حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با قدردانی از همراهی مردم در موضوع کرونا، گفت: امروز وزارت بهداشت اعلام کرد که در مجموع ۸۳ درصد از پروتکلهای اعلامی برای مردم و صنوف رعایت شده است که این میزان نشان از همکاری مردم با مسئولان بهداشتی و توجه آنها به سلامت جامعه است. در طی ماههای اخیر نیروهای ما در درمان با تمام وجود به صحنه آمدند و کار بزرگی انجام دادند. آماری که امروز اعلام شد مراجعه کننده به بیمارستان در طول ۲۴ ساعت گذشته حدود ۳۰۰ نفر بوده است که این نشان از همکاری مردم و تلاشها در درمان کشور است که ما را به این نقطه مطلوب نسبی تا امروز رسانده است.
وی با بیان اینکه اقداماتی در کشورهای مختلف انجام شد اما در ایران این موضوع بارزتر مورد توجه قرار گرفت، ادامه داد: امروز اعلام شد که در نوبت اول غربالگری در کشور ۷۸ میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتند که کاری مهم و عظیم است. امروز همچنین اعلام شد که ۳۰ میلیون نفر تخت پوشش غربالگری مرحله دوم قرار گرفتهاند. در این مدت شرکتهای دانشبنیان و تولیدگران برای کمک به بخش درمان همه به صحنه آمدهاند و امروز میتوانیم بگوییم که هزار دستگاه تنفسی نسبت به اول اسفند ۹۸ اضافه شده است و تاکنون بیش از ۱۴۰۰ تخت مراقبت ویژه اضافه شده است.
رئیس جمهوری درباره زمان پایان کرونا گفت: چون پایان کرونا برای ما روشن نیست و با وجود اینکه تعداد زیادی از مراکز مختلف معتبر در دنیا روی داروی درمان کرونا فعالیت میکنند، مشخص نیست که داروی درمان کرونا کدام است؛ هم چنین با توجه به اینکه هم اکنون بیش از ۸۰ مرکز بزرگ و معروف جهانی در تلاش برای دستیابی به واکسن هستند، اما برای ما زمان آن روشن نیست، باید خود را برای شرایط بد آماده کنیم و با بدبینی به موضوع نگاه کنیم. باید به دو بخش تجهیزات و نیروی انسانی درمانگر توجه کنیم. باید در بخش تولید اقلام موردنیاز و پرستاران موردنیاز با بدبینی به موضوع کرونا نگاه کنیم. روز دوم اسفند نیز برای آماده کردن خود برای ایام عید با بدبینی تصمیم گرفتیم که نیروهای مسلح بیمارستانهای سیار خود را برپا کنند و در برخی مناطق نقاهتگاه تشکیل دهند. در آن ایام ما با بدبینی خود را آماده کردیم اما این آمادگی پشتوانه و آرامشی برای مردم ایجاد کرد و دل مردم را قرص کرد.
رئیس دولت تدبیر و امید به مصوبات نشست امروز ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: امروز تصمیم گرفتیم برای ۱۳۲ شهرستانی که شرایطی سفید و کمخطر دارند از فردا مساجد باز شوند و نماز جمعه در آنها برگزار شود. رعایت پروتکلهای بهداشتی در مساجد دارایی دو زیبایی معنوی و نظم است؛ نمازگزار با رعایت فاصله عمل واجب را رعایت میکند و اینکه به مسجد میرود عمل مستحب انجام میدهد؛ وقتی این مستحب و واجب در کنار هم قرار میگیرد، خیلی زیباتر است. همچنین براساس تصمیمات امروز در برخی از صنوف نظیر آرایشگاهها و مراکز ورزشی حتی در مناطق قرمز بازگشاییهایی به صورت پلکانی و با آرامش خواهیم داشت، اما در عین حال فراموش نمیکنیم که کرونا همچنان هست و ممکن است روزی با اوج بیماری مواجه شویم.
رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه برای این اوج از امروز باید فکر کنیم، افزود: تاکنون در زمینه مقابله با کرونا تصمیمات خوبی اتخاذ کردیم و همه انصافا کمک کردند. من در مقاطعی نگران دوقطبی بودن جامعه بودیم که الحمدالله این دوقطبی صورت نگرفت؛ زمانی درباره عدم تجمعات نگران ایجاد دوقطبی دین و علم بودم؛ امام علما و مراجع نگذاشتند این دوقطبی ایجاد شود. زمانی هم که بازگشاییها را آغاز کردیم ممکن بود دو قطبی بین جان و نان ایجاد شود، اما این دو قطبی شکل نگرفت و همه فهمیدند که هم باید جان را حفظ کنیم و هم نان را تامین کنیم. هم وزارت بهداشت و هم وزارت کشور و همه ارگانها در کنار مردم و جناحهای سیاسی، هیچ کس نگذاشت دوقطبی ایجاد شود. این درحالیست که امروز در آمریکا مشاهده میکنیم که چه دو قطبی بزرگی ایجاد شده است.
روحانی با بیان اینکه کرونا تنها مسأله بهداشت، جان و سلامت انسان نیست بلکه کرونا کل عالم را تغییر داده است، اظهار کرد: در پساکرونا سیاست، صادرات و واردات و سرمایه گذاری مانند پیش از کرونا نیست و حتما تغییر میکند. امروز میبینیم در دنیایی که ادعا میشد تنها راه راه زندگی اتحادیه های بزرگ منطقه ای و جهانی است، به سمت ملی گرایی رفته آمد؛ حتی در آسمان هم دو کشوری که با ظاهر دوست هستند، ماسک را میقاپند. امروز هیچ کشوری تا زمانی که به کالاهایی نیازی دارد، اقلام مورد نیاز دیگران را به آنها نداد.
وی افزود: امروز ملیگرایی از نو تقویت شد و اتحادیهها تضعیف شدند و سیاستهای جهانی به طور آشکار زیر سوال رفت و اگر روزی بود که تحریمهای آمریکا با زبان نرم محکوم میشد، امروز با زیان آمریکا در سراسر دنیا محکوم میشود. براساس تغییرات ایجاد شده در دنیا از دولت خواستم که روی سرمایهگذاریهای زود بازده توجه کنند؛ چرا که امروز نیازهای جامعه و همچنین رنگ و بوی صادرات تغییر کرده است.
حسن روحانی همچنین با اشاره به افزایش خدمات ارائه شده در سامانه های دولت الکترونیک گفت: اگرچه کرونا هزار گرفتاری برای ما ایجاد کرد، اما سرعت لکوموتیو دولت الکترونیک را افزایش داد؛ ما باید برای شرایط پساکرونا خود را آماده کنیم.
رئیس جمهور با انتقاد از روند درمان در برخی کشورها گفت: درمان در این کشورها هم پولی است، هم صفشان شلوغ است، هم دیر جواب میدهند و هم پرمدعا هم هستند. ما در کشورمان نسبت به درمان نگاه نمیکنیم بیمار ایرانی یا غیرایرانی است، مذهبش چیست، برای کدام شهر است؛ حتی اتباع خارجی را هم رایگان درمان میکنیم. حالا در آمریکا فرق میگذارند بین سفیدپوست و سیاهپوست و کسانی که تازه به امریکا رفتند. این عدالت در کشور ما به خاطر ایمان و معنویت ماه رمضان است. ما میرسیم به نقطهای که در اول انقلاب گفتند نه شرقی نه غربی، میرسیم به نقطهای که به ما گفتند اقتصاد مقاومتی به درد ما میخورد. به ما گفتند جوری بایستید که تکانهها مضطربتان نکند. ما به خودمان اتکا کردیم و بر مبنای تولید داخلی خودمان حرکت میکنیم.
روحانی با اشاره به آخرین تصمیمات دولت برای بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی گفت: گشایش در امر آموزش در مدارس در جلسه امروز مطرح شد. گفته شد در مناطق سفید با حفظ پروتکلهای بهداشتی از ۲۰ اردیبهشت مدارس باز شود. من مقدار کمی نگران بودم که آیا میتوانیم به خوبی این موضوع را اداره کنیم؟ اولا زمان را تا بیست و هفتم به تاخیر انداختیم. دوما گفتیم وزارت بهداشت و آموزش و پرورش باز هم هماهنگی کنند مطالعه کنند، صدا و سیما کمک کند، نگرانی برای مردم نباشد. پروتکلهای بهداشتی حتما مورد مطالعه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: مصوبات دیگری هم درباره شمارهگذاری و مستاجرین داشتیم که تصمیمات خوبی گرفتیم که به صورت مصوبه ابلاغ میشود. ما در این شرایط به سه چیز نیاز داریم؛ صبر، آموزش و امید. شرایط آسانی نیست. همه تلاشمان را میکنیم برای تمام شغلها و کارگرانی که تحت فشار قرارگرفتند کاری کنیم. روزی است که باید کمک کنیم؛ عدهای در معیشت گرفتارند، عدهای در تولید گرفتارند. ببینید کشورهای تک بعدی که فقط متکی به نفت یا گردشگری بودند چه مشکلی پیدا کردند. خوبی کشور ما این است که تک بعدی نیست.
روحانی ادامه داد: ما صبر نیاز داریم، سخت است تفریح نرفتن، سخت است مراکز گردشگری و سینمایی نیست. سخت است با پروتکل ها در بازار رفت و آمد کردن؛ اما سخت تر آن است که کسی شغلش را از دست داده است. همه مردم نیاز به آموزش دارند. همه مردم باید بدانند کرونا چیست. بعضی متخصصین نرم و آسان و ساده به مردم آموزش میدهند. خدا این متخصصین را زیاد کند. یکی از مصادیق تقوا این است که حواسمان باشد دستمان را در این شرایط به صورتمان نزنیم.
∎
نظر شما