شناسهٔ خبر: 39795828 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

دفع نفوذ عناصر داعش به صحرای کربلا/ آماده‌باش کامل الحشد الشعبی برای دفاع از حرم امامین عسکریین/ پشت پرده حملات داعش

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- تیپ 26 الحشدالشعبی امروز از مقابله با عناصر گروه تروریستی داعش برای نفوذ به صحرای النخیب کربلاء خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، سرتیپ‌«حیدر الموسوی» فرمانده تیپ 26 الحشدالشعبی گفت که نیروهای آن‌ها شب گذشته مانع نفوذ یک گروه داعشی در صحرای النخیب شده و با تعقیب این عناصر آن‌ها را وادار به فرار کردند.
الموسوی در مصاحبه با وبگاه «المعلومه» اظهار داشت که تحرکات تروریست‌ها به وسیله دوربین‌های حرارتی رصد شد و نیروهای الحشدالشعبی پس از رصد این تحرکات وارد عمل شده و با تعقیب این عناصر، آن‌ها را به فرار در صحرا به سمت مناطق غربی وادار کردند.
از سوی دیگر فرماندهی الحشد الشعبی عملیات «سامراء» امروز، (یک‌شنبه 3 می) درباره تلاش‌های گاه و بی‌گاه داعش برای رسیدن به اماکن مقدس در این منطقه هشدار داد و از نیروهای تحت فرمان خود خواست تا برای دفاع از حرم «امامین عسکریین (علیهما السلام)»، در آماده باش کامل به سر برند.
در بیانیه این فرماندهی آمده است: «ابوحسن الحلفی» فرماندهی عملیات محور سامراء دو نشست جداگانه با فرماندهان تیپ‌های 313 و 314 و مقامات مسئول بررسی تحولات اخیر برگزار کرد.
طی چند روز اخیر، هسته‌های خاموش داعش با حمایت آمریکا و عربستان چندین حمله تروریستی در استانهای صلاح الدین، ذی قار و دیالی انجام داده‌اند که به شهادت ومجروحیت شماری از نیروهای الحشد الشعبی و نیروهای امنیتی منجر شده است.

الحشدالشعبی حمله جدید داعش در استان صلاح‎ الدین را خنثی کرد
الحشدالشعبی اعلام کرد که حمله جدید داعش در استان صلاح ‎الدین خنثی شد.
سازمان الحشد الشعبی عراق از حمله عناصر باقیمانده داعش به نیروهای الحشد الشعبی در استان صلاح‌الدین (مرکز عراق) خبر داد.
مرکز اطلاع‌رسانی الحشد الشعبی در بیانیه‌ای کوتاه شنبه شب گزارش داد که نیروهای تیپ 52 الحشد الشعبی این حمله را که در منطقه «جسر المفتول» واقع در شرق «آمرلی» صورت گرفته، دفع کرده است.
این مرکز گفت که تاکنون در این درگیری، نیروهای الحشد الشعبی تلفات انسانی نداشته ‌اند و عناصر ترویست با مقاومت و پاتک الحشد، مجبور به فرار از منطقه شده‌اند.
این دومین حمله عناصر باقی‌مانده داعش در استان صلاح الدین طی 24 ساعت گذشته است. این عناصر ساعات پایانی جمعه شب به مواضع الحشد الشعبی عراق در این استان حمله کردند که بر اثر آن، ده نیروی سازمان الحشد الشعبی شهید و شماری نیز زخمی شدند.

آماده‌باش کامل الحشد الشعبی عراق برای دفاع از حرم امامین عسکریین
فرماندهی الحشد الشعبی در سامراء خواستار آماده‌باش کامل برای دفاع از حرم «امامین عسکریین (علیهما السلام)» در قبال حملات احتمالی داعش شد.
فرماندهی الحشد الشعبی عملیات «سامراء» امروز، (یک‌شنبه 3 می) از تلاش‌های گاه و بی‌گاه داعش برای رسیدن به اماکن مقدس در این منطقه هشدار داد و از نیروهای تحت فرمان خود خواست تا برای دفاع از حرم «امامین عسکریین (علیهما السلام)»، در آماده باش کامل به سر برند.
در بیانیه این فرماندهی که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری «المعلومه» منتشر شد، آمده است: «ابوحسن الحلفی» فرماندهی عملیات محور سامراء دو نشست جداگانه با فرماندهان تیپ‌های 313 و 314 و مقامات مسئول بررسی تحولات اخیر برگزار کرد.
بر اساس این گزارش، در این نشست‌ها چندین نکته مهم، کلیات طرح‌های نظامی، روند تحولات اخیر، پیشنهاداتی در خصوص حمله اخیر داعش و آمادگی به نحو احسن در قبال هرگونه وضعیت فوق‌العاده‌ای بررسی شد.
الحلفی در این نشست‌ها بر ضرورت تمرکز تمام تلاش‌ها برای مقابله با گروه جنایتکار داعش و دفع هرگونه خطر احتمالی علیه شهر سامراء تاکید کرد و خواستار آماده‌باش کامل نیروها به ویژه برای دفاع از مرقد امامین عسکریین (ع) تاکید کرد.
وی افزود: دشمن داعشی گاه و بی‌گاه به دنبال تحقق اهداف پست خود در تعدی به مقدسات ما است اما پایداری نیروهای قهرمان ما و پیروزی‌های آنها، مانع تحقق این اهداف خبیث می‌شود.

پشت پرده حملات اخیر داعش
قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق شنبه شب در واکنش به حملات اخیر گروهک تروریستی داعش گفت که این حملات توجیهی برای ادامه اشغالگری آمریکا در عراق است.
قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق افزود که این حملات در راستای مسأله [تلاش آمریکا برای حفظ] امنیت اسرائیل و سلطه بر نفت صورت‌ می گیرد.
الخزعلی اظهار کرد که حملات داعش پیش از مذاکرات واشنگتن با دولت عراق تدارک دیده شده که قرار است، ژوئن آینده (خرداد/تیر) درباره خروج نیروهای آمریکایی از عراق انجام شود.
پیش از این نیز علی الحسینی مسؤول "روابط محور شمال" نیروهای الحشد الشعبی گفته بود که حملات تروریستی اخیر در این کشور پیامی از سوی آمریکا بود که به دنبال انتقام از عراق به خاطر تصمیم دولت بغداد برای اخراج نظامیان بیگانه است.
وی گفته بود که آمریکا به خاطر مصوبه مجلس عراق برای خروج نظامیان بیگانه از جمله نیروهای آمریکایی، به دنبال انتقام از عراق است.

حمایت‌های جدید آمریکا و عربستان از داعش
یکی از سران سازمان بدر عراق از حمایت‌های جدید ریاض و واشنگتن از داعش برای فعالسازی مجدد آن در عراق پرده برداشت.
«محمد مهدی البیاتی» از سران سازمان بدر عراق، از حمایت آمریکایی - سعودی جدید از گروه‌های تروریستی داعش با هدف فعالسازی مجدد آن در عراق خبر داد.
وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد که آمریکا و عربستان در حال فعالسازی عناصر فراری داعش از عراق به سوریه و تسهیل بازگشت آنها به کشور هستند و حملات تروریستی اخیر در خاک عراق با حمایت آمریکا و عربستان در راستای تلاش برای بازگشت داعش صورت گرفته است.
البیاتی افزود: حمایت آمریکایی سعودی مشابه حمایت آنها از گروه‌های تروریستی در سال 2014 است و نگرانی‌های زیادی درباره بازگشت حملات تروریستی در صلاح‌الدین، کرکوک و الانبار وجود دارد. حملات اخیر در صلاح‌الدین علیه الحشد الشعبی و نیروهای امنیتی بخشی از طرح بازگشت داعش به عراق است.

افزایش حملات تروریستی داعش با حمایت طرف‌های خارجی
معاون اول رئیس پارلمان عراق با اذعان به حمایت‌ طرف‌های خارجی از داعش برای فعالسازی مجدد آن در کشور گفت که مسئولیت افزایش حملات تروریستی در عراق به گردن فرماندهان امنیتی است.
«حسن کریم الکعبی» معاون اول رئیس پارلمان عراق، در پی حمله تروریستی صبح روز گذشته در استان صلاح‌الدین، فرماندهان امنیتی کشور را مسئول افزایش حملات اخیر داعش دانست و درباره اهمال در قبال دستورات و احتیاط‌های امنیتی هشدار داد.
وی طی بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در پایگاه خبری «المعلومه» منتشر شد، گفت: گروه‌های تروریستی داعش از شرایط اخیر برای مقابله با ویروس کرونا در کشور و مشغول بودن سرویس‌های امنیتی به این امر در کنار مشکلات اقتصادی و سیاسی مربوط به تشکیل دولت سوء‌استفاده کردند و برخی مناطق در کشور را هدف قرار دادند.
الکعبی با اشاره به این‌که، پیش‌تر درباره اهمال‌های امنیتی در برخی استان‌ها هشدار داده بود و تاکید کرد: فرماندهان امنیتی مسئول مستقیم تکرار حملات تروریستی و عدم اعلام وضعیت فوق‌العاده در این مناطق و عدم هماهنگی‌ها هستند. آنها می‌بایست با تکیه بر اطلاعات دقیق، تصمیماتی پیشگیرانه برای جلوگیری از این حملات، از بین بردن فرصت‌ها مقابل تروریست‌ها و خنثی کردن طرح‌هایی که طرف‌های خارجی در پشت آن قرار دارند، اتخاذ می‌کردند.
وی چهارشنبه پیش (10 اردیبهشت) در نشست امنیتی مهم با رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان، اعضای این کمیسیون، سرلشکر ستاد «عبدالامیر یارالله» معاونت فرماندهی عملیات مشترک، سرلشکر ستاد «سعد العلاق» و شماری از فرماندهان عملیاتی استان‌های کرکوک، صلاح‌الدین و دیالی و فرماندهان و افسران ارشد این سه استان درباره سوء‌استفاده داعش از شرایط جاری کشور و تهدید جدی امنیت استان‌های مختلف هشدار داده بود.
وی در این نشست درباره خطر هرگونه اهمال امنیتی در مبارزه با تروریسم به ویژه در شرایط جاری که کشور در حال نبرد با همه‌گیری کرونا است، هشدار داد و تقویت و افزایش تلاش‌های نیروی هوایی و یگان‌های امنیتی حاضر در بغداد، دیالی، کرکوک و صلاح‌الدین و افزایش عملیات‌های تعقیب تروریست‌ها در مناطق گسترده صحرایی و... را خواستار شد.

افزایش حملات تروریستی داعش با حمایت بزرگ خارجی میسر شده است
از سوی دیگر، «همام التمیمی» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق در گفت‌وگو با «المعلومه» تصریح کرد: افزایش حملات تروریستی داعش در عراق، بیانگر وجود حمایت خارجی بزرگ از این گروه تروریستی است.
وی افزود: داعش به ویژه هسته‌های خاموش این گروه تروریستی در محور دیالی و سایر استانهای عراق فعالیت خود را از سر گرفته است و اغلب حملات خود را علیه مقرها و نقاط تحت کنترل سازمان الحشد الشعبی انجام می‌دهد اما در تحقق هدف خود ناکام مانده است و متحمل خسارات مالی و جانی بسیاری شده است هرچند که در مقابل شماری از نیروهای الحشد الشعبی نیز برای مبارزه با این تروریسم، جان خود را تقدیم کرده‌اند.
التمیمی ادامه داد: داعش از سال 2014 به بعد، برای تامین نیروهای خود به سرقت‌های نفتی و عملیات‌های باج‌گیری در مناطقی که هنوز تحت سیطره آن بود، استفاده می‌کرد اما تمامی این منابع از بین رفت و اکنون افزایش شمار حملات تروریستی آن، بی‌تردید بیانگر دریافت مجدد حمایت کشورهای حامی تروریسم و افراطی‌گری است.
وی افزود که الحشد الشعبی استوار است و دستاوردهای مهمی در جنگ با داعش به ویژه در محور دیالی کسب کرده است و حملات اخیر در صلاح‌الدین، اراده الحشد را برای مقابله با تروریسم تقویت خواهد کرد، ضمن اینکه ساکنان این مناطق نیز باید برای پایان دادن به تحرکات بقایای تروریست‌ها، همکاری بیشتری نشان دهند.

واکنش رئیس جمهور عراق به حملات اخیر داعش
دفتر "برهم صالح" ریاست جمهوری عراق شامگاه شنبه در واکنش به حملات اخیر باقی‌مانده گروهک تروریستی داعش گفت که پیگرد باقی مانده این گروهک و پاکسازی خاک این کشور از بقایای آن و حفظ دستاوردهای بدست آمده علیه تروریسم یک وظیفه است.
دفتر صالح در بیانیه ای اعلام کرد: گروهک تروریستی داعش در یک اقدام جنایتکارانه، نیروهای امنیتی و نیروهای شجاع الحشد الشعبی را در استان صلاح الدین (شمال بغداد) هدف قرار داده است، به همین خاطر پیگیرد باقی‌مانده این گروهک تروریستی و پاکسازی خاک عراق از بقایای تروریسم و حفظ دستآوردهای محقق شده علیه داعش، یک وظیفه است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: چالش‌های امروز پیش روی عراق نیازمند همیاری و همبستگی و همکاری بیشتر ما و اتحاد تمام نیروهای ملی و تسریع در تشکیل دولتی توانمند برای برعهده گرفتن مسؤولیت‌اش در پاسداری از امنیت و ثبات و حاکمیت عراق و تحقق انتظارات و امیدهای شهروندان عراقی در بهره‌مندی از یک زندگی عزتمندانه و آزاد است.
بسیاری از سیاستمدارن عراقی، فعال شدن دوباره باقی‌مانده گروهک تروریستی داعش را اقدامی از سوی آمریکا و به بهانه باقی‌ماندن نظامیان آمریکایی در عراق می‌دانند.