شناسهٔ خبر: 39730376 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

معاون درمان وزارت بهداشت:

کاهش مراجعات به مراکز درمانی/ بیماران بدون نگرانی به بیمارستان‌ها مراجعه کنند

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ظرفیت 70 درصد تخت‌های آی سی یو تکمیل شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری اینترنتی روزانه وزارت بهداشت گفت: بیمه سلامت تمام دفترچه‌هایی که اعتبارشان رو به پایان است را تمدید کرده است در مورد بیمه تامین اجتماعی نیز این مشکل رفع شده و تا پایان بحران کرونا مواردی که اعتبار دفترچه به پایان رسیده باشد پذیرش می‌شوند.

*کاهش مراجعات به مراکز درمانی

وی گفت: میزان مراجعات سرپایی یه یک چهارم دوران پیک رسیده است و در بخش بستری هم به همین شکل، 60 درصد تخت‌های بستری خالی شده است و 70 درصد تخت‌های آی سی یو پر است.

جان بابایی گفت: کارهای تحقیقاتی وسیع در کشور انجام شده اما تا الان نه دنیا و نه به نتایجی نرسیدیم که یک داروی خاص ضد ویروس به‌عنوان درمان موثر بیماری شناخته شده باشد. حتی داروهایی که در روزهای اول به عنوان پروتکل شناخته شده، بعضی از آنها مورد سوال هستند. در طول زمان مشخص شد که اثربخشی خیلی از آنها مورد تایید نیست. اما آنچه ثابت شده، بحث مراقبت درست از بیمار است. در منزل به خاطر تامین آب و مایعات مغذی نگهداری از بیمار مناسب است، چون یکی از علائم بیماران خستگی و بی اشتهایی است. اگر مراقبت درست در منزل انجام شود و آب و مایعات و مواد غذایی پر پروتئین به همراه استراحت کافی تامین شود، خیلی از این افراد بهبود می‌یابند. موثرترین راه درمان کرونا همین خدمات مراقبتی است.

*آخرین وضعیت پلاسما درمانی

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت پلاسما درمانی گفت: در مورد پلاسما درمانی بالاترین میزان مطالعه در ایران انجام شده است. در ایران فاز اول مطالعه روی حدود نزدیک به ۶۰ بیمار انجام شده است و اطلاعات ۱۵۰ بیمار دیگر دریافت کردیم که شاید بزرگترین پروتکل پلاسما درمانی در جهان، مربوط به ایران باشد. نتایج آن هم تا الان خوب بوده و باید صبر کنیم تا نتایج کامل‌تر در استان‌ها مشخص شود. با توجه به اینکه کشور ما همیشه اهدا کننده‌های بالایی داشته، این مساله فاکتور خوبی بوده است. اگر پلاسما درمانی نتیجه بدهد یکی از روش‌های ارزان محسوب می‌شود. کشور ما در زمینه اهدای خون همیشه از کشورهای برتر دنیا بوده است.

*فعالیت 130 آزمایشگاه در کشور

جان‌بابایی گفت: ساختار آنتی ژنی این ویروس تا کنون تغییر نداشته است اگرچه میزان شیوع آن ممکن است در کشورها متفاوت باشد، همه کشورها در حال مطالعات هستند و تولید واکسن بین یک تا یک سال و نیم زمان می‌برد. حدود 29 بهمن و اوایل شیوع بیماری، آزمایشگاه پاستور و دانشگاه بهداشت دانشگاه تهران و آزمایشگاه بیمارستان مسیح دانشوری راه اندازی شدند در حال حاضر 130 آزمایشگاه در کشور داریم. در روزهای اول بیمارستان‌ها نمونه‌های خون را به تهران می‌فرستادند و این نتایج ظرف یک الی دو هفته به بیمارستان‌ها اعلام می‌شد. با دستو وزیر بهداشت دو دسته از بیماران را خواهیم داشت اول اینکه چند درصد بیماران محتمل بودند و چند درصد بیمار قطعی بوده‌اند این کار برای آینده وزارت بهداشت از جهات پژوهشی مهم است.

وی گفت: از زمان تشخیص شیوع بیماری در کشور تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را شاهد بودیم، در 25 اسفند پیک به سمت کاهش بود و هر اقدامی انجام دهیم دو هفته بعد نتایج مشخص می‌شود، همچنان نیز روند شیوع رو به نزول است و درحال غربالگری و شناسایی بیماران بیشتری هستیم که ممکن است تعداد بیماران بیشتر شود ولی موارد بستری رو به کاهش است.

*بیماران بدون نگرانی به بیمارستان‌ها مراجعه کنند

جان‌بابایی افزود: از حدود دو هفته قبل دستورالعمل ابلاغ شد که مطب ها اجازه دارند با رعایت پرتکول‌ها خدمات سرپایی را آغاز کنند، درمانگاه‌های بیمارستان‌ها فعال شده‌اند اما مردم نگرانند و مراجعه نمی‌کنند و موارد عدم مراجعات به دلیل نگرانی مردم است. درمانگاه‌های دولتی باز است و مردم می‌توانند خدمات دریافت کنند. از سوی دیگر روند مراجعات مردم در اکثر استان‌ها روند نزولی داشته است.

وی درباره میزان ابتلای زنان و مردان به این بیماری گفت: ابتلا در مردان بیشتر بود به خاطر اینکه میانگین مرگ و میر زیر ۷۰ سال بود. درواقع آنهایی که در جامعه فعال‌تر بودند، بیشتر مبتلا شدند و مرگ و میر آنها بیشتر بوده است.

*بررسی اطلاعات شهدای خدمت

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره ابتلای کادر درمان به کرونا گفت: یک سری افراد که جان خود را از دست دادند خدمات کرونا ارائه می‌دادند که به عنوان شهید خدمت محسوب می‌شوند و افرادی که در حال خدمت مستقیمبه بیماران مبتلا به کرونا بودند نیز شهید محسوب خواهند شد اما به طور کلی در حال حاضر اطلاعات اولیه‌ای از تعداد مبتلایان و شهدا داریم که نیازمند پایش است به دلیل اینکه برخی از این افراد درحال کار عادی جان خود را از دست داده‌اند.

*تخلفات را به سامانه 190 گزارش دهید

وی با بیان اینکه پرتکول درمانگاه‌های خصوصی اعلام شده و پزشک و اعضای فعالی باید ماسک داشته باشند و فاصله‌گذاری باید رعایت شود گفت: مردم تخلفات را به سامانه 190 گزارش دهند.

جان بابایی با بیان اینکه برای برگشت به کار افرادی بدون علامتی که بیماری آنها مثبت بوده است فاصله زمانی از ابتلا مهم است گفت: فرد پس از دو هفته بعد از تشخیص می‌تواند به محل کار برگردد از ماسک و دستکش استفاده کند و فاصله ار رعایت کند. 

جان بابایی درباره داروی فاویپراویر و اثربخشی در درمان بیماران کرونایی اظهار کرد: در مورد اثربخشی فاوی‌پیراویر چندین مطالعه انجام شد. تا الان هیچ مطالعه‌ای دال بر اینکه این دارو در میزان مرگ و میر تاثیر داشته است، ثابت نشده است. متاسفانه یک رفتار غیرحرفه‌ای اتفاق افتاد که باعث نگرانی مردم شد. هیچ مشکلی برای ساخت فاوی‌پیراویر نداریم اما این دارو جایگاهی برای درمان کرونا ندارد.

انتهای پیام/

نظر شما