شناسهٔ خبر: 39711610 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

معاون درمان وزارت بهداشت خبر داد:

پلاسمادرمانی روی ۱۵۰ بیمار شدید و خفیف کرونا/ تعداد بیماران بدحال در حال کاهش است

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود ۱۵۰ بیمار در استان‌های مختلف از بیماران شدید و خفیف پلاسمادرمانی شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، «قاسم جان بابائی» معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری با اصحاب رسانه که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: مراقبتی که کادر پرستاری ما در خصوص رژیم غذائی و حمایت تنفسی خوب انجام می‌دهند، موثرترین راه است. همچنین، مطالعات پلاسما درمانی، در ایران در وسیع ترین حجم انجام گرفت. حدود 150 بیمار در استان های مختلف از بیماران شدید و خفیف پلاسمادرمانی شدند. این بزرگترین کار تحقیقاتی در پلاسما درمانی در جهان است و مرهون میزان بالای اهدای خون در کشور و مردم است. این در کشورهای دیگر فقط با چند بیمار آزمایش شد. پلاسما درمانی درمان ارزان حساب می شود. زیرا ما در اهدای خون جزو کشورهای برتر هستیم. امیدوارم بزودی نتایج آن حاصل شود و ما این خدمت را به مردم ارائه دهیم.

وی گفت: برای متوفیان کرونا مانند همه جای دنیا، دو کد تعریف کردیم؛ کسانی که تست آنها قطعی است و کسانی که تست آنها منفی است ولی محتمل به ابتلا بودند؛ این دستور وزیر بهداشت است.

همچنین معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه شرایط امیدوار کننده‌ای را در کشور شاهد هستیم. مراجعات سرپائی، بستری، مرگ و میر و بیماران بدحال ما در حال کاهش است.  ظرفیت خالی تخت های ما افزایش یافته است. امیدواریم به شرایطی مانند قبل از کرونا بازگردیم که البته، منوط به عملکرد جمعی و مردم است.

وی افزود: ما نسبت به خیلی از کشورها شرایط بهتری داشتیم. دستاوردهای خوبی از کرونا حاصل شد. بسیاری از لوازم و تجهیزات پزشکی تنفسی، دیالیزی و تشخیصی در ایران جهش تولید داشتند. این می تواند ما را خودکفا و توانمند در صادرات و تولید کند.

جان بابایی بیان کرد: دو هفته پیشتر فعالیت مطب ها ابلاغ شد. درصد زیادی از بیماران ما باید مرتب به پزشک مراجعه کنند. نباید بیماران غیرکرونایی ما آسیب ببینند. من درخواست می کنم بیماران با اخذ وقت قبلی از ازدحام در مطب ها جلوگیری کنند، اما حتما به پزشکانشان مراجعه داشته باشند. همچنین، ابلاغ کرده ایم  که بیمارستان های غیرکرونایی در سیمای استان ها معرفی و اعلام شوند. همچنین دستور داده ایم که درمانگاه های بیمارستان های غیرکرونایی آغاز به کار کنند.

معاون وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اینکه موضوع بازگشت به کارِ مبتلایان به کووید 19 امروز پرسش و دغدغه افرادی زیادی است، گفت: مهم ترین عامل تصمیم گیری فاصله زمانی است. افرادی که هیچ علامتی نداشته اند و بطور اتفاقی تست کرونای آنها مثبت شده بود، دو هفته پس از زمان تشخیص بیماری می توانند به کار بازگردند. البته باید تا دو هفته نیز رعایت فاصله گذاری را کنند. یعنی حتما فاصله دو متری با همکارانشان را حفظ کنند و حتما از ماسک استفاده کنند.

وی افزود: اما اگر کسی علامت داشته باشد ولی بستری نشده باشد، می تواند سه هفته بعد از زمان تشخیص به محیط کار برگردد. البته باید سه روز بی علامت را پشت سر گذاشته باشد. بدیهی است که همان موارد بهداشتی تا دو هفته باید رعایت شوند. یعنی استفاده از ماسک و فاصله فیزیکی. و در نهایت افرادی که بستری بودند و بویژه آنها که در بخش های ویژه بستری بودند، بیش از چهار هفته باید صبر کنند.

جان بابائی اشاره کرد: اگر افراد می خواهند زودتر از این موعد به سر کار خود بازگردند، باید دو بار تست منفی تشخیصی cpr را دریافت کنند و البته هموطنان توجه کنند که اگر تست در دسترشان هست استفاده کنند، وگرنه زیر بار هزینه بخش خصوصی نروند. تست اینگونه نیست که اگر کسی مبتلا شده باشد، صددرصد مثبت هم باشد.

وی گفت: آمارهای ما نشان می دهد که میزان ابتلا چه سرپایی و چه بستری و فوتی در مردان بیش از زنان است. البته این در همه دنیا به علت حضور بیشتر مردان در کسب و کار و جامعه است. البته در مورد جزئیات آن و اینکه میزان ابتلا و فوتی مردان چقدر بیشتر از زنان است در آینده اطلاع رسانی می کنیم. متوسط سن فوتی های کرونا نیز بین ۶۷ تا ۷۰ سال است.

برچسب‌ها:

نظر شما