 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

انتقاد «میخائیل اولیانوف» به تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روایتی کنایه‌آمیز از تبدیل یک جوک به سیاست رسمی آمریکا علیه ایران ارائه داده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک دیپلمات ارشد روسیه امروز دوشنبه با لحنی کنایه‌آمیز از تلاش‌های دولت آمریکا برای احیای تحریم‌های بین‌المللی و تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران انتقاد کرده است.

«میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در توئیتر نوشت: «وقتی برای اولین بار شنیدم که آمریکا قصد دارد برای تخریب توافق هسته‌ای ایران خودش را یکی از طرف‌های برجام اعلام کند فکر کردم جوک ناجوری است. [این مسئله]ناجور از آب درآمد، اما نه عنوان یک جوک. این الان موضع رسمی [آمریکا]است. خیره‌سری حد و مرزی ندارد و از رحم به نظام منع اشاعه هسته‌ای هم خبری نیست.»

منابع آمریکایی چند روز پیش به نقل از چندین منبع گزارش دادند آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان برخی از اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران برای مدت نامعلوم است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از چند مقام دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و دیپلمات‌های سازمان ملل مدعی شد پیش‌نویس این قطعنامه روز سه‌شنبه میان شمار محدودی از اعضای شورای امنیت توزیع شده است.

طبق گفته مقام‌های آمریکایی واشنگتن قصد دارد این قطعنامه را در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) در شورای امنیت به رأی بگذارد. ریاست دوره‌ای شورای امنیت در این زمان در اختیار استونی خواهد بود که از اعضای ناتو و متحد آمریکا است.

لغو تحریم تسلیحاتی بخشی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیست، اما اعضای این توافق هسته‌ای در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که برای تایید برجام صادر شد متعهد به رفع آن در اکتبر سال جاری میلادی شده‌اند.

آسوشیتدپرس، همانند سایر رسانه‌ها در روز‌های گذشته البته پیش‌بینی کرده که هر گونه تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران با وتوی روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت روبه رو خواهد شد که بر رفع قطعی این تحریم‌ها تأکید داشته‌اند.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که تلاش دولت ترامپ در حال حاضر بر استفاده از «ساز و کار حل و فصل اختلافات» در برجام برای بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران متمرکز نیست.

در روز‌های گذشته برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند دولت ترامپ در صدد است در صورت شکست در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی به یک تفسیر حقوقی جدید از متن قطعنامه ۲۲۳۱ متوسل شده و برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران تلاش کند.

آمریکا با وجود آنکه دو سال پیش رسما و بدون توجه به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از برجام خارج شده، در تفسیر حقوقی جدید مدعی است که براساس مفاد این قطعنامه هنوز جزو طرف‌های این توافق به شمار می‌رود.

مقام‌های آمریکایی ادعا می‌کنند این قطعنامه آمریکا را به عنوان یکی از طرف‌های دائمی برجام ذکر کرده و خروج از این توافق حق این کشور برای استفاده از بند‌های برجام را نفی نمی‌کند. این تفسیر با مخالفت‌های فراوان روبرو شده و رویترز روز سه‌شنبه گزارش داد تلاش آمریکا ناکام خواهد ماند.